image

De Jonge: coronapas niet te sterk verbonden met CoronaCheck-app

donderdag 4 november 2021, 11:39 door Redactie, 8 reacties

Bij het verkrijgen van een coronatoegangsbewijs zet de overheid niet te sterk in op het gebruik van de CoronaCheck-app, maar zijn er ook papieren alternatieven beschikbaar, zo stelt demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid. De minister reageerde op advies van de Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19, die adviseert over digitale ondersteuning bij de coronabestrijding.

In een advies stelt de begeleidingscommissie dat de coronapas te sterk is verbonden met de installatie van de CoronaCheck-app. Het coronatoegangsbewijs in de vorm van een qr-code is toegankelijk via de CoronaCheck-app, maar kan ook worden geprint. Veel mensen voelen zich nu mogelijk verplicht om de overheidsapp te installeren omdat er weinig analoge gebruikersvriendelijke alternatieven beschikbaar zijn, merkt de commissie op.

"De constatering van de commissie dat het coronatoegangsbewijs te sterk is verbonden met de installatie van een app, namelijk de CoronaCheck-app, deel ik niet", stelt De Jonge. Volgens de minister is er vanaf het begin ingezet op alternatieve routes voor mensen die de app niet willen of kunnen gebruiken. "Er zijn meerdere alternatieven beschikbaar waarbij geen smartphone en/of internet nodig zijn voor het aanmaken van een bewijs", merkt hij op.

Naast het printen van het coronatoegangsbewijs is het ook mogelijk om die aan te vragen. Inmiddels zijn er 558.000 papieren coronapassen aangevraagd, zowel telefonisch als via een papieren antwoordformulier. Eerder stelde ouderenbond ANBO dat er allerlei problemen waren met het telefonisch aanvragen van een papieren coronabewijs en het ministerie te weinig deed om dit te verhelpen.

Reacties (8)
04-11-2021, 16:02 door Anoniem
Kortom, het gaat er alleen maar om dat iedereen een QR code/gezondheidspas heeft. Geheel volgens de planning die in 2018 al door de EU is vastgesteld voor 2022. Vandaar dat de druk zo wordt opgevoerd want we lopen hard richting 2022 en het beste jongetje van de klas zou het beste jongetje van de klas niet zijn als deze dan niet op tijd klaar is. Daarom snap ik het geleuter in de 2e slaapkamer ook niet want het gaat gewoon gebeuren en de 2e slaapkamer laat zich misleiden door ingecalculeerde 'cadeautjes' als dat er geen QR code nodig is voor het sportveld, zowel voor sporter als bezoeker.
Daar heeft Hugo en consorten natuurlijk allang rekening mee gehouden, want je kunt zeggen wat je wilt van Hugo, hij bereidt zijn leugens en bedrog in ieder geval beter voor dan de gehele 2e slaapkamer om nog maar van de zeloten in de 1e snurkkamer te zwijgen.
Iedereen die nu nog denkt dat het om het bestrijden van een virus gaat moet heel snel onder de steen vandaan komen waar deze blijkbaar al een hele tijd onder leeft.
04-11-2021, 18:24 door Anoniem
@ 16:02 door Anoniem
Hugo is enkel de verkoper van het hele beleid. Komt hij morgen onder de trein dan gaat z'n vervanger gewoon verder waar hij was gebleven. Hugo beslist geen ene reet, hij is inwisselbaar. Een onnozelaar die een harde plasser krijgt als hij zichzelf in de spiegel bewondert. Hij is er om gedumpt te worden zodat Rutte buiten schot blijft..

Maar inderdaad een QR-toegangsysteem is het doel, corona het middel.. Als het om gezondheid ging zou de nadruk op een gezonde levensstijl hebben gelegen. Kregen de hele bevolking noodhulp paketten met vitaminen, zink, Ivermectine, korting op gezond eten. Gingen sportscholen niet dicht. Dan was de zorg nooit zo kapot bezuinigd...

Dus denk daar ajb aan als straks kleine kindjes vanaf 5 jaar worden opgeroepen voor hun 6 maandelijkse injectie. Ga je hen het risico laten lopen van bijwerkingen? Hartfalen, bloedproppen? Maak je druk om hun welzijn, de regering interesseert dat namelijk niet. Kijk maar naar de toeslagenaffaire...
04-11-2021, 18:49 door Anoniem
Zoals de voorganger al aan geeft: het gaat helemaal niet (meer) om het bestrijden van een pandemie. Het gaat om schaapjes rijp maken voor een sociaal punten systeem... Of zou nou echt niemand door hebben dat die pas echt niks zegt over de besmettelijkheid van iemand?
04-11-2021, 21:55 door Anoniem
Je hebt toch echt DigiD nodig en dat kan nu nog zonder app maar binnenkort niet meer als het aan Logius wordt overgelaten.
05-11-2021, 06:59 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals de voorganger al aan geeft: het gaat helemaal niet (meer) om het bestrijden van een pandemie. Het gaat om schaapjes rijp maken voor een sociaal punten systeem... Of zou nou echt niemand door hebben dat die pas echt niks zegt over de besmettelijkheid van iemand?
Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het hele rare tijden zijn die er op zijn gericht om de mensen dom te houden. Dat is mij 100% duidelijk. De media speelt daar een hele grote rol bij. Maar hoe meer mensen wakker worden en kritisch worden hoe meer het kaartenhuis in elkaar stort. Dan gaat inderdaad HdJ als eerste vallen en blijft inderdaad Rutte buitenspel én blijft inderdaad de VVD overeind staan (als enige van de grote vier).

