image

VN-experts denken dat Noord-Korea 3 miljard dollar bij cryptobedrijven stal

donderdag 8 februari 2024, 10:02 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers van de Verenigde Naties vermoeden dat Noord-Korea de afgelopen jaren bij cryptobedrijven drie miljard dollar heeft gestolen, dat vervolgens werd gebruikt voor de financiering van het kernwapenprogramma. Dat meldt persbureau Reuters op basis van delen van het nog niet gepubliceerd onderzoeksrapport dat later deze maand of begin volgende maand zou moeten verschijnen.

De VN-onderzoekers onderzoeken 58 cyberaanvallen tegen cryptobedrijven die tussen 2017 en dit jaar door Noord-Korea zouden zijn uitgevoerd. Bij deze aanvallen werd naar schatting drie miljard dollar buitgemaakt, dat is gebruikt voor de financiering van het kernwapenprogramma, aldus de onderzoekers. Details over de aangevallen cryptobedrijven en aanvallen zijn niet gegeven, maar de afgelopen jaren werden meerdere aanvallen op cryptobeurzen toegeschreven aan vanuit Noord-Korea opererende groepen.

Reacties (1)
08-02-2024, 15:17 door johanw
Tja, kernwapens waren al mogelijk met technologie uit de jaren '40. En tegenwoordig weten we dat het mogelijk is en de grote lijnen over hoe ze werken zijn ook algemeen bekend, dus als een land wil kunnen ze altijd wel een kernwapen bouwen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.