Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

09-06-2014, 10:05 door [Account Verwijderd], 37 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-06-2014, 10:08
[Verwijderd]
Reacties (37)
09-06-2014, 10:40 door Anoniem
Een van de redenen waarom ik chipknip (en chipper) nooit serieus heb genomen was omdat het vooral opgezet was als eenrichtingsverkeer: Geld erop kon er eigenlijk alleen maar weer af door het uit (of weg) te geven. De retourweg was nodeloos ingewikkeld en duur gemaakt.

Hetzelfde probleem zie je met de ov-chipkaart en nu dus die draadloze chipper/chipknip die we opgedrongen krijgen. Niet heel raar dus dat de ov-chipkaart alleen maar een succes is omdat het iedereen grof door de strot geramd is -- zelfs de vervoerders zijn er niet blij mee want hij kost teveel. (Heb ik geen sympathie voor want ze zaten zelf in de positie er tijdig wat aan te doen en hebben dat herhaaldelijk nagelaten.) Wat dan weer snaaks gecompenseerd word door het onterecht-afgeschreven-maar-niet-teruggeeist potje leeg te snoepen. Maargoed, genoeg afgedwaald.

Betaalsystemen die de klant overduidelijk als te plukken kip neerzetten, wat eigenlijk alle officieele contant-alternatieven doen, hebben dan wel een streepje voor bij de uitbaters, maar niet bij de klant. Heel raar is dat.
09-06-2014, 12:13 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2014, 19:35
Door Peter V 09-06-2014 10:05 uur.:
Tijdens inloggen van internetbankieren vandaag (9 juni) vond ik het volgende berichtje in mijn inbox van de bank.

Chipknip verdwijnt in 2015
Na 1 januari 2015 kun je niet meer betalen met je Chipknip. Omdat steeds minder mensen een Chipknip gebruiken, heeft Currence, de leverancier, besloten om ermee te stoppen.

Je kunt tot 1 januari gewoon blijven betalen met je Chipknip. Zorg er wel voor dat er op 1 januari 2015 geen geld meer op je Chipknip staat. Je kunt het saldo na 1 januari namelijk niet meer zelf terugstorten.


In het berichtje staat dat je het saldo niet meer zelf kunt terugstorten na 1 januari. Kan dit dan misschien nog wel door bijvoorbeeld de bank gedaan worden?
09-06-2014, 13:07 door Briolet - Bijgewerkt: 09-06-2014, 13:08
Door Anoniem: Een van de redenen waarom ik chipknip (en chipper) nooit serieus heb genomen was omdat het vooral opgezet was als eenrichtingsverkeer:

En toch is het uit security oogpunt veel beter dan pinnen. Daarom vind ik het jammer dat de stekker er uit gaat. Maar het grote publiek interesseert veiligheid niet. Alleen gemak telt voor de meerderheid.

Het grootste gevaar van pinnen is dat je pasje geskimd wordt. Zeker als je hem overal voor moet gebruiken op plaatsen waar onduidelijke apparatuur staat. Steeds meer parkeer automaten accepteren b.v. geen contant geld meer.
Of kijk naar bedrijven waar de kaartlezer gemanipuleerd is en je als klant niets in de gaten kunt hebben. Ook zijn er genoeg voorbeelden van een wisseltruc waarbij bij parkeerautomaten de code afgekeken wordt, en dan vlug het pasje gewisseld wordt om er vervolgens je hele betaalrekening mee leeg te halen.

Allemaal risico's die je bij een chipknip niet loopt. Het maximale risico is dat je het bedrag op het pasje kwijt raakt. En dus niet een groot deel van je betaalrekening.
09-06-2014, 13:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2014, 13:34 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Een van de redenen waarom ik chipknip (en chipper) nooit serieus heb genomen was omdat het vooral opgezet was als eenrichtingsverkeer:
En toch is het uit security oogpunt veel beter dan pinnen.
Vanwege die chip? Ze hadden in plaats van een chip toevoegen met een incompatibel systeem ook toen kunnen beginnen met waar ze nu schoorvoetend dan toch eindelijk aan zijn: Van magneetstrip naar chip migreren.

Vanwege risicoinperking? Persoonlijk wil ik dat dan op een apart kaartje hebben staan. Dat met twee systemen, eentje veiliger dan de andere maar met veel meer geld achter de onveiligere op dezelfde kaart is... niet handig. Ook al niet.

