image

Koningin Máxima houdt opnieuw toespraak over invoering van digitale euro

maandag 7 november 2022, 10:12 door Redactie, 57 reacties

Koningin Máxima houdt vandaag opnieuw een toespraak over de invoering van een digitale euro. Critici waarschuwen voor de grote gevolgen die dit kan hebben voor de vrijheid en privacy van burgers. Recentelijk sprak Máxima tijdens haar bezoek aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C over "central bank digital currency" (CBDC). Hieronder valt ook de digitale euro waar de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) nu mee bezig zijn.

De toespraak van de koningin leidde tot Kamervragen van JA21. Vandaag zal Máxima opnieuw spreken over de invoering van een digitale euro, alleen dan online tijdens de conferentie "Towards a legislative framework enabling a digital euro for citizens and businesses” van de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank. "In haar toespraak gaat Koningin Máxima in op de mogelijkheden en risico’s van een digitale euro, waaronder het belang van gegevensbescherming", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

De Europese Centrale Bank is begin 2020 gestart met de eerste verkenningen naar het ontwikkelen van een digitale euro. Vorig jaar verschenen de eerste resultaten daarvan, waarna de ECB een onderzoeksfase is gestart. In samenwerking met andere Europese centrale banken, waaronder De Nederlandsche Bank, worden de mogelijkheden voor het ontwerp en de distributie van de digitale euro in kaart gebracht.

De onderzoeksfase eindigt in het derde kwartaal van 2023. "Daarna kan worden overgegaan op de implementatiefase", zo liet minister Kaag van Financiën eerder dit jaar weten. "Mede dankzij de inzet van Nederland is de digitale euro hoog op de agenda van de Eurogroep gekomen", aldus Kaag in een verslag over een overleg van de Eurogroep en Ecofinraad dat vorige maand plaatsvond.

Critici maken zich grote zorgen over een digitale euro. "Straks bepaalt de overheid waar jij je geld aan mag uitgeven", waarschuwde SP-Kamerlid Mahir Alkaya tegenover De Telegraaf. Niet alleen zouden burgers door een dergelijke munt de zeggenschap over hun eigen geld verliezen, ook maakt het uitgebreide monitoring mogelijk, stelt Alkaya. "Stel je voor dat de overheid kan meekijken bij wat jij met je geld doet. Dan kom je in een soort massa-surveillance-staat terecht."

Volgens het SP-Kamerlid is dit iets wat maar heel weinig Nederlanders zich beseffen. "Nederlanders relatief ongeïnteresseerd in de digitale euro. #CBDC. Dit is een probleem", reageerde hij vorige week op Twitter naar aanleiding van een onderzoek. "Het gevaar bestaat dat we, zonder dat wij volksvertegenwoordigers daar invloed op hebben, in een dystopische wereld terechtkomen, waarin de overheid alles in de gaten houdt, waarin de staat onze betalingen kan traceren en digitaal geld zo kan programmeren dat bepaalde groepen worden uitgesloten. Ondenkbaar? Ik hield een avondklok ook voor onmogelijk."

Mocht er een digitale euro komen dan moeten niet alle transacties worden gevolgd en nagetrokken, zo waarschuwde het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) vorige maand, dat onder een bepaalde grens voor volledige anonimiteit pleit. Het EDPB is een orgaan waarin alle nationale privacytoezichthouders uit de Europese Unie samenwerken bij hun toezicht op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), waaronder ook de Autoriteit Persoonsgegevens. Onlangs sprak ook de Britse komiek Russell Brand zich uit over een digitale euro. Later deze maand vindt er in de Tweede Kamer een debat over de digitale euro plaats.

Reacties (57)
07-11-2022, 10:49 door Anoniem
€USSR.
07-11-2022, 10:58 door Anoniem
Zo'n digitale euro moet je echt niet willen. Houdt de huidige euro maar in stand.
07-11-2022, 11:15 door Anoniem
De CDBC is, zoals zoveel EU-initiatieven, simpelweg een hellend vlak en kan ondergeschoven worden onder het fascisme waar de oranjes stiekem niet vies van zijn. Dit is iets dat vele Nederlanders niet -willen- zien dan wel niet kunnen bevatten in hun voorgeschreven perceptie van de leefwereld. Europa (lees: wereldelite) zoekt met name een oplossing voor haar schuldenberg, uitbreiden van controle op de burger. Dit onder de (dek)mantra's van inclusie, CO2, terrorisme, et cetera. De oplossing ligt veelal in jezelf en daarbij zoveel mogelijk te ontkoppelen van het systeem. Initiatieven op dit vlak zijn groeiende.
07-11-2022, 11:20 door Anoniem
Als Maxima helpt bij de invoering van de digitale euro, dan mag haar man misschien met een afbeelding van zijn hoofd op de digitale munt. Dit is nog niet zeker.
07-11-2022, 11:25 door Anoniem
Heeft ze wellicht een bondje met ene Klaus S.?
07-11-2022, 11:36 door Anoniem
zijn niet andere belangrijker dingen, zoals modernisatie van het rechtsysteem, dat geforceerde geklooi met overbetaalde advocaten moet echt eens op de schop.
07-11-2022, 11:42 door Anoniem
Hopelijk gaan mensen zich realiseren dat overheid en geld helemaal niet aan elkaar vastgelijmd hoeven te zijn, en prima gescheiden kunnen worden. De macht van de overheid is al enorm en wordt hierdoor alleen maar groter. Het wordt eens tijd dat de macht van overheid, en al helemaal de centralisatie van deze macht in de EU afneemt.

Een deel van het probleem is dat mensen autoriteit willen die hun vertellen waar economische waarde ligt, en kiezen deze autoriteit niet gebaseerd op basis van feiten of resultaten. Maar kiezen deze omdat het gezaghebbend en vertrouwd voelt. Ondertussen wordt de euro in recordtempo gedevalueerd. Geld (en dus ook macht) wordt afgenomen van de burger niet door belasting te verhogen maar door iedereens geld minder waard te laten worden EN de belasting ook nog eens verkapt te verhogen doordat inkomstenbelastingen ook nog eens omhoog gaan omdat mensen "meer" gaan verdienen. De regels omtrent cash worden steeds strenger en door de inflatie van de euro kan er zo meteen niets meer cash betaald worden met de limieten op bedragen die nu al van toepassing zijn.

