image

Chinese maker Panda-virus gepakt wegens goksite

zondag 16 juni 2013, 12:41 door Redactie, 0 reacties

Een Chinese man die wegens het maken van malware tot een gevangenisstraf van vier jaar werd veroordeeld, is na zijn vrijlating opnieuw de fout in gegaan. Li Jun ontwikkelde in 2007 het Panda-virus, ook bekend als Fujacks. De malware infecteerde alle .EXE bestanden op de computer en verving bijbehorende pictogrammen door een pictogram van een panda met wierook in zijn poten.

De Chinese virusschrijver werd een maand na de uitbraak door de autoriteiten opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Li liet tegenover de media weten dat hij na zijn celstraf als computerbeveiliger aan de slag wilde. Vanwege zijn naamsbekendheid bood één van zijn slachtoffers hem zelfs een goedbetaalde baan aan.

Goksite
Wegens goed gedrag kwam hij na drie jaar in 2009 vrij. Vervolgens probeerde hij bij Chinese anti-virusbedrijven aan de slag te gaan, maar die leken niet geinteresseerd. Ook de eerde gedane aanbieding was inmiddels ingetrokken. Vervolgens zou Jun een goksite zijn begonnen dat hem miljoenen Yuan per jaar opleverde.

Na iets meer dan een jaar werd de goksite vorig jaar gesloten en Li opnieuw door de autoriteiten aangehouden. De aanhouding bleef lange tijd onopgemerkt, totdat de autoriteiten donderdag een verklaring publiceerden, voorzien van de pandabeer met wierook in zijn poten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.