image

FBI hoopt op vakantieplannen van cybercriminelen

donderdag 19 maart 2015, 14:17 door Redactie, 2 reacties

Eind februari plaatste de FBI een beloning van 3 miljoen dollar op het hoofd van een gezochte Russische cybercrimineel en hoewel dit nog niet tot een aanhouding heeft geleverd, hoopt de FBI dat de man uiteindelijk een fout maakt en naar een land reist dat een uitleveringsverdrag met de VS heeft.

"Het kan een lange, koude winter in Rusland worden. Veel van deze mensen hebben veel geld. Het is erg verleidelijk om naar een warmere plek te reizen", zegt advocaat-generaal Leslie Caldwell tegenover de Associated Press. Het Amerikaanse ministerie van justitie hoopt, nu meer landen met cybercrime te maken krijgen, er minder schuilplaatsen voor cybercriminelen zullen zijn. Daarnaast is er de hoop dat de criminelen slordig worden en naar een land reizen waar ze kunnen worden gearresteerd.

Zo werd in 2012 nog een Russische cybercrimineel in Amsterdam opgepakt en uiteindelijk aan de Verenigde Staten uitgeleverd. Een andere Russische cybercrimineel werd vorig jaar in de Malediven gearresteerd. In het geval van Evgeniy Bogachev, de man op wiens hoofd 3 miljoen dollar is geplaatst, vermoedt de FBI dat hij zich in Rusland bevindt en mogelijk via boot naar plekken in de Zwarte Zee zal varen.

Reacties (2)
19-03-2015, 15:49 door Anoniem
Slim om dit soort zaken publiekelijk aan te kondigen; dan zijn criminelen vooraf al gewaarschuwd, zodat ze er nog een keer goed over na kunnen denken of ze binnen of buiten de grenzen van Rusland vakantie vieren.
20-03-2015, 11:25 door Anoniem
In de oekraine zag je in de zomer meer russen dan in scheveningen duitsers...
misschien dat ze nu allemaal naar de krim op vakantie gaan.. veiligere plek voor russen is er niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.