De tijd is gekomen om nee te gaan zeggen tegen dit soort machtsgrepen en digitaal geld te gaan gebruiken waar zij geen macht over hebben, niet zomaar geïnflateerd kan worden en standaard privé in gebruik is. Wanneer de overheid geen macht meer heeft over het geld en de creatie hiervan moeten zij hun financiën gaan verantwoorden aan de burger voordat er zomaar ergens geld aan uitgegeven wordt, wat in een gezonde en kloppende maatschappij ook zo zou moeten zijn.
07-11-2022, 11:49 door Anoniem
Door Anoniem: De CDBC is, zoals zoveel EU-initiatieven, simpelweg een hellend vlak en kan ondergeschoven worden onder het fascisme waar de oranjes stiekem niet vies van zijn. Dit is iets dat vele Nederlanders niet -willen- zien dan wel niet kunnen bevatten in hun voorgeschreven perceptie van de leefwereld. Europa (lees: wereldelite) zoekt met name een oplossing voor haar schuldenberg, uitbreiden van controle op de burger. Dit onder de (dek)mantra's van inclusie, CO2, terrorisme, et cetera. De oplossing ligt veelal in jezelf en daarbij zoveel mogelijk te ontkoppelen van het systeem. Initiatieven op dit vlak zijn groeiende.

2042

Jij hebt een niet acceptabele mening het gebruik van je euros is hierbij beperkt tot het kopen van water en brood.

Jouw internet gebruik is beperkt tot alleen goedgekeurde overheids sites

Jouw social media accounts zijn gedisabled

Jouw auto is op afstand gelockt

Toegang tot openbaar vervoer is je ontzegd.

Er zijn 20 punten van je social credit afgetrokken.

Als je wilt dat deze beperkingen opgeheven hoef je alleen een handtekening zetten op het schriftelijke excuus welke wij reeds voor jouw hebben opgesteld.
07-11-2022, 12:02 door Anoniem
Digitale euro. Is het veiliger? Geen economische delicten meer mogelijk? Is privacy gewaarborgd? Verdwijnt papier- en blikgeld? Hebben ze elders in de wereld al zo’n munt of is er al een werelddeel mee bezig? Wordt het gebruik verplicht? Is het beheer in handen van ECB? Fluctueert de waarde net zoals bij Bitcoin? Is het ook te gebruiken als je dakloos bent? Wat is het verschil met digitaal bankieren zoals we nu doen? Hoe gaat dat met internationale transacties? Nou ja, als Máxima het promoot dan zal het wel oké zijn allemaal.
07-11-2022, 12:18 door Anoniem
Iets meer duidelijkheid:

https://www.dnb.nl/innovatie-in-betalen-en-bankieren/digitale-euro-wat-waarom-en-hoe/
07-11-2022, 12:32 door Anoniem
Het is niet aan Maxima om beleid te bepalen. Ik neem aan dat ze niet op persoonlijke titel spreekt, maar dat ze niets meer en niets minder is dan de spreekbuis van de regering. Het valt daarbij allemaal onder de ministeriële verantwoordelijkheid.
Dus insinuaties richting complottheorieën en het helpen bij de invoering raken kant noch wal.
07-11-2022, 13:28 door Anoniem
Maxima zou, als lid van onze Nationale Poppenkastfamilie, nooit politieke uitspraken mogen doen.
07-11-2022, 13:31 door [Account Verwijderd]
07-11-2022, 13:36 door Anoniem
Als de digitale Euro geïmplementeerd wordt met eigenschappen zoals DigiCash [urlhttps://en.wikipedia.org/wiki/DigiCash[/url] ]heeft (anonieme betalingen) dan wil ik overwegen om het te gebruiken; anders blijven voor mij de papiertjes en schijfjes metaal de betere optie.
07-11-2022, 13:45 door Anoniem
ze (ECB) kunnen de echte euro niet eens in bedwang houden, wat als valse partijen (VS, China, Rusland) besluiten invloed uit te oefenen op de digitale euro?
wat is die dan nog waard?
hoe kun je miljarden euro's bijdrukken als je noord eu belastinggeld in zuid eu wilt pompen?
wie gaat er rijk worden met speculatie?
07-11-2022, 13:50 door Anoniem
China gaat nog een jaloers worden op ons!
07-11-2022, 14:08 door Anoniem
Dus wij betalen voor dat monster en ze willen ons nog dieper de slavenindustrie in duwen. Afschaffen dat neppe koningshuis. Ze hebben niet eens Nederlands bloed.
07-11-2022, 14:28 door Anoniem
Door Anoniem: Hopelijk gaan mensen zich realiseren dat overheid en geld helemaal niet aan elkaar vastgelijmd hoeven te zijn, en prima gescheiden kunnen worden. De macht van de overheid is al enorm en wordt hierdoor alleen maar groter. Het wordt eens tijd dat de macht van overheid, en al helemaal de centralisatie van deze macht in de EU afneemt.

Een deel van het probleem is dat mensen autoriteit willen die hun vertellen waar economische waarde ligt, en kiezen deze autoriteit niet gebaseerd op basis van feiten of resultaten. Maar kiezen deze omdat het gezaghebbend en vertrouwd voelt. Ondertussen wordt de euro in recordtempo gedevalueerd. Geld (en dus ook macht) wordt afgenomen van de burger niet door belasting te verhogen maar door iedereens geld minder waard te laten worden EN de belasting ook nog eens verkapt te verhogen doordat inkomstenbelastingen ook nog eens omhoog gaan omdat mensen "meer" gaan verdienen. De regels omtrent cash worden steeds strenger en door de inflatie van de euro kan er zo meteen niets meer cash betaald worden met de limieten op bedragen die nu al van toepassing zijn.

De tijd is gekomen om nee te gaan zeggen tegen dit soort machtsgrepen en digitaal geld te gaan gebruiken waar zij geen macht over hebben, niet zomaar geïnflateerd kan worden en standaard privé in gebruik is. Wanneer de overheid geen macht meer heeft over het geld en de creatie hiervan moeten zij hun financiën gaan verantwoorden aan de burger voordat er zomaar ergens geld aan uitgegeven wordt, wat in een gezonde en kloppende maatschappij ook zo zou moeten zijn.
Je weet dat als de digitale euro een feit is andere digitale munten niet meer als betaalmiddel zullen mogen worden gebruikt in verband met "veiligheid". Je kunt dan zoveel bitcoin munten hebben als je wilt als de overheid zegt dat dit geen wettig betaalmiddel is en je deze ook niet mag inwisselen voor digitale euros dan zijn jouw bitcoins niks meer waard.
07-11-2022, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Het is niet aan Maxima om beleid te bepalen. Ik neem aan dat ze niet op persoonlijke titel spreekt, maar dat ze niets meer en niets minder is dan de spreekbuis van de regering. Het valt daarbij allemaal onder de ministeriële verantwoordelijkheid.
Dus insinuaties richting complottheorieën en het helpen bij de invoering raken kant noch wal.

Zij staat en spreekt daar omdat ze Hare Majesteit de Koningin is. Dus die persoonlijke titel kan de prullenbak in.

Tja.. mij te gemakkelijk om zaken af te doen als complot (of kabinet en ministeries die volk afschildert als extreem rechts, wappie of antisemiet).

