image

Eurocommissaris: geen plannen voor encryptie-backdoors

woensdag 20 mei 2015, 14:45 door Redactie, 3 reacties

De Europese Commissie heeft geen plannen om backdoors aan encryptie toe te voegen, zo heeft Eurocommissaris Andrus Ansip (Digitale Interne Markt) het Europees Parlement laten weten. Ansip reageerde op geruchten dat de Commissie wil dat beveiligde communicatie van burgers is af te luisteren.

"In de Europese Commissie zijn er geen en hebben we nooit plannen gehad voor backdoors in identificatiesystemen. De geruchten zijn ongegrond." Volgens Ansip is vertrouwen een must en wil de Commissie dat vertrouwen niet beschadigen door backdoors aan identificatiesystemen toe te voegen, zo meldt EurActiv. De afgelopen maanden is het gebruik van encryptie meerdere keren onder vuur komen te liggen, onder andere door opsporingsdiensten zoals Europol, de Britse premier David Cameron en de EU Contraterrorisme-Coördinator.

Reacties (3)
20-05-2015, 15:40 door Anoniem
In he begin gaat het over encryptie algemeen, maar de uiteindelijke uitspraak spitst zich toe op encryptie in identificatie systemen. Dat betekent dat deze uitspraak niet geld voor ander systemen waarin encryptie gebruikt wordt zoals...communicatie systemen?
21-05-2015, 00:01 door Eric-Jan H te D
Mooi dom van de EU, want de rest van de wereld doet het wel.
21-05-2015, 07:57 door Anoniem
Er is altijd een verschil tussen wat men zegt en doet, zeker bij de EU. Het zit vaak in de details want een backdoor aan encryptie toe voegen is niet hetzelfde als geen backdoor in indentificatiesystemen aanbrengen.
Bij een politicus moet je eerder opletten bij wat deze niet zegt, dat is vaker de echte waarheid dan hetgeen deze wel zegt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.