image

Medeontwikkelaar Blackshades-malware veroordeeld in VS

zaterdag 30 januari 2016, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse man die meehielp met de ontwikkeling van de Blackshades-malware is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar. De 25-jarige Amerikaan moet daarnaast ook 40.000 dollar afstaan en een taakstraf van 500 uur uitvoeren, zo meldt persbureau Reuters.

Via Blackshades kregen gebruikers van de malware volledige controle over de computers van hun slachtoffers, waaronder ook de webcam. Daarnaast was het mogelijk om via de malware foto's te bekijken, toetsaanslagen op te slaan en wachtwoorden te stelen. De malware werd voor een bedrag van tussen de 40 en 100 dollar aangeboden en kon eenvoudig voor allerlei doeleinden worden aangepast.

Wereldwijd zouden meer dan 500.000 computers in meer dan 100 landen met de malware besmet zijn geraakt. In 2014 vond er een grote operatie tegen gebruikers van de malware plaats. Zowel in België als Nederland werden daarbij huiszoekingen uitgevoerd. Een Zweedse man die ook bij de ontwikkeling van de malware was betrokken werd vorig jaar tot een gevangenisstraf van bijna 5 jaar veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.