image

Duitse geheime dienst waarschuwt politici voor cyberaanvallen

donderdag 8 december 2016, 14:14 door Redactie, 0 reacties

Het hoofd van de Duitse geheime dienst BfV heeft politici gewaarschuwd voor een toename van cyberaanvallen in aanloop naar de Duitse verkiezingen volgend jaar. "In de politieke arena zien we steeds agressievere cyberspionage. We zien een potentiële dreiging voor Duitse regeringsfunctionarissen, parlementsleden en medewerkers van democratische partijen", aldus Hans-Georg Maaßen.

Informatie die via internetaanvallen is verkregen kan worden gebruikt om politici in diskrediet te brengen, waarschuwde Maaßen. Ook heeft de afgelopen maanden er een sterke stijging van het aantal gerichte phishingaanvallen tegen politieke partijen en fracties plaatsgevonden. Maaßen verwacht dat de aanvallen de komende maanden verder zullen toenemen, zo meldt Der Tagespiegel.

De aanvallen worden toegeschreven aan een groep genaamd APT28, die ook achter de aanval op de Democratische Partij in de Verenigde Staten zit. De groep staat ook bekend als Pawn Storm, 'Fancy Bear', 'Sofacy', 'Sednit', Threat Group-4127 en 'Strontium'. Eerder werden de onderzoeksraad van MH17, verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, het CDU, Sanoma, de presidentscampagne van Hillary Clinton, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en MH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat door de groep aangevallen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.