Wat je hebben wil is één systeem met twéé types kaartjes, dat je zeg maar gegarandeerd overal waar je kan pinnen ook kan chippen met een ander kaartje waar verder geen naam of wat dan ook aan hangt. In plaats daarvan krijg je twee onduidelijke incompatible systemen op een enkel kaartje en dan hebben we het nog niet eens over chipper vs. chipknip gehad.

Hadden ze het goed in de markt gezet en was het niet zo overduidelijk eenwegverkeer geweest -- wie reserveert er nu graag alvast een paar tientjes om die eventueel later in onduidelijke parkeerautomaten te proppen? idem dito met saldo op je ov-faalkaart; het geld is er zo moeilijk af te krijgen en dat is nog duur ook, dat is feitelijk al weggegooid geld want je ziet het echt nooit meer terug -- dan was er vast een markt voor geweest. Maar door van het begin af aan alvast een dikke wissel op de te verwachten gebruikersafhankelijkheid te trekken joegen ze juist de gebruikers weg. Dom dom dom.

Daarom vind ik het jammer dat de stekker er uit gaat. Maar het grote publiek interesseert veiligheid niet. Alleen gemak telt voor de meerderheid.
Ik denk niet dat je dit "het grote publiek" aan mag rekenen. Het is namelijk aan de banken (je weet wel, geldelijke dienstverleners) hier behoorlijke dienstverlening op te zetten, en daar duidelijk over te communiceren. Beide is niet voldoende gebeurd, want het sloeg niet aan.

Steeds meer parkeer automaten accepteren b.v. geen contant geld meer.
Een kwalijke zaak, zeker omdat er geen behoorlijk alternatief is. Daar zijn de verschillende dienstverleners toch mooi tekort geschoten. Inderdaad, ik weiger dit "het publiek" aan te rekenen.
09-06-2014, 15:50 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-06-2014, 15:52
[Verwijderd]
09-06-2014, 16:39 door Anoniem
Door Peter V.:
In het berichtje staat dat je het saldo niet meer zelf kunt terugstorten na 1 januari. Kan dit dan misschien nog wel door bijvoorbeeld de bank gedaan worden?
Dat weet ik dus niet. Het beste is dat u even contact opneemt met uw bank en deze vraag voorlegt.
nee de bank kan dat niet, toen ik mijn rekening bij ABN wilde opheffen en ook het chipknipsaldo terug wilde hebben, zeide men tegen mij naar buiten te gaan en het via het oplaadpunt te regelen
09-06-2014, 17:47 door Eric-Jan H te D
De bank kan het tegoed terugstorten. Zij doen dit ook wanneer je pas
onbruikbaar of verloren is geraakt. Maar het is natuurlijk makkelijker
voor hen (goedkoper) als je het zelf regelt bij het oplaadpint.

Het duurt alleen wel een aantal weken, omdat eerst alle betalingen
verwerkt moeten zijn
09-06-2014, 18:14 door Anoniem
"Of het geld nog überhaupt is terug te storten weet ik op dit moment niet. "

Dat kan je op dit moment nog altijd met dezelfde automaat waarmee je de chipknip oplaadt.

"En toch is het uit security oogpunt veel beter dan pinnen. Daarom vind ik het jammer dat de stekker er uit gaat. Maar het grote publiek interesseert veiligheid niet. Alleen gemak telt voor de meerderheid. Het grootste gevaar van pinnen is dat je pasje geskimd wordt."

Bij de chipknip heb je niet eens een code nodig om te betalen, dus indien je je pas kwijt bent, kan een ander het uitgeven. Daarbovenop krijg je geld op een verloren chipknip volgens mij niet terug; centrale registratie van je saldo is niet voorhanden.

"Ook zijn er genoeg voorbeelden van een wisseltruc waarbij bij parkeerautomaten de code afgekeken wordt, en dan vlug het pasje gewisseld wordt om er vervolgens je hele betaalrekening mee leeg te halen."

