image

Apple onder vuur over eisen om iPhone-apps direct vanaf website aan te bieden

woensdag 13 maart 2024, 11:38 door Redactie, 0 reacties

Gisteren kondigde Apple aan dat het ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om iPhone-apps direct vanaf hun eigen website aan te bieden, maar de eisen die worden gesteld zorgen voor de nodige kritiek. Ontwikkelaars komen alleen in aanmerking voor 'web distribution' als ze al een app in de Apple App Store hebben die meer dan een miljoen keer is geïnstalleerd en de ontwikkelaar al minimaal twee jaar een goede reputatie in het Apple Developer Program.

De beveiligingsonderzoekers en softwareontwikkelaars van Mysk hekelen de eis van één miljoen installaties en stellen dat die niet willekeurig is, omdat Apple na de eerste miljoen installaties van een app vijftig eurocent per installatie krijgt. Daarnaast is er ook kritiek op de voorwaarde dat men een goede reputatie in het Apple Developer Program moet hebben. Ook anderen hebben hier kritiek op.

Door de eisen die Apple stelt zal web distribution voor de meeste ontwikkelaars niet beschikbaar zijn. De ontwikkelaars van Mysk en techinvesteerder M.G. Siegler verwachten dat Apple dan ook na kritiek uit de EU met nieuwe concessies zal komen.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.