image

Politie zet chatbot Wout in voor het melden van cybercrime

woensdag 9 oktober 2019, 11:35 door Redactie, 12 reacties

Slachtoffers van ransomware, phishing en andere vormen van cybercrime kunnen hier voortaan melding van maken bij de virtuele agent Wout. Wout is een chatbot die al eerder werd ingezet om vuurwerkoverlast in Hengelo te melden. Daarnaast loopt er nu een experiment waar bewoners van Zwolle en Rotterdam IJsselmonde meldingen over geluidsoverlast aan Wout kunnen doorgeven.

De politie stelt dat mensen graag op een andere manier in contact willen komen met de politie dan alleen via de telefoon of op een politiebureau. "Zeker bij incidenten op het gebied van cybercrime blijkt dat mensen schroom ervaren om hier melding van te doen. Juist bij dit soort zaken zijn meldingen van belang om zo een goed beeld te krijgen van de problematiek", aldus de politie. Wout zou de drempel om cybercrime te melden moeten verlagen. Ook kan de chatbot de melder van adviezen voorzien.

De politie hoopt dat Wout de komende tijd veel meldingen te verwerken krijgt. "Hoe meer meldingen Wout te verwerken krijgt, hoe beter hij zich ontwikkelt. Deze virtuele agent leert razendsnel en de verwachting is dat hij in de toekomst steeds ingewikkelder meldingen aan kan en melders op een 'menselijke' manier 'te woord' zal kunnen staan. Gedurende deze nieuwe proefperiode is het vooral van belang dat er zoveel mogelijk meldingen binnen komen via Wout."

Het gebruik van Wout is onderdeel van doorlopend politie-onderzoek naar alternatieve communicatiekanalen. Mocht de nieuwe proef met Wout succesvol verlopen dan wil de politie de chatbot naast andere kanalen gaan inzetten. "In bepaalde gevallen zal altijd behoefte blijven bestaan aan persoonlijk contact, dit blijft uiteraard altijd mogelijk", zo laat de politie weten.

Image

Reacties (12)
09-10-2019, 11:57 door Anoniem
Nou, als dat plaatje het niveau van wout aan geeft... Dan past het wel goed bij de wouten...
Voorlopig is er hier lokaal niet eens meer een politie bureau waar je gewoon aangifte kunt doen.
09-10-2019, 12:30 door Anoniem
Bent u al lang gek.
Nou, nog niet zo heel lang hoor.
O dat is lang niet gek.
Wij kunnen u helaas niet helpen.
Tuuttuuttuut, de groeten van Wout.
Rot toch op.
09-10-2019, 13:52 door [Account Verwijderd]
En als kleutertje Wout off-line is is dat "Ai vervelend!' en krijg je de melding: "Oeps... Wout moet even een plasje plegen"
Tsjonge jonge wat een poppenkast, wat een Jan klaasen en Katrijn vertoning waarmee de politie denkt de burger intelligent te benaderen.
Als je ten einde raad jezelf in dergelijke kronkels moet wentelen om nog serieus genomen te worden is dat het signaal dat de politie totaal het vanzelfsprekende respect is verloren.
09-10-2019, 14:17 door Anoniem
Wout zegt: Ai! Dat is vervelend!

Wout zegt: Maar natuurlijk doen we he-le-maal niets met de melding. Er kijkt zelfs geen mens naar!

Wout zegt: Prettige dag nog!
09-10-2019, 14:23 door Anoniem
Agent uitschelden voor 'kutwout'? Dat kost je tegenwoordig 750 euro
bron:https://www.bd.nl/brabant/agent-uitschelden-voor-kutwout-dat-kost-je-tegenwoordig-750-euro~acf7625b/

Nu kan je beroepen op het uitschelden van de APP, niet van de diender in functie.
Uit de uitspraak kan je namelijk niet opmaken of het om een eigennaam gaat, kut Wout dus. ;)
09-10-2019, 17:24 door Anoniem
Neerbuigende webcare uitspraken. De Politie automatiseert het gewoon in een app!
09-10-2019, 17:33 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Agent uitschelden voor 'kutwout'? Dat kost je tegenwoordig 750 euro
bron:https://www.bd.nl/brabant/agent-uitschelden-voor-kutwout-dat-kost-je-tegenwoordig-750-euro~acf7625b/

Nu kan je beroepen op het uitschelden van de APP, niet van de diender in functie.
Uit de uitspraak kan je namelijk niet opmaken of het om een eigennaam gaat, kut Wout dus. ;)

Flinke vent ben je hoor!
Weet je....