Dat ze druk bezig zijn met de digitale euro is staat vast, zie:
- https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2020/654177/EPRS_STU(2020)654177_EN.pdf
- https://www.ecb.europa.eu/paym/digital_euro/html/index.en.html

Echter, de overheden en centrale bank instituten gaan jou niet precies vertellen, voor implementatie, wat ze er op de langere termijn mee willen of dat het niet-gekozen Europees Commissie regime het eenvoudig kan "misbruiken" (function creep) na het volgende grote false vlag event (oeps weer de complot-val) ;-)
07-11-2022, 15:39 door Anoniem
Het kan alleen omdat de technologie het mogelijk maakt.
En die technologie is al veel geavanceerder dan wat de man in de straat kan bedenken.
Het wordt nu allemaal tegelijk 'over onze hoofden uitgegoten'.

Willen we hiermee tot een gepatenteerde aangestuurde GMO-soort worden?
Een soort die zich evenmin kan verdedigen als het schaap tegen de schaapherder?
We gaan 'geknipt en geschoren' worden. Dat staat al wel vast.

De werkelijkheid is al erg genoeg. Daarvoor hoef je geen complot-theorie meer aan te hangen.
Falklands, bio-nano-technologie, als een aneenschakeling van gebeurtenissen tot aan "woke means broke" etc. etc.
Het grijpt alles in elkaar.

Er is jaren en jaren in alle stilte naar toe gewerkt en nu beleven we deze dystopische culminatie.
Voelt u zich er lekker bij of toch wel een beetje onnatuurlijk?
Het 'afschudden' lukt voor velen al niet meer.

#sockpuppet
07-11-2022, 16:09 door Anoniem
NeeNee!
Het WEF is een complot!
07-11-2022, 16:19 door Anoniem
Wanneer hadden we Maxima ook al weer gekozen?
07-11-2022, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: China gaat nog een jaloers worden op ons!

De Chinezen gaan jaloers worden want in Europa wordt je niet verplicht om de digitale munt te gebruiken.
Het kan, het moet niet. Naast contant geld en je geld op je bankrekening kan je tzt ook digitaal geld gebruiken.
Heeft misschien wel voordelen.
Bij de bank krijg je toch ook geen rente, de kosten bij de bank worden alsmaar hoger en de bank kan failliet gaan.
Misschien wil je straks niet anders.
Maar voorlopig zie ik het nog niet ingevoerd worden.
07-11-2022, 17:11 door Anoniem
De Chinezen gaan jaloers worden want in Europa wordt je niet verplicht om de digitale munt te gebruiken.
Het kan, het moet niet.
Ik hoop dat je gelijk hebt maar helaas moet je realistisch genoeg zijn om te weten dat dit wel verplicht wordt.

Ik had een tijdje terug een pakje besteld dat bezorgd werd door post PostNL, wilde dit via een servicepunt
ophalen. Moest inloggen op mijn PostNL account “wat ik eens nodig had bij problemen met PostNL” dit
gedaan moest ik ook nog via de PostNL App aangeven dat ik dat was, die heb ik niet en die wil ik niet.
Dus voor mij geen mogelijkheden om mijn pakketjes via een servicepunt af te halen, met anderen woorden
wij worden steeds meer verplicht om een smartphone of pad te gebruiken.

En zo gaat dat in de toekomst met zowat alles, wij moeten nu toch wel begrijpen hoe kortzichtig die politieke
machthebbers denken, voorbeelden te over.
07-11-2022, 17:17 door Anoniem
Als de elektriciteits-voorziening gaat haperen of uitvalt (als de ruime en goedkope energie-voorziening slechter wordt), stort het hele kaartenhuis dat de maatschappij nu is, in elkaar. We maken ons veel te afhankelijk van geavanceerde nuts-voorzieningen.
07-11-2022, 19:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: China gaat nog een jaloers worden op ons!

De Chinezen gaan jaloers worden want in Europa wordt je niet verplicht om de digitale munt te gebruiken.
Het kan, het moet niet. Naast contant geld en je geld op je bankrekening kan je tzt ook digitaal geld gebruiken.
Heeft misschien wel voordelen.
Bij de bank krijg je toch ook geen rente, de kosten bij de bank worden alsmaar hoger en de bank kan failliet gaan.
Misschien wil je straks niet anders.
Maar voorlopig zie ik het nog niet ingevoerd worden.
Geloof je je eigen onzin of ben je zo naief dat je de onzin gelooft en vertrouwen hebt in de overheid? We kennen inmiddels 'het niet verplicht zijn van iets' van deze criminele overheid. Nee, niet verplicht maar zonder kom je helaas nergens dus zet die spuit of gebruik die digitale euro nu maar want de overheid weet wat goed voor je is. Als je niet doet wat de overheid zegt sluiten ze je buiten de samenleving en ben je een grote associaal, een wappie, heb je levens op je geweten en sluiten ze je op in een concentratie euhhh heropvoedingskamp, want de overheid weet tenslotte wat goed voor je is.
07-11-2022, 20:34 door Anoniem
Om een monetaire chaos te voorkomen wordt door centrale banken achter de schermen hard geknutseld aan een nieuw monetair systeem. Toen de cryptovaluta zijn intrede deed wisten monetaire beleidsmakers dat de blockchaintechnologie hun redding zou zijn. Hiermee kan ons fiduciaire geld worden vervangen door digitaal geld op een centrale bankrekening dat is gekoppeld aan onze ID. Gecentraliseerd om reden van toezicht op witwassen en uitbannen van frauduleuze transacties. Tevens kunnen we daarmee de thermostaat van het klimaat regelen. Foute transacties, zoals een tankbeurt van fossiele brandstof, vleesaankopen en alle geoormerkte artikelen die klimaatschade berokkenen worden aan onze ID gekoppeld. Binnenkort wil onze Minister van Financiën ons voorzichtig voorbereiden door alle betalingen vanaf 100 euro te monitoren. Om alvast te wennen aan de massasurveillance die straks aan onze ID wordt gekoppeld bij de invoer van de CBDC.

Er komt een nieuw (monetair) tijdperk waarin we allemaal gelijk zijn door ons over te geven aan surveillance. Het tussenstation naar transhumanisme. Een toekomst zonder gedoe met genderongelijkheid en discriminatie, geen fraude, geen belastingontduiking, geen kontzakken meer voor dikke portemonnees, enzovoort. Aan het einde van de maand kan de ECB ons saldo automatisch verlagen met de minpunten van de sociale creditscore. Eindelijk gerechtigheid en gelijkheid via een centraal gezag dat onze financiële transacties regelt zonder tussenkomst van frauduleuze bankiers. Lang leve de ECB met de CBDC, we doen allemaal mee.
07-11-2022, 22:08 door Anoniem
Door Anoniem: Om een monetaire chaos te voorkomen wordt door centrale banken achter de schermen hard geknutseld aan een nieuw monetair systeem. Toen de cryptovaluta zijn intrede deed wisten monetaire beleidsmakers dat de blockchaintechnologie hun redding zou zijn. Hiermee kan ons fiduciaire geld worden vervangen door digitaal geld op een centrale bankrekening dat is gekoppeld aan onze ID. Gecentraliseerd om reden van toezicht op witwassen en uitbannen van frauduleuze transacties. Tevens kunnen we daarmee de thermostaat van het klimaat regelen. Foute transacties, zoals een tankbeurt van fossiele brandstof, vleesaankopen en alle geoormerkte artikelen die klimaatschade berokkenen worden aan onze ID gekoppeld. Binnenkort wil onze Minister van Financiën ons voorzichtig voorbereiden door alle betalingen vanaf 100 euro te monitoren. Om alvast te wennen aan de massasurveillance die straks aan onze ID wordt gekoppeld bij de invoer van de CBDC.

