image

Ontbrekende Exchange-updates naar december verschoven

donderdag 13 november 2014, 15:23 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft de beveiligingsupdates voor Exchange die eigenlijk afgelopen dinsdag hadden moeten verschijnen naar december verschoven. In totaal stonden er voor de patchdinsdag van november 16 updates gepland, maar de softwaregigant bracht uiteindelijk 14 Security Bulletins uit.

In een verklaring laat het Exchange Team weten dat er besloten is om de updates naar december te verschuiven vanwege een probleem dat op het laatste moment werd ontdekt en ervoor kan zorgen dat OWA-bestanden door de installatie van beveiligingsupdates corrupt raken. Het probleem zou kunnen worden opgelost door een MSI-hersteloperatie uit te voeren voordat de beveiligingsupdates worden geïnstalleerd, maar volgens Microsoft is dit een onacceptabele aanpak.

Het probleem speelt voor zover bekend alleen bij Exchange Server 2013, hoewel Microsoft ook andere versies onderzoekt. Daarop werd besloten ook de updates voor Exchange 2007 en 2010 deze maand uit te stelen.

Reacties (1)
14-11-2014, 08:55 door Anoniem
Als je CU6 + hotfixes hebt geïnstalleerd op Exchange 2013 t.b.v. een omgeving met met Exchange 2007 is dit een bekend probleem.
Het betreft het opnemen van deze hotfixes in CU7, die dus nu in december wordt verwacht.

OWA probleem is o.a. dat je de body van mail niet ziet, agenda-items niet kan open enz.
er is een workaround: ontbrekende bestanden op de mailbox-server kopieren van de vorige versie naar:
:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\ClientAccess\Owa\prem\<pad actuele versie>

Paul
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.