image

BIT: banken actiever op zoek naar phishingsites

dinsdag 28 juli 2015, 11:26 door Redactie, 3 reacties

Banken waren vorig jaar actiever op zoek naar phishingsites dan de jaren daarvoor, zo stelt internetprovider BIT in het eigen transparantierapport (pdf). Kreeg de provider in 2012 en 2013 nog respectievelijk 9 en 24 verzoeken om een phishingsite uit de lucht te halen, vorig jaar waren dat er 53.

In 50 gevallen werd het verzoek van de bank ook uitgevoerd. "Financiële instellingen gaan steeds vaker actief op zoek naar onrechtmatige kopieën van websites en zijn er dan ook sneller bij. Hieruit volgt doorgaans een notice-and-takedown-verzoek: het offline halen van de gekopieerde website", zo laat de provider weten. Daarnaast is het aantal klachten in verband met het (vermeend) hosten van malware gedaald ten opzichte van vorig jaar. In 2013 kwamen er 29 klachten binnen, waarbij alle takedown-verzoeken werden gehonoreerd, in 2014 waren dit er 20.

Reacties (3)
28-07-2015, 12:48 door Anoniem
Provider zelf doet er dus pro-actief niets tegen?

Op http://phishtank.com zouden ze met gemak een notificatie kunnen krijgen als er een site in de IP range van de provider voorkomt....
28-07-2015, 14:07 door Anoniem
Banken zouden gezamenlijk een centraal punt moeten instellen waar net zoals hier eenvoudig en anoniem iets kan worden doorgegeven in plaats gebruikers te moeten laten zoeken naar het juiste emailadres en daarmee te verplichten alles per email door te geven.

Doen ze niet. Omdat het ze iets kost? Omdat ze het belangrijker vinden aangevers te tracken? Omdat het ze eigenlijk niet interesseert?
Met dergelijke drempels krijgen ze ook minder feedback. Maar als het je interesse niet heeft maakt het ook niets uit.
28-07-2015, 16:11 door Anoniem
Door Anoniem: Banken zouden gezamenlijk een centraal punt moeten instellen waar net zoals hier eenvoudig en anoniem iets kan worden doorgegeven in plaats gebruikers te moeten laten zoeken naar het juiste emailadres en daarmee te verplichten alles per email door te geven.

E-mailadres is toch altijd valse-email@......nl?
Stuur het zelf ook altijd anoniem door, gewoon via een andere mailbox.

Denk dat die drempel juist erg laag is eigenlijk, zelf juist veel meer problemen om het bij andere bedrijven aan te melden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.