image

MH17-onderzoekers doelwit van phishingaanvallen

donderdag 29 september 2016, 15:18 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers van onderzoekscollectief Bellingcat die de ramp met vlucht MH17 onderzoeken zijn het doelwit van gerichte phishingaanvallen geweest. Dat laat beveiligingsbedrijf ThreatConnect weten. Verschillende Bellingcat-onderzoekers ontvingen e-mails die zogenaamd van Google afkomstig waren.

In de berichten werd gesteld dat iemand op het Google-account had ingelogd en de accountactiviteiten moest worden gecontroleerd. De aanvallers hadden in het bericht afgekorte Bit.ly-links gebruikt die naar een phishingpagina wezen. Eén van de onderzoekers ontving minstens 16 van dergelijke berichten. Volgens ThreatConnect waren de phishingmails afkomstig van een groep cyberspionnen genaamd Pawn Storm.

Deze groep cyberspionnen staat ook bekend als 'Fancy Bear', 'Sofacy', 'Sednit', 'APT28', Threat Group-4127 en 'Strontium'. Eerder werden de onderzoeksraad van MH17, verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, het CDU, Sanoma, de presidentscampagne van Hillary Clinton en het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) door de groep aangevallen. Ook zou de groep malware voor Mac OS X hebben ontwikkeld.

Image

Reacties (2)
29-09-2016, 15:43 door Anoniem
Is ook niet zo gek. Deze gasten willen antwoorden aangezien overheden en grote hoge mannetjes alleen maar liegen. Dit soort mensen leaken alles wat voorgelogen is.
30-09-2016, 22:00 door Anoniem
Bellingcat is een door de CIA gesponsord 'onderzoeks collectief'. Ze hebben bewijzen gefabriceerd waar vervolgens die onderzoeksraad op afgegaan is. Die arme mensen in dat vliegtuig zijn gewoon ordinair opgeofferd om een oorlog tegen Rusland uit te lokken want dat vliegtuig had daar nooit mogen vliegen. Dat is er, met medeweten van de NL overheid, naar toe gedirigeerd om door het Oekraïense leger neergehaald te worden.
Waarom is er helemaal niemand die zich druk maakt over dat er geen enkel gegeven is geleverd door de Oekraïense luchtverkeersleiding of de zogenaamde radar gegevens waar de VS over zou beschikken? Waarom zijn deze gegevens er niet? Waarom was het binnen 5 minuten al 'bewezen' dat de Russen het gedaan hadden (bron NOS) terwijl het onderzoek er ruim 2 jaar over moet doen om hetzelfde 'te bevestigen'? Iedereen die gelooft dat de Russen dit gedaan hebben moeten zich eens afvragen wie het meeste belang heeft bij het neerhalen van de MH17? Ik vrees dat onze eigen roverheid hierin ook bloed aan de handen kleeft want deze heeft de Oekraïense regering tot partner gemaakt. Het referendum is ook nog steeds niet door onze roverheid vastgesteld als een tegenstem, dat betekend overduidelijk dat de regering tot aan de nek in de stront van die Oekraïense misdadigers zit en doodleuk meedoet met de oorlogszucht tegen de Russen. Ze vergeten alleen dat de NAVO alleen nauwelijks een partij vormt tegen de Russische overmacht want de VS laat Europa toch barsten als het erop aan komt. Indien het tot een clash komt zitten wij er midden in en zowel onze koning als roverheid is dan allang gevlucht, heel toevallig op een bezoek aan de VS waarschijnlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.