image

Google: techbedrijven zullen encryptiegevecht winnen

donderdag 19 maart 2015, 13:46 door Redactie, 3 reacties

Technologiebedrijven zullen uiteindelijk het gevecht winnen om gegevens van gebruikers te versleutelen zodat ook overheden er niet bij kunnen, zo heeft Google-topman Eric Schmidt tijdens een lezing aan het American Enterprise Institute in Washington DC laten weten. De afgelopen maanden kwamen Google en andere IT-bedrijven regelmatig onder vuur te liggen doordat ze bijvoorbeeld standaard gegevens versleutelen.

Dit zou het werk voor opsporingsdiensten lastiger maken. Sommige opsporingsdiensten, zoals de NSA, vonden zelfs dat er "backdoors" moesten worden toegevoegd, zodat het toch mogelijk was om verdachten te monitoren. Schmidt liet weten dat hij "sympathie" had voor de argumenten van opsporingsdiensten en inlichtingendiensten om te zien wat er allemaal gebeurt. Het idee om backdoors toe te voegen kan echter niet op zijn steun rekenen.

"We weten niet hoe we een backdoor aan deze systemen moeten toevoegen die alleen voor de 'good guys' toegankelijk is. Als we een backdoor aan ons systeem zouden toevoegen moeten we dit eerst bekendmaken, omdat mensen hem uiteindelijk toch vinden. En daarnaast zou een kwaadaardig iemand naast de good guys een manier vinden om binnen te komen." Volgens Schmidt is er dan ook fel verzet vanuit de gehele industrie. "En ik denk dat we deze zullen winnen, in ieder geval in Amerika, omdat de encryptietechnologie goed wordt begrepen en de huidige encryptie die we gebruiken grotendeels niet te kraken is."

Image

Reacties (3)
19-03-2015, 14:16 door Anoniem
... en de huidige encryptie die we gebruiken grotendeels niet te kraken is.
Totdat de overheid in staat is om een quantum computer te bouwen... als ze die al niet hebben.
19-03-2015, 14:36 door Anoniem
Dus of hij heeft boter op z'n hoofd, of hij zegt eindelijk eens wat zinnigs... Ik hoop het laatste, maar ik vrees....
20-03-2015, 16:53 door Anoniem
Totdat er een simpel wetje komt die encryptie verbiedt.
Dat is zo maar niet uitgesloten in de VS. In Europa is dat wellicht nog makkelijker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.