image

Samsung Galaxy S10 krijgt update voor vingerafdrukprobleem

donderdag 17 oktober 2019, 14:28 door Redactie, 3 reacties

Samsung komt binnenkort met een update voor de Galaxy S10 vanwege een probleem waardoor het toestel in bepaalde gevallen met willekeurige vingerafdrukken is te ontgrendelen. Het probleem kan zich voordoen bij het gebruik van een siliconen beschermhoes voor het scherm.

Een Britse vrouw ontdekte onlangs dat het siliconen beschermhoesje van haar telefoon, dat zowel de voor- als achterkant beschermt, ervoor zorgt dat het toestel vervolgens met elke vingerafdruk is te ontgrendelen. De vrouw had eerst de telefoon in de beschermhoes geplaatst en daarna de vingerafdrukherkenning ingesteld.

Samsung laat in een verklaring weten dat het probleem kan ontstaan doordat het patroon van sommige screenprotectors naast de vingerafdruk van de gebruiker wordt herkend. Om het probleem te verhelpen is er een patch ontwikkeld die binnenkort zal worden uitgerold. Daarnaast raadt Samsung aan alleen geautoriseerde screenprotectors te gebruiken.

Vanwege het probleem adviseert de Koreaanse KakaoBank om niet via de vingerafdrukherkenning van de Galaxy S10 bij de bank in te loggen, zo melden de BBC en persbureau Reuters.

Reacties (3)
17-10-2019, 20:41 door Anoniem
Als je zo verstandig bent om een Samsung Galaxy S10 aan te schaffen maakt toch helemaal niet uit dat 1 iemand je telefoon kan unlocken. Al die Google bloatware stuurt al je data toch al de wereld rond privaat zijn die dingen toch niet
18-10-2019, 13:49 door Anoniem
Wat een kromme redenering, Android is laatste jaren steeds meer gericht op privacy en dat is ook duidelijk merkbaar ....

De s10 is een super fijne toestel dat bio beveiliging niet optimaal werkt ben ik met je eens maar om nu alles klakkeloos af te kragen geeft een beetje aan met welke tunnel visie jij kijkt !

Ben btw zelf een iphone gebruiker op dit moment dus kom niet aan met daar heb je weer een anti gebruiker :-)
19-10-2019, 08:10 door [Account Verwijderd]
Zo private is Apple ook niet meer, Siri fragmenten worden ook door Apple personeel beluisterd.
Google, Apple, Microsoft, Amazon, één pot nat.

Ik ben zelf van Samsung afgestapt omdat er te veel niet te verwijderen Samsung apps meegeleverd werden, Chat On, Facebook enz. Daarom voor mij enkel nog Stock Android.

En ja Apple is mooi spul, helaas zijn de prijzen naar een niveau gestegen van "wat de gek ervoor geeft".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.