image

Microsoft ziet afname van malware in Nederland

donderdag 13 november 2014, 12:31 door Redactie, 1 reacties

De hoeveelheid malware waarmee Nederlandse computers in het tweede kwartaal van dit jaar te maken kregen is ten opzichte van het eerste kwartaal afgenomen, zo laat Microsoft in een nieuw rapport weten. De softwaregigant baseert zich op gegevens die door de eigen beveiligingssoftware, zoals Microsoft Security Essentials en Windows Defender, wordt verzameld.

In het eerste kwartaal van 2014 werd door 12,5% van de computers met Microsoft beveiligingssoftware malware waargenomen, terwijl dit in het tweede kwartaal naar 10,8% was gedaald. Belangrijk om hierbij op te merken is dat een "malware encounter" nog geen infectie is. Het aantal besmette en opgeschoonde Nederlandse computers nam echter ook af.

Hiervoor kijkt Microsoft naar de Malicious Software Removal Tool (MSRT) die standaard onderdeel van Windows is. In het eerste kwartaal werd er op 5,4 van de 1.000 Nederlandse Windowscomputers malware verwijderd, wat neerkomt op 0,54%. In het tweede kwartaal ging het om 0,43%. Wereldwijd lopen Windowscomputers veel meer risico. Gemiddeld kwam in het tweede kwartaal van dit jaar 19,1% van de computers in aanraking met malware, terwijl er bij 0,72% malware werd verwijderd.

Reacties (1)
13-11-2014, 22:37 door Anoniem
je zou bijna vergeten dat microsoft niet weet hoe hun product werkt ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.