Stel nou dat je enkel een chipknip hebt op je bankpas. Indien al jouw geld op je chipknip staat, zonder pincode, dan is die diefstal toch veel eenvoudiger ?
09-06-2014, 19:31 door mcb
Nog een reden om te stoppen met de chipknip/chipper is dat er nu een opvolger klaar staat: Contactloos betalen.
Met dit verschil dat je geen saldo op de Rfid chip meer hoeft te hebben, en je inderdaad van het oplaadgeneuzel af bent.
09-06-2014, 19:35 door [Account Verwijderd]
Door Peter V.:
In het berichtje staat dat je het saldo niet meer zelf kunt terugstorten na 1 januari. Kan dit dan misschien nog wel door bijvoorbeeld de bank gedaan worden?
Dat weet ik dus niet. Het beste is dat u even contact opneemt met uw bank en deze vraag voorlegt.
Door Eric-Jan H te A: De bank kan het tegoed terugstorten. Zij doen dit ook wanneer je pas
onbruikbaar of verloren is geraakt. Maar het is natuurlijk makkelijker
voor hen (goedkoper) als je het zelf regelt bij het oplaadpint.

Het duurt alleen wel een aantal weken, omdat eerst alle betalingen
verwerkt moeten zijn

Oké bedankt.
09-06-2014, 21:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Daarbovenop krijg je geld op een verloren chipknip volgens mij niet terug; centrale registratie van je saldo is niet voorhanden.

Dat is niet zo! Er is nooit een anonieme chipknip geweest (zoals een anonieme OV chipkaart) en dat is omdat de chipknip
wel degelijk gekoppeld is aan een centraal saldo op jouw naam. Alleen is dit niet altijd uptodate omdat er offline transacties
zijn. Zodra deze door de ontvangers gemeld zijn op de bank is jouw saldo ook weer bekend.
Daarom kun je ook niet de chip hacken en er zelf saldo bij boeken. Dat wordt namelijk ontdekt en is aan jouw rekening
gekoppeld. Met een anonieme OV kaart kan dat wel, alleen dan kunnen ze je niet gegarandeerd vinden.

Als je een kaart kwijt bent en deze is verloren gegaan, dan kun je na een bepaalde tijd je saldo terug krijgen. Ik neem aan
met de clausule dat als iemand anders de kaart alsnog leegchipt jij dit geld weer terug moet betalen.

Voor mij is dit wel altijd de reden geweest om er niet aan te beginnen. Ik wil best een andere portemonnee maar niet
een waarvan het uitgavenpatroon precies aan mij gekoppeld is. Draadloos betalen heb ik dus ook meteen uitgezet.
Als ze me aan een nieuwe betaalmethode willen hebben dan zullen ze er eerst een moeten ontwikkelen die voor mij als
consument vergelijkbaar is met contant geld en die niet alle voordelen naar de uitgever toetrekt.
09-06-2014, 22:30 door Anoniem
Ach ik,heb de chipknip al had ik hem al nog nooit van mijn leven gebruikt.
Dus,ik zal hem niet missen als hij gaat verdwijnen.
Maar ja anderen mensen vinden het juist wel weer jammer,want er zijn nog wel mensen die dat ding gebruiken.
Maar goed het heeft inderdaad geen zin,om op een pas geld te hebben terwijl je tegenwoordig overal gewoon kan pinnen als je niet contant wil of kan betalen op een bepaald moment.
Dat is hetzelfde principe.
Maar ja,voor de OV chipkaart geldt dat wel anders,dat is wel makkelijk als er automatisch genoeg saldo op staat voor je ritprijs.
Dan heb je nergens omkijken naar.
10-06-2014, 09:01 door Anoniem
OMG, weer zo'n kansloos veels te duur project van banken (en overheid) waar wij de rekening voor betalen :s
10-06-2014, 09:51 door Briolet - Bijgewerkt: 10-06-2014, 09:54
Door Anoniem: Maar goed het heeft inderdaad geen zin,om op een pas geld te hebben terwijl je tegenwoordig overal gewoon kan pinnen als je niet contant wil of kan betalen op een bepaald moment.

En dat is juist wat niet klopt. Als je pint en er gaat iets mis, kan je gehele betaalrekening gecompromitteerd worden omdat de transactie aan je betaalrekening gekoppeld wordt.
Bij chippen kan hooguit het chip-saldo verspeeld worden. Dat is een risico van een heel andere orde. Anoniem die gisteren op mijn eerdere reactie reageerde heeft dat ook niet begrepen. Het risico van het chip-saldo is vergelijkbaar met je portemonnaie verliezen, of je dure zonnebril verspelen. Alles kleinbier in vergelijking met diefstal op je bankrekening.