€ 7500,00 mag de boete zijn (als ik het voor het zeggen heb)
En voor mijn part een openbaar pak slaag toe!
Maatschappelijk probleem is dat de Nederlander sinds zo'n 40 jaar de kans krijgt om zich ongestraft niet te gedragen, om niet te deugen. Daar is het fout gegaan, en daarom is dit zo'n K..T maatschappij geworden waar de tolerantie jegens iemand anders, en/of zijn belangen van zo'n deplorabel niveau is.
09-10-2019, 18:36 door Anoniem
De directe link van Woutertje https://wout.prod.wah-slv.nl. Bedrijf dat het host is dus Solvinity, dat op hun eigen site drie diensten van Google gebruikt. Qua privacy zit het dus echt wel helemaal bromsnor.
09-10-2019, 19:50 door Anoniem
Door Wilbert Wintergaard:
€ 7500,00 mag de boete zijn (als ik het voor het zeggen heb)
En voor mijn part een openbaar pak slaag toe!
En waarom dat dan? Misschien gelijk maar je huis en auto afpakken, failliet verklaren, en publiekelijk schandpalen ook?

Onder het mom "als je het doet, moet je het ook goed doen". Want mensen dwarszitten kun je wel. Problemen oplossen echter toch wat minder.

Maatschappelijk probleem is dat de Nederlander sinds zo'n 40 jaar de kans krijgt om zich ongestraft niet te gedragen, om niet te deugen. Daar is het fout gegaan, en daarom is dit zo'n K..T maatschappij geworden waar de tolerantie jegens iemand anders, en/of zijn belangen van zo'n deplorabel niveau is.
Hou toch op. De Nederlander gedraagt zich over het algemeen, maar heeft zich sinds zo'n 40 jaar maar te voegen naar allerlei sosjalistiese luchtfietserij en vreemdelingenknuffelarij ("met behoud van cultuur", dus "ies koeltoer" is een vrijbrief om alles te mogen) en mag daar helemaal niets van zeggen. Ondertussen is de plisie compleet wegbezuinigd en helpen ze de Nederlander niet meer, die wordt gewoon weggepest als'ie aangifte wil doen. Geen wonder dat de Nederlander steeds minder respect heeft voor een overheid die steeds duurder wordt en daar steeds minder voor terugdoet. Integendeel, die op velerlei vlak letterlijk zegt, "doe het even lekker zelf". Maar als je jezelf dan wil verdedigen, oh dat mag dan ineens niet meer. Als je het over gebrek aan respect hebt, dan heeft de Nederlander ook nog wel een puntje of tien aan te stippen.
09-10-2019, 22:56 door Anoniem
Door Anoniem: De directe link van Woutertje https://wout.prod.wah-slv.nl. Bedrijf dat het host is dus Solvinity, dat op hun eigen site drie diensten van Google gebruikt. Qua privacy zit het dus echt wel helemaal bromsnor.

Let op: het doen van een valse melding is strafbaar.
10-10-2019, 16:31 door Anoniem
Bedrijf dat het host is dus Solvinity, dat op hun eigen site drie diensten van Google gebruikt.

Lekker boeiend wat er op een andere website gebruikt wordt, dan de website waarover dit artikel gaat. Verder erg opzienbarend, websites die van Google diensten gebruik maken (not).

Ook nog wat aan te merken op wat er al dan niet gebruikt wordt op de website waarover deze discussie gaat ?
10-10-2019, 20:38 door Anoniem
Zijn we echt allemaal zo verwend in Nederland, of hebben jullie het gewoon te goed en niets meer te doen? We staan in de top 10 van de meest veilige landen van de wereld en natuurlijk doet de Politie weer niets goed. Ga anders ff een maandje naar Zuid Amerika ofzo.

Ik denk dat jullie geen doel meer hebben en de verveling is zwaar toegeslagen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.