image

Stagiair beveiligingsbedrijf FireEye ontwikkelde malware

donderdag 27 augustus 2015, 13:28 door Redactie, 0 reacties

Een stagiair van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf FireEye heeft malware ontwikkeld waarmee cybercriminelen Android-telefoons infecteerden en volledig konden besturen. Het gaat om een 20-jarige Amerikaan die in juli werd aangehouden als onderdeel van een operatie tegen het Darkode-forum.

Dit was een groot forum voor cybercriminelen. De Amerikaan was op dit forum actief en verkocht hier, samen met een Nederlandse handlanger, zijn Dendroid-malware. Tegenover een Amerikaanse rechter bekende de man schuldig te zijn en maakte zijn excuses aan de slachtoffers van zijn malware. Ook liet hij weten dat hij in de toekomst zijn vaardigheden zou gaan inzetten om computergebruikers te beschermen. Beveiligingsbedrijf FireEye had in juli al laten weten dat de stagiair door de autoriteiten was aangeklaagd.

De Dendroid-malware werd voor een bedrag van 300 dollar aangeboden. Eenmaal actief op een toestel kon de malware sms-berichten en bestanden stelen, foto's maken, de surfgeschiedenis uitlezen en gesprekken opnemen, zonder dat slachtoffers dit door hadden. De Amerikaan was naar eigen zeggen ruim een jaar bezig met de ontwikkeling van de malware. Indien veroordeeld kan de man een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen, zo melden AP en de Pittsburgh Post-Gazette. De rechter doet op 2 december uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.