image

Meer kassa's hamburgerketen Wendy's besmet door malware

vrijdag 10 juni 2016, 13:34 door Redactie, 1 reacties

In mei werd bekend dat honderden kassa's van de Amerikaanse hamburgerketen besmet waren door malware die creditcardgegevens steelt, maar na verder onderzoek blijkt dat het aantal infecties aanzienlijk hoger ligt dan in eerste instantie werd gemeld.

Wendy's is na McDonald' s en Burger King de grootste hamburgerketen ter wereld met 6500 vestigingen. Het fastfoodrestaurant liet eerst nog weten dat het om minder dan 300 geïnfecteerde kassa's ging. Tijdens het onderzoek naar de infecties werd een variant van de eerder aangetroffen malware ontdekt. Deze malware bleek ook op systemen te staan waarvan Wendy's eerst nog dacht dat ze niet waren besmet.

Het aantal getroffen restaurant zal dan ook "aanzienlijk hoger" uitkomen dan de 300 restaurants die eerst werden genoemd. Een concreet aantal wordt echter niet genoemd. "De malware die de aanvallers gebruikten is zeer geraffineerd en extreem lastig te detecteren. Na detectie van de nieuwe malware-variant in de afgelopen dagen is die in alle restaurants waar die werd aangetroffen uitgeschakeld", aldus een verklaring van Wendy's.

Reacties (1)
10-06-2016, 22:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.