Er komt een nieuw (monetair) tijdperk waarin we allemaal gelijk zijn door ons over te geven aan surveillance. Het tussenstation naar transhumanisme. Een toekomst zonder gedoe met genderongelijkheid en discriminatie, geen fraude, geen belastingontduiking, geen kontzakken meer voor dikke portemonnees, enzovoort. Aan het einde van de maand kan de ECB ons saldo automatisch verlagen met de minpunten van de sociale creditscore. Eindelijk gerechtigheid en gelijkheid via een centraal gezag dat onze financiële transacties regelt zonder tussenkomst van frauduleuze bankiers. Lang leve de ECB met de CBDC, we doen allemaal mee.

Wat zijn jouw bronnen voor deze beweringen?
Ik wil hier graag meer over weten.
08-11-2022, 08:03 door Anoniem
Koningin Máxima weet waar de belangen van haar (wereld)elite liggen: bij Big Business en een sterke staat.
Met deze combinatie kom je vanzelf bij de digitale euro uit.
08-11-2022, 08:06 door Anoniem
Door Anoniem: Om een monetaire chaos te voorkomen wordt door centrale banken achter de schermen hard geknutseld aan een nieuw monetair systeem. Toen de cryptovaluta zijn intrede deed wisten monetaire beleidsmakers dat de blockchaintechnologie hun redding zou zijn. Hiermee kan ons fiduciaire geld worden vervangen door digitaal geld op een centrale bankrekening dat is gekoppeld aan onze ID. Gecentraliseerd om reden van toezicht op witwassen en uitbannen van frauduleuze transacties. Tevens kunnen we daarmee de thermostaat van het klimaat regelen. Foute transacties, zoals een tankbeurt van fossiele brandstof, vleesaankopen en alle geoormerkte artikelen die klimaatschade berokkenen worden aan onze ID gekoppeld. Binnenkort wil onze Minister van Financiën ons voorzichtig voorbereiden door alle betalingen vanaf 100 euro te monitoren. Om alvast te wennen aan de massasurveillance die straks aan onze ID wordt gekoppeld bij de invoer van de CBDC.

Er komt een nieuw (monetair) tijdperk waarin we allemaal gelijk zijn door ons over te geven aan surveillance. Het tussenstation naar transhumanisme. Een toekomst zonder gedoe met genderongelijkheid en discriminatie, geen fraude, geen belastingontduiking, geen kontzakken meer voor dikke portemonnees, enzovoort. Aan het einde van de maand kan de ECB ons saldo automatisch verlagen met de minpunten van de sociale creditscore. Eindelijk gerechtigheid en gelijkheid via een centraal gezag dat onze financiële transacties regelt zonder tussenkomst van frauduleuze bankiers. Lang leve de ECB met de CBDC, we doen allemaal mee.

Wat een onzin. Cryptovaluta heeft helemaal niks waarop de waarde wordt gebaseerd. Het is een groot piramidespel.
08-11-2022, 08:11 door Anoniem
Eindelijk gerechtigheid en gelijkheid via een centraal gezag dat onze financiële transacties regelt zonder tussenkomst van frauduleuze bankiers. Lang leve de ECB met de CBDC, we doen allemaal mee.
Ik denk dat iedereen die een beetje geld heeft dit op een bank zet die niet gekoppeld is aan de ECB, en als ik
terugkijk naar wat ze allemaal al hebben gedaan heb ik totaal geen vertrouwen in de ECB. Maar de staatsbank
Banco de La Nación zal er wel iets meer dan een paar miljoen bij krijgen. Ik denk wel te begrijpen wat je bedoelt
met je verhaal, en ben het grotendeels met je eens.

Waarom wil die egocentrische partij d66 altijd maar mensen dwingen om dingen te doen die ze niet willen, laat
mensen in hun eigenwaarde en dan hebben we minder complottheorieën en meer lachende mensen op straat.
En daarbij hebben ze blijkbaar totaal geen idee wat internet allemaal inhoud.
08-11-2022, 08:11 door Anoniem
Door Anoniem: Ik had een tijdje terug een pakje besteld dat bezorgd werd door post PostNL, wilde dit via een servicepunt ophalen. Moest inloggen op mijn PostNL account “wat ik eens nodig had bij problemen met PostNL” dit
gedaan moest ik ook nog via de PostNL App aangeven dat ik dat was, die heb ik niet en die wil ik niet.
Dus voor mij geen mogelijkheden om mijn pakketjes via een servicepunt af te halen, met anderen woorden
wij worden steeds meer verplicht om een smartphone of pad te gebruiken.
En om online te bankieren want POSTNL gebruikt sinds een tijd iDIN ter verificatie van je adres; iDIN is niet beschikbaar voor mensen die analoog bankieren (waarmee mijn POSTNL-account op slag waardeloos werd).
08-11-2022, 09:31 door gradje71 - Bijgewerkt: 08-11-2022, 09:57
Door Anoniem: Maxima zou, als lid van onze Nationale Poppenkastfamilie, nooit politieke uitspraken mogen doen.

Natuurlijk niet. Maar ze doet het wel. Waarom doet ze dat? Dat is de vraag.

Op de derde dinsdag van september werd de gehele koninklijke familie in hun gouden koets, inclusief Amalia, uitgejouwd. Heb je het ook gezien? Ze werden uitgejouwd en het gros van de mensen deden hun duim omlaag.

En toch gaat ze ermee door.

Ze is niet gekozen.

Dus waarom gaat ze ermee door?

Het antwoord is heel simpel. Ze is lid van het WEF, de club van Klaus Schwab. Dezelfde club waarin ook Kaag en Rutte zitten en nog een hele hoop mensen meer.

De digitale euro is een serieus drukmiddel waarmee ze iedereen aan kunnen pakken als het hun aankomt. Ik vertrouw alleen nog maar cash.

