image

Britse politie heeft 400 gebruikers ddos-dienst in het vizier

dinsdag 29 januari 2019, 11:20 door Redactie, 0 reacties

Niet alleen de Nederlandse politie gaat de komende tijd langs bij gebruikers van de ddos-dienst Webstresser.org, ook honderden afnemers in Groot-Brittannië kunnen een bezoek verwachten. Dat heeft het Britse National Crime Agency (NCA) bekendgemaakt.

Vorig jaar werd Webstresser.org door de Nederlandse politie en Britse autoriteiten uit de lucht gehaald. Via Webstresser konden tegen betaling ddos-aanvallen op websites worden uitgevoerd. Het onderzoek naar Webstresser.org leverde informatie op over 151.000 gebruikers. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn Europol, J-Cat (Joint Cybercrime Action Taskforce), de Nederlandse politie en het NCA bezig om gebruikers van de ddos-dienst op te sporen. Sinds november vorig jaar zijn verschillende Britse gebruikers van de dienst door het NCA bezocht. Zo zijn er acht huiszoekingsbevelen uitgevoerd, waarbij meer dan 60 computers, tablets en mobiele telefoons in beslag zijn genomen.

Daarnaast heeft het NCA voor de komende periode nog eens 400 gebruikers in het vizier. Vorig jaar voerde de politiedienst ook een operatie uit tegen afnemers van ddos-diensten. Toen maakte het NCA bekend dat er ook werd ingezet op preventiewerk dat vooral op jongeren is gericht. Volgens het NCA kunnen laagdrempelige cybercrimedelicten snel tot ernstigere en complexere vormen van misdaad leiden. Via speciale preventieteams probeert de politie jongeren te bereiken zodat ze zich niet met ernstige cybermisdrijven bezighouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.