image

Blackphone lanceert eigen store met privacy-apps

dinsdag 9 december 2014, 12:56 door Redactie, 0 reacties

De aanbieder van beveiligde smartphones Blackphone gaat volgende maand een eigen store met allerlei privacy-apps lanceren, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het gaat om privacy-apps die door Blackphone zelf zijn goedgekeurd en geselecteerd. Naast de lancering van een eigen app store zal er een grote update voor het besturingssysteem van de telefoon komen.

De update introduceert een nieuw concept genaamd "Spaces", waarmee gebruikers aparte ruimtes voor apps, data en accounts op één apparaat kunnen aanmaken. Zodoende is het mogelijk om zakelijke- van privé-apps te scheiden. Ook kan er bijvoorbeeld een "space" voor kinderen en voor ouders worden gemaakt. Na de update zal de telefoon standaard een "Silent Space" bevatten, met daarin de Silent Suite-apps voor versleutelde communicatie, de Blackphone app store en een aantal vooraf geïnstalleerde privacy-apps. De update zal begin 2015 verschijnen.

De Blackphone is een nieuwe smartphone die veiligheid en privacy voorop stelt. Het toestel is door Silent Circle en het Spaanse Geeksphone ontwikkeld. Als besturingssysteem gebruikt de Blackphone het op Android-gebaseerde PrivatOS. Standaard wordt het toestel met allerlei privacy-applicaties van onder andere Silent Circle geleverd die de gebruiker meer controle over zijn communicatie moeten geven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.