image

Amerikaanse sysadmin bekent schuld in hackingzaak

vrijdag 23 mei 2014, 11:18 door Redactie, 2 reacties

Een voormalige systeembeheerder van de Amerikaanse marine en zijn 20-jarige handlanger hebben bekend schuldig te zijn aan het inbreken op de systemen van meer dan 30 verschillende organisaties en overheidsinstanties, waaronder die van de marine, om persoonlijke informatie te stelen.

De 27-jarige Nicholas Paul Knight en 20-jarige Daniel Trenton Krueger vormden samen met verschillende anderen de groep Team Digi7al. De groep wist in te breken bij verschillende universiteiten, het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security en de Wereld Gezondheidsorganisatie. Op het moment dat de aanvallen werden uitgevoerd was Knight systeembeheerder bij de kernreactorafdeling van het Amerikaanse vliegdekschip Harry S. Truman.

Twitter

De gegevens die de groep bij de aanvallen buitmaakte werden door Knight op het Twitteraccount van Team Digi7al geplaatst. "Eigenlijk zit ik nu in de problemen omdat ik al die dingen op Twitter plaatste. Hoewel veel mensen zeggen dat ik de leider van een soort criminele organisatie was die het op mensen had voorzien, is dat gewoon niet waar", zo liet Knight onlangs nog weten. De twee hebben nu bekend dat hun activiteiten de marine meer dan 500.000 dollar hebben gekost.

De kosten werden gemaakt vanwege de reactie op de aanval, het bepalen van de omvang van de schade, het aanbieden van identiteitsdiefstal- en kredietmonitoring aan getroffen militairen en het opzetten van een callcenter. De rechter doet op 27 augustus uitspraak. Zowel Knight als Krueger hangt een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar, een boete van 250.000 dollar en het betalen van een schadevergoeding boven het hoofd, zo meldt de JournalStar.

Reacties (2)
23-05-2014, 11:37 door Anoniem
Het blijft mij verbazen dat bedrijven claimen schade te hebben geleden doordat men maatregelen moest nemen om gebrekkige beveiliging op niveau te brengen (uit artikel: "De twee hebben nu bekend dat hun activiteiten de marine meer dan 500.000 dollar hebben gekost.")

Dat is net zo iets als je huis slecht beveiligen, en dan als er ingebroken wordt de kosten van vervangen van alle hang en sluitwerk, inbraakdetectie en dergelijke als schade te claimen, en die bij de dief neer te leggen.

Volgens mij is gebrekkige beveiliging gewoon achterstallig onderhoud, en verwijtbaar handelen. Dat een crimineel gebruik maakt van die slechte beveiliging is het risico waar jijzelf bewust voor kiest. Het is simpel een kosten/baten analyse waarbij je de kosten van de inbraak en de kast op inbraak als lager hebt ingeschat dan de kosten van beter hang en sluitwerk.
Is dat dan incompetentie omdat je de risico's niet goed hebt ingeschat, zo van "dat overkomt ons niet"???
23-05-2014, 13:46 door Anoniem
Wat een sufferd. Bij de marine dragen ze witte hoedjes, dus om dan schuld te bekenen is net zoiets als je uniform zwart verven. Niet slim om zelf te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.