Toen de chipknip zo'n 20 jaar geleden geïntroduceerd werd, was skimmen geen issue en betaalde men liever met de pin om het gedoe met opwaarderen te voorkomen. De banken konden toen de mensen niet op andere gedachten brengen. De laatste 10 jaar worden er echter steeds meer succesvolle aanvallen op pinpassen gedaan. Dat hadden de banken, maar vooral ook de diverse consumenten organisaties, moeten aangrijpen om de chipknip weer eens te promoten. Hier heb ik echter nooit wat van gemerkt.

Zo'n 30 jaar geleden introduceerde de Universiteit Twente al een voorloper van de chipknip voor intern gebruik. Dat was eerst alleen voor de koffie en copieer-apparatuur. Later ook voor de kantine. Ik heb het vanaf dat begin al een heel handig systeem gevonden.
11-06-2014, 11:28 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Maar goed het heeft inderdaad geen zin,om op een pas geld te hebben terwijl je tegenwoordig overal gewoon kan pinnen als je niet contant wil of kan betalen op een bepaald moment.

En dat is juist wat niet klopt. Als je pint en er gaat iets mis, kan je gehele betaalrekening gecompromitteerd worden omdat de transactie aan je betaalrekening gekoppeld wordt.
Bij chippen kan hooguit het chip-saldo verspeeld worden. Dat is een risico van een heel andere orde. Anoniem die gisteren op mijn eerdere reactie reageerde heeft dat ook niet begrepen. Het risico van het chip-saldo is vergelijkbaar met je portemonnaie verliezen, of je dure zonnebril verspelen. Alles kleinbier in vergelijking met diefstal op je bankrekening.

Als je door het kwijtraken van je pas je hele saldo van je betaalrekening kwijt bent dat is natuurlijk een gigantisch
veiligheidsprobleem van je bank. Als dat zou gebeuren zou ik de bank er voor aansprakelijk stellen, want dit is niet
normaal. Bij mijn bank is dat in ieder geval niet zo. Niet alleen is de authenticatie bij de telebankieren omgeving
onafhankelijk van de pas, maar ook kun je limieten aan de pas koppelen om dit soort schade te beperken.
11-06-2014, 13:19 door Anoniem
Welk probleem wilden ze oplossing met de chipknip?
Antwoord: geen.

Immers, de chipknip zat op je pinpas. Dus pinpas kwijt, is je pinpas kwijt+chipknip. Dus al het geld wat op je chipknip stond ben je ook nog eens kwijt. En een pas neem je makkelijker mee, en laat je makkelijker slingeren dan een echte portemonai. Faal #1 voor de chipknip

Wat gebeurt er met het geld dat jij erop zet (en van je bankrekening gaat) tot het moment dat jij betaalt?
Juist, rente vangen over het geld wat in je 'virtuele portemonai' zit ook nog eens. Immers, gepint of flappengetapt, is einde oefening voor de banken. Nu kunnen ze nog rente vangen en speculeren met al het geld op alle chipknips (Doet de NS ook met de OV chipkaart, immers, je MOET er geld op hebben staan en nog een behoorlijk bedrag ook). Faal #2

Automaten moesten omgebouwd worden voor chipknip. Dat heeft een hoop geld gekost. en nu enkele jaren later weer om zeep geholpen... Denk aan al die betaalautomaten en parkeerautomaten... Faal #3 (denk aan Nijmegen waar je zelfs ALLEEN met chipknip kon betalen. (Faal #4)

Chipknip is veiliger
Nou, nee dus.. Het is onveiliger want voor je bankpas is EN de chip EN de pincode nodig, voor de chipknip geen een.
Faal #5

Het systeem in de lucht houden kostte 4 miljoen per jaar.. Faal #6

Het systeem werkte alleen in Nederland en alleen op plekken waar chipknip actief was. Faal #7

Anyway, good riddance to bad rubbish.
12-06-2014, 09:16 door Anoniem
@Anoniem 13:19

Een aantal parkeerautomaten is omgebouwd voor gebruik van alleen chipknip Faal #8
12-06-2014, 13:03 door Anoniem
Zorg er wel voor dat er op 1 januari geen geld meer op je Chipknip staat. Je kunt het saldo na 1 januari namelijk niet meer zelf terugstorten.