Ze doen het gewoon. Herinner je nog dat ze Russische miljardairs blokkeerden in de eerste weken na de invasie van Rusland? Hetzelfde overkwam ook de demonstranten, de truckers van Canada (let wel: vreedzame demonstranten) gedurende het begin van dit jaar omdat zij een vaccinatie moesten nemen en die weigerde ze. Wie was toen de chef? Trudeau, ook lid van het WEF. Meer recentelijk is David Icke geblokkeerd. Hij mag niet meer speeches geven in het gehele Schengen gebied. Waarom? Het antwoord is wederom heel simpel. Denk er even over na en je komt wel tot het antwoord.

En, helaas, ik kan nog wel even doorgaan.

Dus de volgende keer als je nog een keer mag stemmen, denk daar een keer aan. Er is maar één partij die dit zag, precies als met Corona en dat is... Je kent die partij. Het is de partij waarvan de leider één week niets mag doen, vanwege een onbenullig dingetje en dezelfde partij waardoor het gehele kabinet opstapte gedurende de algemene beschouwingen.
08-11-2022, 09:49 door Anoniem
Door gradje71:
Dus de volgende keer als je nog een keer mag stemmen, denk daar een keer aan. Er is maar één partij die dit zag, precies als met Corona en dat is... Je kent die partij. Het is de partij waarvan de leider één week niets mag doen, vanwege een onbenullig dingetje en dezelfde partij waardoor het gehele kabinet opstapte gedurende de algemene beschouwingen.

Weet wel dat een stem op die specifieke partij een verloren stem is. Je helpt die partij wellicht aan een aantal zetels,
maar never nooit niet aan een stem in de regering. Ze zullen altijd de gekke henkie op de achterbankjes blijven, nooit
een serieuze regeringskandidaat. Net als die andere tegendraadse partij.

Ik vind dit best wel jammer, ik ben het met je eens dat er maar eens anders gestemd moet worden, maar het is sneu
dat degenen met een ander geluid zich meteen zo debiel gedragen dat niemand meer met hen wil samenwerken.
Daar zouden ze wat beter over moeten nadenken!

(er zijn ook wel partijen die iets meer in aanmerking komen, maar het is altijd de vraag of- en waar die meedoen)
08-11-2022, 10:40 door gradje71 - Bijgewerkt: 08-11-2022, 10:48
Door Anoniem:
Door gradje71:
Dus de volgende keer als je nog een keer mag stemmen, denk daar een keer aan. Er is maar één partij die dit zag, precies als met Corona en dat is... Je kent die partij. Het is de partij waarvan de leider één week niets mag doen, vanwege een onbenullig dingetje en dezelfde partij waardoor het gehele kabinet opstapte gedurende de algemene beschouwingen.

Weet wel dat een stem op die specifieke partij een verloren stem is. Je helpt die partij wellicht aan een aantal zetels,
maar never nooit niet aan een stem in de regering. Ze zullen altijd de gekke henkie op de achterbankjes blijven, nooit
een serieuze regeringskandidaat. Net als die andere tegendraadse partij.

Ik vind dit best wel jammer, ik ben het met je eens dat er maar eens anders gestemd moet worden, maar het is sneu
dat degenen met een ander geluid zich meteen zo debiel gedragen dat niemand meer met hen wil samenwerken.
Daar zouden ze wat beter over moeten nadenken!

(er zijn ook wel partijen die iets meer in aanmerking komen, maar het is altijd de vraag of- en waar die meedoen)

Natuurlijk weet ik dat mijn stem verloren is, maar dat geldt ook voor PVV. Dat is ook een "verloren" partij, maar nog steeds stemmen vele mensen op de PVV.

De reden waarom FVD dit doet is om het kabinet en alle partijen die al maar graag mee willen doen te exposen. Dat is de enige reden waarom ze bij FVD dit continue doen. En volgens mij doen ze dat best wel aardig.

Ik vind dit best wel jammer, ik ben het met je eens dat er maar eens anders gestemd moet worden, maar het is sneu
dat degenen met een ander geluid zich meteen zo debiel gedragen dat niemand meer met hen wil samenwerken.
Daar zouden ze wat beter over moeten nadenken!

Het enige wat FVD kan doen is exposen en dat doen ze heel goed. Ik durf echt te wedden dat een hele hoop mensen David Icke gegoogled hebben en echt wel weten wat er allemaal gebeurt, ondanks dat de MSM continue de waarheid aan het verfrommelen is, of nog veel erger, de waarheid simpelweg negeert en niet publiceert.

De enige manier waarop wij weer vrij kunnen zijn dat is om niet te stemmen op het kartel (en hopen dat er niet al teveel fraude is na de verkiezingen).
08-11-2022, 11:30 door Anoniem
Door gradje71:
Door Anoniem:
Ik vind dit best wel jammer, ik ben het met je eens dat er maar eens anders gestemd moet worden, maar het is sneu
dat degenen met een ander geluid zich meteen zo debiel gedragen dat niemand meer met hen wil samenwerken.
Daar zouden ze wat beter over moeten nadenken!

Het enige wat FVD kan doen is exposen en dat doen ze heel goed.

Nou dat vind ik dus NIET. Ze gedragen zich als een stel debielen. Als ze iets willen inbrengen tegen de standpunten
van de regering moeten ze niet meteen in de complottheorieen schieten en allerlei domme dingen roepen in hun
toespraken, waarvan ze weten dat ze de aandacht gaan vestigen op 1 zinnetje in plaats van op het algemene beeld.

Ik weet dat er veel mensen zijn die dit niet snappen, maar als je in een parlementair systeem enige invloed wilt hebben
moet je snappen dat je je hiermee buitensluit, terwijl je met redelijke argumenten wel mensen achter je zou kunnen krijgen.
08-11-2022, 12:09 door Anoniem
En om online te bankieren want POSTNL gebruikt sinds een tijd iDIN ter verificatie van je adres; iDIN is niet beschikbaar voor mensen die analoog bankieren (waarmee mijn POSTNL-account op slag waardeloos werd).
Dat wist ik niet, waarom moet ik een account aanmaken als zij niet vertrouwen dat als je inlogt ook bent die
je hoort te zijn. Zij spreken niet over twee factor.
08-11-2022, 15:53 door Anoniem
Flapdrol introduceert digitale munt met een hondje erop... Iedereen springt er bovenop, wil meedoen met de hype in de hoop geld te verdienen. Pump & dump schemes aan de orde van de dag - Geen probleem.


