image

Sophos dicht aangevallen kwetsbaarheid ook in end-of-life firewalls

woensdag 13 december 2023, 12:21 door Redactie, 3 reacties

Securitybedrijf Sophos heeft een actief aangevallen kwetsbaarheid ook verholpen in firewalls die end-of-life zijn. Vorig jaar kwam het bedrijf al met een update voor het beveiligingslek (CVE-2022-3236), waardoor een aanvaller willekeurige code op het onderliggende systeem kan uitvoeren. Sophos meldde destijds dat de kwetsbaarheid werd gebruikt bij aanvallen tegen een "klein aantal specifieke organisaties", voornamelijk in de Zuid-Aziatische regio.

Deze maand ontdekte Sophos naar eigen zeggen dat aanvallers een nieuwe exploit hadden ontwikkeld voor het aanvallen van firewalls waarin de kwetsbaarheid ook aanwezig is, maar die end-of-life zijn. Deze firewalls worden eigenlijk niet meer ondersteund, maar vanwege de aanvallen heeft Sophos nu ook voor deze apparaten een update ontwikkeld.

De patch zou inmiddels bij 99 procent van de klanten zijn geïnstalleerd die de optie 'accept hotfix' hebben ingeschakeld. Volgens Sophos zoeken aanvallers geregeld naar apparaten die end-of-life zijn en doen klanten er daarom verstandig aan om te upgraden naar apparaten die nog wel worden ondersteund.

Reacties (3)
13-12-2023, 13:29 door Anoniem
als je nu nog 19.0 of lager draait ben je af
13-12-2023, 13:44 door Anoniem
Ga over op CPE 2.2 -> https://www.sophos.com/en-us/security-advisories/sophos-sa-20220923-sfos-rce Vendor Advisory

#laufer
14-12-2023, 08:09 door Bitje-scheef
Goede zaak dat er dan alsnog een update voor wordt uitgebracht.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.