Via elk oplaadapparaat kun je het saldo op de chipknip laten terugstorten door het vraagteken te selecteren.
12-06-2014, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Briolet:
Door Anoniem: Maar goed het heeft inderdaad geen zin,om op een pas geld te hebben terwijl je tegenwoordig overal gewoon kan pinnen als je niet contant wil of kan betalen op een bepaald moment.

En dat is juist wat niet klopt. Als je pint en er gaat iets mis, kan je gehele betaalrekening gecompromitteerd worden omdat de transactie aan je betaalrekening gekoppeld wordt.
Bij chippen kan hooguit het chip-saldo verspeeld worden. Dat is een risico van een heel andere orde. Anoniem die gisteren op mijn eerdere reactie reageerde heeft dat ook niet begrepen. Het risico van het chip-saldo is vergelijkbaar met je portemonnaie verliezen, of je dure zonnebril verspelen. Alles kleinbier in vergelijking met diefstal op je bankrekening.

Als je door het kwijtraken van je pas je hele saldo van je betaalrekening kwijt bent dat is natuurlijk een gigantisch
veiligheidsprobleem van je bank. Als dat zou gebeuren zou ik de bank er voor aansprakelijk stellen, want dit is niet
normaal. Bij mijn bank is dat in ieder geval niet zo. Niet alleen is de authenticatie bij de telebankieren omgeving
onafhankelijk van de pas, maar ook kun je limieten aan de pas koppelen om dit soort schade te beperken.

Die limieten gelden alleen als het geld bij een geldautomaat opgenomen wordt. Als de dieven ermee bv. naar een casino gaan trekken ze er rustig 10000 Eu op een dag af. Die limieten zijn schijnveiligheid.
En als je bij een bank als ABNAMRO bankiert, dan kun je naar al je geld fluiten want met je PINpas en je PINcode kunnen ze alles wegsluizen.

De banken zijn immers zo klantvriendelijk geweest om in te stellen dat je van je spaarrekeningen niet meer alleen naar de gekoppelde rekening geld over kan boeken (dat zou je in dit geval overigens niet eens helpen, het is maar een klein hobbeltje) maar ook rechtstreeks naar andere rekeninghouders.

Je hebt maar weinig van iemand nodig om hem financieel compleet uit te kleden, en je hoeft er niet eens een strak jurkje voor aan ;-).
12-06-2014, 14:07 door Eric-Jan H te D
Sommige opmerkingen hebben een gedachte bij mij laten postvatten.

Wat gebeurt er met al die tegoeden op een Chipknip die nooit meer
worden verzilvert. Zowel door in het verleden verloren gegane passen
waarvoor nooit restitutie is gevraagd, als voor die tegoeden die na
1 januari nog op de passen staan, maar vergeten worden om te laten
restitueren.

Je zou op het standpunt kunnen staan: "Het is hetzelfde als contant
geld dat bijvoorbeeld verbrand is,"

Maar dit is gezien de centrale registratie natuurlijk niet waar. De banken
weten perfect dat jouw virtuele beursje nog niet leeg is gehaald.

Ben benieuwd of zij alsnog zelfstandig actie gaan ondernemen. Ik ga
expres een aantal euro's op mijn pas laten staan.
12-06-2014, 15:28 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem 12-06-2014 13:33:

Die limieten gelden alleen als het geld bij een geldautomaat opgenomen wordt. Als de dieven ermee bv. naar een casino gaan trekken ze er rustig 10000 Eu op een dag af.

Als ik mij niet vergis gelden de limieten niet alleen bij geldautomaten maar ook voor het betalen met de pinpas in winkels
12-06-2014, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Die limieten gelden alleen als het geld bij een geldautomaat opgenomen wordt. Als de dieven ermee bv. naar een casino gaan trekken ze er rustig 10000 Eu op een dag af. Die limieten zijn schijnveiligheid.
Nee hoor daar kan ik zelfs een aparte limiet voor instellen. Dat is dus geen schijnveiligheid.
Ik kan dat zelfs per betaalpas instellen. Met meerdere passen kun je dus een aparte pas voor dagelijks gebruik en voor
grote uitgaven hebben. En ik kan via telebankieren de limiet voor 1 dag verhogen.