EU denkt over een digitale munt: GROOT probleem...
08-11-2022, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem:
En om online te bankieren want POSTNL gebruikt sinds een tijd iDIN ter verificatie van je adres; iDIN is niet beschikbaar voor mensen die analoog bankieren (waarmee mijn POSTNL-account op slag waardeloos werd).
Dat wist ik niet, waarom moet ik een account aanmaken als zij niet vertrouwen dat als je inlogt ook bent die
je hoort te zijn. Zij spreken niet over twee factor.
Dit is een voorbeeld van een "twee factor"-instelling die een koppeling verplicht stelt met een totaal andere digitale dienst, namelijk hoe je bankiert, dus met iets waar POSTNL a) niets mee te maken heeft en b) ook niet nodig heeft want je hebt al aangetoond door in te loggen dat je de eigenaar van je account bent.
Het is dus een extra zekerheid voor POSTNL, die door haar wordt ingevoerd omdat ze dat blijkbaar mág en kán (iDIN is door de banken ingevoerd) - twee zaken die beide alarmerend zijn, voor je vrijheid (hoe bankier ik) en voor je privacy (wat ik bij een bank doe zou daar moeten blijven).
De extra zekerheid voor POSTNL (is het adres waar wij onze pakketjes bezorgen het adres van degene die zijn bezorgvoorkeuren wil instellen) gaat dus ten koste van de klant.

Deze mentaliteit - ondersteund door de mogelijkheid dat de techniek er is - zie je zich ahw vanzelfsprekend uitbreiden in het proces van digitalisering: de techniek maakt het mogelijk dus we doen het, maar omdat de techniek ook maar alleen een techniek is en de kwetsbaarheid heeft dat iedereen de verbinding met de gebruiker kan hacken moeten we nieuwe methoden verzinnen om te verifiëren dat de gebruiker is wie die aangeeft te zijn.
Omdat in principe alles gehackt kan worden, waardoor alles fake kan zijn, leidt dit tot een spiraal van telkens nieuwere en complexere methodes om deze immanente kwetsbaarheid van digitalisering te ondervangen - wat alleen werkt zolang het duurt, de vorm van een pyramidespel.

Vóór het digitale tijdperk telefoneerde ik veelvuldig om gebruik te maken van diverse maatschappelijke diensten. Daarbij werd mij nooit gevraagd om mijzelf aan de (vaste) telefoon te authentificeren, terwijl het, als je nog verder in de tijd teruggaat toen nog niet iedereen een eigen (vaste) telefoonaansluiting had, het heel goed mogelijk was dat iemand anders belde dan degene op wiens naam het telefoonabonnement stond: je leende je telefoonverbinding even uit aan iemand anders.
Deed niemand moeilijk over.

Digitalisering is geen techniek die mensen bevrijdt, maar die mensen in een gevangenis opsluit. En die gevangeniscel wordt met de dag kleiner en onaangenamer.
08-11-2022, 17:03 door Anoniem
Dit is een voorbeeld van een "twee factor"-instelling die een koppeling verplicht stelt met een totaal andere digitale dienst,
Prima maar dan hadden zij mij een bericht moeten sturen dat ik twee factor moet gebruiken bij PostNL, en dan had
ik gelijk mijn account opgezegd. Nu moest ik inloggen en dan met die App konden ze blijkbaar zien dat ik dat was.
Ik ga echt geen App installeren en zeker niet van PostNL, en maak ook geen gebruik bij hun met iDIN. En ik vraag
me ook af, waarom een account en die App.

Dat ik dit schreef was om te laten zien dat we straks niet meer zonder een smartphone en of pad kunnen, het wordt
ons gewoon verplicht en wat andere hier beweren dat dit vrijwillig is blijkt niet waar te zijn.
08-11-2022, 20:21 door gradje71
Door Anoniem: Flapdrol introduceert digitale munt met een hondje erop... Iedereen springt er bovenop, wil meedoen met de hype in de hoop geld te verdienen. Pump & dump schemes aan de orde van de dag - Geen probleem.


EU denkt over een digitale munt: GROOT probleem...

Weet je ook waarom die flapdrop is ontwikkeld en wanneer de ontwikkeling van die flapdrol plaats vond en onder welke omstandigheden? Weet je ook waarom de EU een nieuwe flapdrol ontwikkeld? En weet je ook waarom onze koningin zichzelf hiermee bemoeit?
08-11-2022, 22:57 door Anoniem
Wat gebeurt er daarna met de bitcoin?
09-11-2022, 04:57 door Anoniem
Onze Minister van Financiën heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend dat banken meer mogelijkheden geeft om fraude en witwassen op te sporen. Contante betalingen van meer dan 3000 euro moeten worden verboden en banken moeten alle banktransacties boven de 100 euro centraal monitoren. In de databank die daarvoor wordt ingericht worden behalve de transacties ook de IBAN-nummers en het BSN(Burger Service Nummer) opgenomen. Via de computer algoritmes kunnen banken dan effectiever onderzoek doen naar verdachte transacties. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is er sprake van inbreuk op de bescherming en vertrouwelijkheid van klantgegevens en is het een bancaire sleepwet. Banken doen in het kader van witwaspraktijken en terrorismefinanciering nu al uitgebreid onderzoek als er sprake is van verdachte transacties.

Critici waarschuwen dat dit soort wetgeving ook gebruikt kan worden voor andere doelen zoals bijvoorbeeld het uitsluiten van klanten met afwijkende politieke en maatschappelijke opvattingen. Ook wijzen ze er op dat in een wereld waarin contant geld langzaam verdwijnt het moeilijker wordt om te leven zonder bankrekening. De overheid krijgt met de voorgestelde monitoring namelijk veel meer informatie over het doen en laten van mensen. Nu zelfs kleine transacties boven de 100 euro voor onderzoek in aanmerking komen lijkt het er verdacht veel op dat onze Minister van Financiën er op uit is om ook de transacties van gewone burgers na te trekken die onderling bedragen overmaken voor het verrichten klusjes. Het is algemeen bekend dat er veel ‘geklust’ wordt door de bouwvakkers, schilders, loodgieters en dakhazen. De vakmensen die met de handen werken zijn zeer geliefd in hun familie- en kennissenkring want er is altijd wel ergens een klusje te doen waarvoor we liever geen prijsopgaaf vragen bij het installatie- of schildersbedrijf. Daar zijn de uurlonen namelijk zwaar belast en wordt nog een bedrag aan btw bijgeteld ten behoeve van de Schatkist.

Maar wat nu als dat idiote wetsvoorstel door de Tweede Kamer wordt gejast met het idee dat er straks toch centrale bankgeld wordt ingevoerd en nauwelijks nog contant geld in omloop is? Is het dan afgelopen om nog ergens een goedkope klussenman te vinden? Als ook de banktransacties van particulieren worden gecontroleerd waarop een paar duizend euro van de ene naar de andere particulier wordt overgemaakt die niet geregistreerd staan in de KvK. Als er bij de overmaking niet wordt vermeld waarvoor het geld is bedoeld zal de bankcomputer een lampje laten knipperen bij de FIOD/Belastingdienst die al jaren bankgegevens krijgt aangeleverd ingeval er sprake is van verdachte transacties. Sowieso worden onze banksaldi al automatisch aangeleverd voor de belastingheffing in box 3. De voorstellen van onze Minister van Financiën om kleine banktransacties te monitoren lijken een voorloper te zijn van totale controle zoals die in de toekomst wordt toegepast bij invoering van de CBDC.

