image

Audiobedrijf Bose informeert personeel over datalek na ransomware-aanval

dinsdag 25 mei 2021, 09:40 door Redactie, 1 reacties

Audiobedrijf Bose heeft huidig en voormalig personeel geïnformeerd over een datalek nadat het slachtoffer van een ransomware-aanval was geworden. Op 7 maart ontdekte Bose dat systemen van het bedrijf in de Verenigde Staten besmet waren geraakt met ransomware. Het audioconcern was na de aanval eerst bezig met het herstellen van de getroffen systemen.

Vervolgens werd een forensisch onderzoek ingesteld. Daaruit bleek eind april dat de aanvallers, voordat ze de ransomware uitrolden, mogelijk eerst interne hr-bestanden hebben buitgemaakt. Deze bestanden bevatten namen, social-securitynummers en salarisgerelateerde gegevens van huidige en voormalige medewerkers van Bose. Getroffen medewerkers kunnen nu een jaar lang kosteloos gebruikmaken van een identiteitsbeschermingsdienst, zo blijkt uit een brief die Bose vorige week naar het personeel stuurde.

Tevens heeft het bedrijf het datalek bij het Amerikaanse ministerie van Justitie van de staat New Hampshire gemeld (pdf). In deze melding staan ook verschillende maatregelen die Bose naar aanleiding van de aanval heeft genomen.

Image

Reacties (1)
25-05-2021, 15:51 door Rob Koch - Koch Consultancy
In dat lijstje van genomen maatregelen geen enkel woord over het vergroten van de awareness bij BOSE medewerk(st)ers. Cybercriminelen hebben blijkbaar toegang tot de HR-gegevens dus het is van belang dat juist die betrokkenen weerbaar worden gemaakt tegen de gevaren van internet. Meer dan 70% van alle incidenten wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Maak ze daarom bewust van de gevaren waaraan ze blootstaan en het belang van veilig gedrag en privacy.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.