Misschien moet je de ABN eens vertellen wat ze fout doen. Dat heb ik bij mijn bank ook gedaan en toen kwamen
ze met allerlei verbeteringen. Op een gegeven moment belde er zelfs iemand van de bank en daar heb ik wel een half
uur mee aan de telefoon gezeten, en die snapte echt wel wat ik bedoelde. Ik verwacht dat er nog wel meer verbeteringen
komen. (bijvoorbeeld dat je zelf kunt kiezen welke methoden van password recovery je acceptabel vindt).
15-06-2014, 11:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Daarbovenop krijg je geld op een verloren chipknip volgens mij niet terug; centrale registratie van je saldo is niet voorhanden.

Dat is niet zo! Er is nooit een anonieme chipknip geweest (zoals een anonieme OV chipkaart) en dat is omdat de chipknip
wel degelijk gekoppeld is aan een centraal saldo op jouw naam. .

Dat is wel zo... In de kantine van Equens hingen de prepaid chipknip kaarten gewoon in een automaat a 5 tot 20 euro.
16-06-2014, 08:46 door Anoniem
Dat lijkt me niet hetzelfde als de chipknip op een pinpas van een bekende nederlandse bank..
16-06-2014, 13:39 door Briolet
Er bestaan wel degelijk prepaid chipknips http://www.chipknip.nl/Consument/Pages/PrepaidChipknip.aspx

Ik neem aan dat de chip niet aan een rekening gekoppeld is, maar aan een kaartnummer. Hij is dan wel anoniem, maar alle betalingen met die kaart zijn aan elkaar te koppelen.
16-06-2014, 15:18 door Anoniem
"En dat is juist wat niet klopt. Als je pint en er gaat iets mis, kan je gehele betaalrekening gecompromitteerd worden omdat de transactie aan je betaalrekening gekoppeld wordt. Bij chippen kan hooguit het chip-saldo verspeeld worden. Dat is een risico van een heel andere orde. "

Dat doet niets af aan het feit dat chippen minder veilig is dan pinnen. Migreer je het geld van je chipknip naar je bank saldo, dan kunnen mensen er niet bij zonder pincode. Omgekeerd, indien je al je geld op je chipknip zou zetten, dan zou iedereen bij verlies van je pas al je geld van je rekening af kunnen halen.

Ja, bij pinnen staat er meer op het spel, maar enkel omdat je op je chipknip wordt beperkt in het maximum bedrag, en zeer zeker *niet* omdat de chipknip verder veiliger is.

"Die limieten gelden alleen als het geld bij een geldautomaat opgenomen wordt. Als de dieven ermee bv. naar een casino gaan trekken ze er rustig 10000 Eu op een dag af. Die limieten zijn schijnveiligheid."

Incorrect, zie hieronder wat meer info hoe dat zit per bank.

Wat is het maximum bedrag wat je mag pinnen in een winkel?
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=wat+is+het+maximum+bedrag+wat+je+mag+pinnen+in+een+winkel
16-06-2014, 20:34 door Anoniem
Geld wat aan (bank)chipknips gekoppeld staat is altijd terug te storten via de opwaardeer-automaat. Na 1 Januari 2015 zijn de chip's buitengebruik en niet meer uit te lezen omdat de software uitgeschakeld wordt. Niemand kan er dan meer bij. Jan Crimineel niet maar ook de bank kan er dan niet meer bij. Geld wat er dan nog aan gekoppeld stond bent u helaas kwijt.
17-06-2014, 00:32 door Anoniem
Chippen minder veilig dan pinnen???

Wat chippen juist zo veilig maakt is dat je bij betaling geen pincode hoeft in te toetsen!
Wat regelmatig voorkomt is dat het intoetsen van de pincode wordt afgekeken, waarna het slachtoffer wordt gevolgd, beroofd, en vervolgens de rekening wordt leeggehaald.
Chippen is dus veiliger dan pinnen, dat lijkt me wel duidelijk. Onbegrijpelijk dat het gaat verdwijnen, want het is niet alleen veiliger dan pinnen, maar ook sneller.
17-06-2014, 09:41 door Anoniem

Incorrect, zie hieronder wat meer info hoe dat zit per bank.

Wat is het maximum bedrag wat je mag pinnen in een winkel?
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=wat+is+het+maximum+bedrag+wat+je+mag+pinnen+in+een+winkel

Dat is in een winkel. Ik heb het over een casino. Lees maar eens wat berichten over diefstal van PINpas en afkijken van de code na, en het zal opvallen dat de dieven er veel meer geld op één dag vanaf kunnen halen dan je gedacht had. Dit dus nog los van het feit dat je bij bepaalde banken met alleen pas en PINcode alle rekeningen kan leegtrekken omdat je daarmee kan inloggen op het Internetbankieren.