Dat centrale bankgeld van de ECB er komt lijkt bijna zeker. De overheden van westerse democratieën neigen om te buigen naar een technocratisch regiem nu de middelen van digitale sturing hun in de handen wordt geworpen. Leden van de Europese Commissie roepen dat digitale centrale sturing goed is voor onze gezondheid, veiligheid en financiën. Dat we daarvoor een stukje vrijheid inleveren moeten we maar voor lief nemen. Aan veiligheid hangt nu eenmaal een prijskaartje. Dat is het prijsgeven van onze privacy en een bijdrage in de kosten van het in stand houden van een bureaucratische technocratie met een centraal bestuur. Teveel burgerinitiatief staat dat in de weg. We moeten niet alles zelf willen regelen, daarvoor hebben we een overheid opgericht die met gerichte bureaucratie wetten en regeltjes oplegt om een land centraal te kunnen besturen. I.v.m. de vele gevaren zoals klimaatverandering, gevaarlijke virussen, criminaliteit, enzovoort moeten we overheden niet in de weg lopen. En vooral geen klusjes laten uitvoeren waarmee we niet bijdragen aan de Schatkist die namelijk ook moet bijdragen aan Brussel, aan de VN, de WHO en al die andere organisaties die zich “inzetten” voor de burgers van de aangesloten lidstaten. “Het is toch lekker makkelijk dat deze hogere machten alles voor ons willen regelen?”
09-11-2022, 05:16 door Anoniem
Onze Minister van Financiën Sigrid Kaag is covoorzitter van de World Economic Action Group en dat betekent dat wij de sjaak zijn.
Nog even en dan zal de overheid bij ons alles bepalen en in het bijzonder alles wat te maken heeft met jouw geld.

Een totalitaire staat, gebaseerd op communisme, kan vandaag de dag alleen bestaan als iedere stap die een burger doet wordt gecontroleerd. De staat moet alle macht in handen hebben en kunnen bepalen wat die burger wel en niet mag doen. Net zoals het jezelf opsluiten in je eigen huis werd verkocht als iets dat voor je eigen bestwil was, zo zullen ze dat ook doen met de invoering van het nieuwe geld. Ze zullen de bevolking wijs maken dat ze alles moeten controleren om de misdaad te bestrijden. Daarom moet straks iedere transactie boven de 100 euro in een database worden geregistreerd. Het is de voorbereiding van de komst van de CBDC, de nieuwe digitale munt onder volledige controle van de centrale banken, niet de overheden. Wie zegt centrale banken weet dat we te maken hebben met de beruchte satanische sekte, niet alleen eigenaar van de centrale banken, maar ook van het WEF en daardoor onze overheid. Onze vrijheid zal in opdracht van de sekte worden weg gehaald door de overheid. Daarvoor zullen ze het instrument ‘klimaat’ gebruiken. De klimaatlobby is niets anders dan het dwingen en vooral beperken van de vrijheid van de mensheid. Ze bereiden ons nu al voor, zodat het straks niet meer als een grote verrassing komt.

Maar, daar blijft het natuurlijk niet bij, want straks zal blijken dat, ondanks het feit dat men er alles aan doet om de burger bewust te maken van zijn of haar klimaatimpact, dit onvoldoende resultaat oplevert om ‘de opwarming van de aarde tegen te gaan’. Natuurlijk gaat er straks een persoonlijk CO2 budget komen voor iedere inwoner van dit land. Dit budget gaat worden gekoppeld aan de CBDC en dan zijn er een aantal manieren waarop de overheid daar dan mee om kan gaan.

Ze zijn druk bezig met het bouwen van onze digitale gevangenis en dat niet alleen, maar wij mogen daarvoor betalen. Ze denken dat ze onkwetsbaar zijn, dat niets hen kan deren. Dit, omdat ze voor de machtige satanische sekte werken. Via de sekte wordt alles nu in de strijd gegooid om de slavernij van de mens in sneltreinvaart voor elkaar te krijgen. Zo komen er nu verontrustende berichten uit Duitsland waar men nu alles in het werk stelt om banken zover te krijgen dat ze niets meer doen met contant geld. Alles moet en zal digitaal. Dat is nodig, want anders werkt het slavernij systeem niet.

Het antwoord op dit alles ligt dan ook voor de hand. Begin een contante revolutie in dit land. Dat iedereen vaste lasten betaalt via de bank is niet zo spannend, ook niet voor de overheid. Het gaat overheden er straks vooral om wat jij doet met je geld buiten de vaste lasten om. Dat willen ze weten en dat is de reden dat ze grote databases gaan aanleggen.

Maar, als jij regelmatig contant geld opneemt en daar al je andere dingen mee betaalt, dan hebben ze geen idee wat jij doet. Ze weten niet of jij uit eten bent geweest, of jij ergens hebt getankt, of jij iets hebt gekocht en ze weten ook niet met wie jij ergens hebt gegeten of gedronken. Al die dingen kunnen ze wel herleiden als alle betalingen digitaal gebeuren. Met contante betalingen zien ze alleen een opname en daarna loopt het spoor dood.

Het systeem werkt alleen als het wordt gevoed. Als het geen input krijgt, dan stopt het en gaat het monster dood. Geef Kaag en het WEF geen kans en betaal overal waar je kunt contant. Koop ook zoveel mogelijk lokaal bij de kleinere ondernemers. Niet alleen hebben zij die omzet keihard nodig maar hoe meer er lokaal gebeurt, des te minder werken de centrale systemen. Gooi zand in de motor, betaal contant. Alles, zolang Kaag en het WEF maar buitenspel worden gezet.
09-11-2022, 10:33 door Anoniem
Lees dit eens en ik hoor graag commentaar.
Afschrikwekkend toekomstbeeld, toch?

https://medium.datadriveninvestor.com/why-bitcoin-could-be-banned-or-criminalized-in-the-coming-years-278b46b9fe86

#sockpuppet
09-11-2022, 10:54 door Anoniem
want in Europa wordt je niet verplicht om de digitale munt te gebruiken.
Nee, je hebt de vrijheid om honger te lijden en werkeloos en dakloos te worden.
Of je gaat gewoon eens beginnen met het programma mee te doen.
09-11-2022, 12:00 door Anoniem
Het antwoord op dit alles ligt dan ook voor de hand. Begin een contante revolutie in dit land.
Right! Ik loop dus met pakken geld over straat om "contant" te redden.
En dan kom je malloten tegen met een goed lopende horecazaak (grand café met een zwik bioscoopzalen), die geen contant meer accepteren, alleen pinbetalingen met het argument: "Bijna alle klanten betalen met pin".
Deze klanten zijn overwegend hoogopgeleid en voorzien van alleszins leefbare inkomens, maar nadenken over wat ze aan het doen zijn? Hô maar, nee, want het is "zo gemakkelijk om te pinnen".
Met dergelijk volk ga je de digitale dystopie niet keren.
09-11-2022, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem: Wat gebeurt er daarna met de bitcoin?
Alleen digitale munten die door een overheid worden uitgegeven zoals een digitale euro of digitale Yuan of digitale dollar zullen wettige betaalmiddelen zijn in de toekomst .

