image

India verbiedt weer tientallen mobiele apps wegens nationale veiligheid

dinsdag 24 november 2020, 17:04 door Redactie, 2 reacties

De Indiase overheid heeft voor de derde keer dit jaar tientallen mobiele apps wegens de nationale veiligheid verboden. Volgens het ministerie van Elektronica en IT vormen de in totaal 43 apps een bedreiging voor de soevereiniteit, integriteit, verdediging en veiligheid van India, alsmede de openbare orde. Het gaat om apps van onder andere Alibaba, AliExpress en Alipay, verschillende games, dating-apps en tv-apps.

"De overheid zet zich in om de belangen van burgers en de soevereiniteit en integriteit van India op alle fronten te beschermen en zal alle mogelijke stappen nemen om dit te garanderen", aldus het ministerie. In juni werd er ook al een verbod ingesteld, toen voor 59 apps, waaronder TikTok en WeChat. Een tweede verbod van 118 mobiele applicaties, waaronder het populaire spel PUBG, volgde in september. Het is de Indiase overheid om apps van Chinese ontwikkelaars te doen.

Image

Reacties (2)
26-11-2020, 10:30 door spatieman
maar scam centers kunnen gewoon doorgaan met het oplichten van mensen door zich voor te doen als nep medewerker van een of ander bedrijf.
29-11-2020, 00:56 door Anoniem
Er schijnt dat er nergens ter wereld zoveel cybercrime gedoogd wordt als juist in het Indiase sub-continent.
Het loopt daar echt de spuigaten uit.

Dat in een land vol met zeer kundige en hoog ontwikkelde IT krachten uit een land vol talenten,
waar menig land niet aan tippen kan.

Maar ongebruikt talent wordt weleens anders tot expressie gebracht.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.