image

Minister: 'Hack the Pentagon' kan interessant voor Defensie zijn

maandag 4 april 2016, 15:35 door Redactie, 4 reacties

Het programma van het Pentagon om hackers voor het melden van kwetsbaarheden in Amerikaanse defensiewebsites te betalen is mogelijk ook interessant voor de Nederlandse krijgsmacht, zo heeft minister Hennis-Plasschaert van Defensie in een brief (pdf) aan de Tweede Kamer laten weten.

D66-Kamerlid Salima Belhaj had de minister Kamervragen over 'Hack the Pentagon' gesteld, zoals het pilotprogramma heet. Zo wilde ze weten of de minister de aanpak van het Pentagon verstandig vindt en ook in Nederland wilde proberen. Ook vroeg ze de minister om haar mening over het betalen van hackers voor kwetsbaarheden en of Defensie dit ook zou moeten toepassen. Het Pentagon heeft 150.000 dollar voor het belonen van bugmeldingen gereserveerd.

Volgens Hennis-Plasschaert gaat het om een vernieuwend initiatief, waarvan de resultaten mogelijk ook voor ons land interessant zijn. "Alvorens een dergelijke aanpak echter in Nederland kan worden overwogen, zullen de risico’s en de kansen zorgvuldig tegen elkaar moeten worden afgewogen. De ervaringen in de Verenigde Staten met het pilot-programma kunnen bij deze afweging behulpzaam zijn." Mocht Defensie tot een soortgelijke aanpak willen overgaan, dan zal de Tweede Kamer hierover worden geïnformeerd.

Reacties (4)
04-04-2016, 15:57 door Anoniem
Dus de kamer wordt geïnformeerd voordat het op de site security.nl komt te staan beloofd?
04-04-2016, 19:49 door Anoniem
Ik haal zeker 100k binnen :)
05-04-2016, 00:20 door Anoniem
"zullen de risico’s en de kansen zorgvuldig tegen elkaar moeten worden afgewogen"

Risico's? Wel een beetje lachwekkend dat men denkt dat hier een beslissing over te nemen valt. Aanvallers zullen zich daar niets van aantrekken.
07-04-2016, 06:51 door Anoniem
En dan word je naam geregistreerd als een slimme it persoon :-p
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.