Bitcoint zal als "onveilig" worden bestempeld net als de andere munten die niet overheids gebonden zijn en het inwisselen van bitcoins ect voor digitale euros zal verboden worden. Het zal niet uitmaken hoeveel digitale euros je hebt als deze niks waard is en je deze niet kunt omwisselen of gebruiken .
09-11-2022, 14:44 door Anoniem
En dus, waar stemmen jullie allemaal op? Op de coalitiepartijen? Die ons continue in de greep houden? Stem gewoon FVD, dan ben je van een hele hoop onzin af. Dan komt er geen lockdown meer en komt er gewoon weer een Nederlandse munt, onafhankelijk van Brussel.

Kaag is gewoon WEF, Rutte is WEF. Wordt wakker mensen.
10-11-2022, 08:55 door Anoniem
Door Anoniem: Hopelijk gaan mensen zich realiseren dat overheid en geld helemaal niet aan elkaar vastgelijmd hoeven te zijn, en prima gescheiden kunnen worden. De macht van de overheid is al enorm en wordt hierdoor alleen maar groter. Het wordt eens tijd dat de macht van overheid, en al helemaal de centralisatie van deze macht in de EU afneemt.

Een deel van het probleem is dat mensen autoriteit willen die hun vertellen waar economische waarde ligt, en kiezen deze autoriteit niet gebaseerd op basis van feiten of resultaten. Maar kiezen deze omdat het gezaghebbend en vertrouwd voelt. Ondertussen wordt de euro in recordtempo gedevalueerd. Geld (en dus ook macht) wordt afgenomen van de burger niet door belasting te verhogen maar door iedereens geld minder waard te laten worden EN de belasting ook nog eens verkapt te verhogen doordat inkomstenbelastingen ook nog eens omhoog gaan omdat mensen "meer" gaan verdienen. De regels omtrent cash worden steeds strenger en door de inflatie van de euro kan er zo meteen niets meer cash betaald worden met de limieten op bedragen die nu al van toepassing zijn.

De tijd is gekomen om nee te gaan zeggen tegen dit soort machtsgrepen en digitaal geld te gaan gebruiken waar zij geen macht over hebben, niet zomaar geïnflateerd kan worden en standaard privé in gebruik is. Wanneer de overheid geen macht meer heeft over het geld en de creatie hiervan moeten zij hun financiën gaan verantwoorden aan de burger voordat er zomaar ergens geld aan uitgegeven wordt, wat in een gezonde en kloppende maatschappij ook zo zou moeten zijn.

Je spreekt jezelf tegen. Als je nee wilt zeggen tegen dit soort machtsgrepen, moet je geen digitaal geld gaan gebruiken, want ze hebben macht over AL het digitale geld. Ook over bitcoin, dat kan met enkele drukken op de knop worden uitgeschakeld en het kan met een paar pennestreken illegaal worden gemaakt. Alleen cash biedt een uitweg uit de kooi die ze voor ons aan het bouwen zijn. Juist omdat het niet digitaal is en daardoor niet centraal te monitoren valt. Daarom willen ze cash ook zo graag afschaffen (ook al zeggen ze dat ze dat niet willen) en zelfs de kleinste transacties monitoren - met totale minachting voor de privacy.
10-11-2022, 12:59 door Anoniem
L.S.

Bitcoin is een illusionair experiment.

Juist op dit moment, dat over de lancering van CBDC wordt gesproken, gaat FTX onderuit,
waarin eertijds ook zwaar werd geinvesteerd door de grootste spelers, zoals Blackrock.

Bitcoin wordt nu een giga-Ponzi-scheme genoemd. De handel in de Zwarte Tulp van heden?

Bank Santander wil voor Britse klanten vanaf 2023 geen overboekingen naar bitcoin platformen meer toestaan.

De concurrentie van de nog 'vrije' bitcoin zal worden ondermijnd en uitgeschakeld.
Net zoals het gebruik van goud in de USA tussen 1933 en 1974.

Niemand leest dit "Mene, mene, tekel ufarsin' op de wand?

Is iedereen blind voor dit soort ontwikkelingen in een soort gia-gezapigheid en gelatenheid?
10-11-2022, 15:09 door Anoniem
Alleen digitale munten die door een overheid worden uitgegeven zoals een digitale euro of digitale Yuan of digitale dollar zullen wettige betaalmiddelen zijn in de toekomst .

Bitcoint zal als "onveilig" worden bestempeld net als de andere munten die niet overheids gebonden zijn en het inwisselen van bitcoins ect voor digitale euros zal verboden worden. Het zal niet uitmaken hoeveel bitcoins je hebt als deze niks waard is en je deze niet kunt omwisselen of gebruiken .
14-11-2022, 14:03 door Anoniem
Ik zeg: nee, niet doen

Maar, die digitale Euro gaat er natuurlijk toch wel komen, desnoods langs niet-democratische weg.

Moet men vooral doen... Hiervoor komt onder de bevolking dan vanzelf iets anders in de plaats. Een zwart circuit, zeg maar, gebaseerd op onderling uitwisselen van diensten en goederen. Zoiets als 'Nop' bijvoorbeeld (www.noppes.nl) maar dan buiten beeld van de overheid dus dan wordt zoiets als een 'dark Nop' ;-)
16-02-2023, 20:52 door Anoniem
Hoezo digitale munt de euro is al digitaal. Wat een onzin verhaal enkel en alleen om nog meer vrijheid weg te nemen bij burgers. Wat een idioot idee er is een bitcoin die pear to pear is zonder banken wat echt vrijheid betekent. Maar dan is de macht weg. En hier zijn blijkbaar bepaalde mensen bang van. Hoezo iets te verbergen misschien. Vertrouwen is een schoon goed net als mentaliteit en fatsoen. En in mijn beleving zijn er genoeg fatsoenlijke burgers. Je krijgt met macht het nooit zoals je echt zou willen. Kijk naar alle dictators tot nu toe. Jacq
15-05-2023, 00:54 door Anoniem
Even iets heel simpels met een kilo koper zilver goud of beukennootjes kan je ook betalen.
15-05-2023, 01:29 door Anoniem
Deze koningin die haar titel te danken heeft aan Napoleon dient stadhouders vrouw te heten met haar man stadhouder. Het zijn wij die bepalen wat er gebeurt door vergadering. Dat is de echte Nederlandse traditie. Wij zullen handhaven niet ik.
15-05-2023, 02:34 door Anoniem
Cashgeld is geen wettig betaalmiddel als het openbaar vervoer dat weigerd. Kennelijk is de rechtstaat allang afgeschaft
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.