Jensen zei woensdagavond dat het gros van de schapen die, zolang ze er geen last van krijgen, ze het allemaal goed vinden. Hij zei dat ongeveer 20% helemaal mee gaat met alle maatregelen en dat die nog veel meer maatregelen willen en 20% er fel tegen zijn (waaronder ikzelf) en dat geloof ik ook. Dus die 60% die over blijft die vind alles goed, zolang ze er niet al teveel last van krijgen. Dat grapje heeft het kabinet nu 2x uitgeflikt. Om te beginnen natuurlijk de avondklok en alle onzin daaromheen en nu de QR shit. Hiermee zouden ze misschien echt wel een grens hebben bereikt van wat de mensen nog aan kunnen.

Ik denk dat de houdbaarheid van HdJ op dit moment verpeeld is.
05-11-2021, 07:41 door Anoniem
Voor iedereen: Hoe erg is Corona ook alweer?

De officiële cijfers van het RIVM zeggen genoeg.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-11/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20211102_1145_final.pdf

Ga dan naar pagina 85 Tabel 28. Daar staat duidelijk dat er 213 gezonde mensen onder de 70 zonder onderliggende aandoeningen zijn gestorven aan Corona, en dit gedurende de 19 maanden.

213.

Denk daar aub even over na.
05-11-2021, 10:37 door Anoniem
Door Anoniem: Voor iedereen: Hoe erg is Corona ook alweer?

De officiële cijfers van het RIVM zeggen genoeg.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-11/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20211102_1145_final.pdf

Ga dan naar pagina 85 Tabel 28. Daar staat duidelijk dat er 213 gezonde mensen onder de 70 zonder onderliggende aandoeningen zijn gestorven aan Corona, en dit gedurende de 19 maanden.

213.

Denk daar aub even over na.

Wat ben jij een stemmingmaker zeg. Als je het dan zo graag over cijfertjes en 'oh wat erg' wil hebben, kijk dan eens verder dan je neus lang is.

In de winter van 2016/2017 stierven er gemiddeld 444 mensen waarvan vooral ouderen (75+) , en nu al die heisa om een oversterfte van 213? Leg dat eens uit.

Quote:
"In de winter van (2016/2017) was de sterfte 12 weken lang verhoogd (week 48 2016 t/m 10 2017). De verhoogde sterfte begon 2 weken nadat de griepepidemie begon en duurde tot en met de laatste week van de epidemie (met uitzondering van week 52 2016). De oversterfte betrof voornamelijk de mensen van 75 jaar en ouder. Tijdens de 15 weken griepepidemie werd de oversterfte geschat op 7.503 (8.890 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20). Hiermee was de oversterfte relatief hoog. In de voorafgaande 5 jaar was de oversterfte alleen hoger in 2014/2015, toen de langste griepepidemie heerste ooit gemeten in Nederland (oversterfte van 8.600 in 21 weken). "

Bron:
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

Op bovenstaande pagina staan ook cijfers van andere jaren, als je dat afzet tegen nu dan zul je zien dat het allemaal niet zo gek is behalve dat het langer duurt. Als je de site https://ourworldindata.org/ er bij pakt kun je nog meer grafieken er bij trekken. Pak daar eens het verloop van 2020 en 2021 qua pieken en dalen, je waant je plots Nostradamus, je kunt de volgende piek gewoon aan zien komen...

Wat dan het verschil is t.o.v. voorgaande jaren waar een griep epidemie heerste? Ondermeer het aantal bedden, ze hebben de IC capaciteit de afgelopen 10 (20?) jaar terug gebracht naar minder dan de helft. Er is NUL geinvesteerd in de zorg in al die jaren, een mooi recept voor het drama dat we nu zien.

Ik heb het al vaker gezegd, wat hier faalt is niet de zorg. Wat hier scheef is zijn niet de mensen die geen vaccinatie willen. Het is allemaal het gevolg van jaren lang slecht beleid (ten opzichte van de zorg in dit specifieke geval) van voor een groot deel kabinetten Rutte. Als er vorigjaar vol gas geinvesteerd was in de zorg dan hadden we nu meer handen aan het bed gehad en mensen in opleiding die bij zouden kunnen springen, dan hadden we zeker meer bedden gehad en deze golf beter op kunnen vangen. Maar wat is er gedaan? NIKS! Er zijn geen extra mensen opgeleid, geen bedden geregeld en er is geen campaigne gestart om gezonder te leven. Ze hebben in plaats daarvan ervoor gekozen meer BOA's in te zetten en controle systemen op te zetten. Want met heel veel controle op je burgers ga je een virus te lijf...
08-11-2021, 06:36 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 06:44
Door Anoniem: ...

Dus denk daar ajb aan als straks kleine kindjes vanaf 5 jaar worden opgeroepen voor hun 6 maandelijkse injectie. Ga je hen het risico laten lopen van bijwerkingen? Hartfalen, bloedproppen? Maak je druk om hun welzijn, de regering interesseert dat namelijk niet. Kijk maar naar de toeslagenaffaire...

Die bijwerkingen zijn er alleen niet (de kans erop is verwaarloosbaar klein en in ieder geval veel kleiner dan de kans op complicaties bij een coronabesmetting) want anders zouden deze vaccins en boosters nooit worden voorgeschreven.

Er is altijd weerstand geweest tegen vooruitgang. Lange tijd geleden was men bang voor boekdrukkunst, fietsen, auto's, elektriciteit, enz., enz. Wat de boer niet kent...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.