image

Akamai: criminelen verkopen bandbreedte slachtoffers via "proxyjacking"

vrijdag 30 juni 2023, 10:33 door Redactie, 2 reacties

Het gebruik van besmette systemen door criminelen als proxy vindt al lange tijd plaats, maar nu wordt bandbreedte van slachtoffers actief via commerciële diensten verkocht, zo stelt internetbedrijf Akamai dat deze praktijk "proxyjacking" noemt. Op internet zijn verschillende diensten actief zoals Peer2Profit en Honeygain die gebruikers betalen voor het gebruik van hun bandbreedte.

De gebruiker installeert software waarmee het systeem onderdeel van het proxynetwerk van de betreffende dienst wordt. Vervolgens kunnen betalende klanten van Peer2Profit en Honeygain hun verkeer via de systemen van gebruikers laten lopen. Volgens Akamai vragen dergelijke diensten niet waar de nieuwe proxynode vandaan komt. Criminelen installeren nu de proxysoftware van deze diensten op gecompromitteerde servers, om zo aan de bandbreedte van deze systemen te verdienen.

Akamai stelt dat proxyjacking veel weg heeft van cryptojacking, waarbij de rekenkracht van gecompromitteerde systemen wordt gebruikt voor het minen van cryptovaluta. In tegenstelling tot cryptojacking kan proxyjacking lastiger te detecteren zijn, aangezien de impact niet direct zichtbaar op het besmette systeem is. Om proxyjacking te voorkomen worden algemene beveiligingstips gegeven, zoals het up-to-date houden van systemen en instellen van multifactorauthenticatie.

Image

Reacties (2)
30-06-2023, 13:29 door Anoniem
Als iemand op dat niveau op je systemen kan dan heb je grotere zorgen.
Niet veel anders dan met webcams, vervelend dat ze mee kunnen kijken, vervelender is dat je een kopie van je paspoort op je pc hebt staan en je internetbankieren via dat systeem doet, grotere zorgen.
30-06-2023, 16:37 door Anoniem
Dank zij leuke clubs als Amazon.
Als je ad-blocker al niet meer kan gebruiken, zoals steeds vaker geëist.

Groot commercie steeds meer hand in hand met Big Cybercrime.
Of is het een het gevolg van het ander?

Laat men dit voort etteren, tot de chaos niet meer te overzien is
en komt men vervolgens met wel hele rigoureuze maatregelen?

Het alles doet het ergste vrezen.

#"laat-hen-cake-eten"
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.