Dat de chipknip niet zo veilig is dat kan technisch wel waar zijn, maar omdat je er meestal geen 50.000 Eu op zal zetten vind ik het risico toch lager.

Mijn punt is niet dat ik de chipknip zo veilig vind, maar dat ik de PINpas nogal wat risico vind geven.
17-06-2014, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem:

Incorrect, zie hieronder wat meer info hoe dat zit per bank.

Wat is het maximum bedrag wat je mag pinnen in een winkel?
http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=wat+is+het+maximum+bedrag+wat+je+mag+pinnen+in+een+winkel

Dat is in een winkel. Ik heb het over een casino. Lees maar eens wat berichten over diefstal van PINpas en afkijken van de code na, en het zal opvallen dat de dieven er veel meer geld op één dag vanaf kunnen halen dan je gedacht had.

Een casino is gewoon een winkel!
Als er op die manier bij een casino meer geld van een pas gehaald wordt dan de limiet dan kun je daar de bank
en/of het casino gewoon aansprakelijk voor stellen. En dat ga je winnen.
17-06-2014, 10:35 door Anoniem
Door Anoniem: Geld wat aan (bank)chipknips gekoppeld staat is altijd terug te storten via de opwaardeer-automaat. Na 1 Januari 2015 zijn de chip's buitengebruik en niet meer uit te lezen omdat de software uitgeschakeld wordt. Niemand kan er dan meer bij. Jan Crimineel niet maar ook de bank kan er dan niet meer bij. Geld wat er dan nog aan gekoppeld stond bent u helaas kwijt.

Dat kan uiteraard niet waar zijn. Het geld is van je eigen rekening overgeboekt naar een tussenrekening bij de bank.
Als de bank het systeem beeindigt dan is het geld niet weg maar het staat nog steeds op de tussenrekening. Dat
ben je dus niet kwijt maar dat kun je laten terugstorten. Dat kan nu ook al als je chipkaart bijvoorbeeld stuk gaat.
17-06-2014, 19:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-06-2014, 19:56
[Verwijderd]
17-06-2014, 20:01 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Dat is in een winkel. Ik heb het over een casino. Lees maar eens wat berichten over diefstal van PINpas en afkijken van de code na, en het zal opvallen dat de dieven er veel meer geld op één dag vanaf kunnen halen dan je gedacht had. Dit dus nog los van het feit dat je bij bepaalde banken met alleen pas en PINcode alle rekeningen kan leegtrekken omdat je daarmee kan inloggen op het Internetbankieren.

Voor de dief die een PINpas steel en de PINcode afkijkt lijkt me dit lastig. Dan zou de persoon het geld naar zijn eigen rekening moeten overboeken en voor iemand die niet gepakt wil worden lijkt me dit niet heel erg handig.
18-06-2014, 01:32 door Anoniem
Door _kraai__:
...
Voor de dief die een PINpas steel en de PINcode afkijkt lijkt me dit lastig. Dan zou de persoon het geld naar zijn eigen rekening moeten overboeken en voor iemand die niet gepakt wil worden lijkt me dit niet heel erg handig.
Nooit van katvangers gehoord??
18-06-2014, 10:52 door Te4sheeh
Door Anoniem: Welk probleem wilden ze oplossing met de chipknip?
Antwoord: geen.
Jawel, offline transacties. Je had allemaal parkeerautomaten waar je betalingen moest kunnen doen en het was te duur om overal kabels naartoe te leggen. Bedank wel dat de chipknip ouder is dan de mobiele telefoon, er was geen mobiele netwerk.

Nu is er landelijke mobiele dekking en bestaan er data-only abonnementen die voor een paar euro onbeperkt 64kbit data kunnen hebben, dus elke transactie kan nu gewoon online.

Het primaire reden voor de chipknip is nu weg, dus logisch dat ze overstappen naar een systeem die meer standaard is (en een werkende data vindingen nodig heeft).
18-06-2014, 11:33 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door _kraai__:
...
Voor de dief die een PINpas steel en de PINcode afkijkt lijkt me dit lastig. Dan zou de persoon het geld naar zijn eigen rekening moeten overboeken en voor iemand die niet gepakt wil worden lijkt me dit niet heel erg handig.
Nooit van katvangers gehoord??

Even over het hoofd gezien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.