image

Fabrikant verbiedt lezing over beveiligingslekken

donderdag 1 november 2012, 09:19 door Redactie, 7 reacties

Twee lezingen van beveiligingsonderzoekers over kwetsbaarheden in kerncentrales zijn geannuleerd omdat de fabrikant van de gebruikte apparatuur met een rechtszaak dreigde. De functionarissen van de kerncentrale hadden wel toestemming voor de lezingen gegeven, maar de fabrikant stelde dat er teveel informatie over de eigen apparatuur werd prijsgegeven. En die houding kan voor veel problemen zorgen.

Bezoekers van de conferentie kregen namelijk te horen dat een beveiligingsbedrijf beveiligingsproblemen in allerlei controleapparatuur had ontdekt, maar de Amerikaanse autoriteiten niet wilde vertellen waar de kwetsbare installaties zich bevinden, uit angst te worden aangeklaagd door de eigenaren.

Delen
"Het delen en onthullen van informatie is nog steeds een probleem", aldus beveiligingsexpert Joe Weiss die de conferentie organiseerde. Veel software in de kritieke infrastructuur is nooit met veiligheid of het internet in het achterhoofd ontwikkeld. Daarnaast wil de Amerikaanse overheid geen regels voor nutsbedrijven stellen waar ze zich aan moeten houden en zou het teveel zaken geheim houden.

"Als we als gemeenschap niets doen gaan er echt vervelende dingen gebeuren en zullen er mensen sterven", aldus beveiligingsexpert Kevin McDonald. De conferentie in kwestie vond achter gesloten deuren plaats.

Reacties (7)
01-11-2012, 10:14 door Anoniem
Het lijkt wel 2005. Iets met Cisco, IOS, Black Hat en bladzijden uitscheuren.
01-11-2012, 10:14 door rob
Deja Vu
01-11-2012, 11:55 door Anoniem
Kort gezegd, onze geldelijke belangen wegen zwaarder dan mensen.
Begrijp niet, dat dat soort wezens niet begrijpen, dat wij op 1 planeet wonen en leven, niet op losse stukjes planeet.

Grt, Hot Burmees
01-11-2012, 14:44 door Anoniem
Security through obscurity is nooit de juiste wijze. Als je een goed product ontwerpt kun je alle details vrijgeven zonder risico te lopen. Als je het moet hebben van "stiekem doen" dan weet je al wat de kwaliteit is van de het geleverde product.
01-11-2012, 16:59 door Anoniem
Door rob: Deja Vu
It's Deja Vu all over again !!
01-11-2012, 23:44 door Anoniem
Lijkt me een duidelijk gevalletje fabricage fout... Maar ja, als het in nullen en enen zit en niet meetbaar is met een rontgenscanner snappen de meeste mensen er geen moer meer van...

Snap ook wel dat men dat niet aan de grote klok wil hangen... Maar denk dat vanuit de overheid ook wel achter gesloten deuren even stevig gebabbeld wordt. Helemaal achterlijk zullen ze ook niet zijn.

My two cents...
04-11-2012, 06:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.