image

Servers atletiekbond IAAF door Fancy Bear gehackt

maandag 3 april 2017, 12:43 door Redactie, 8 reacties

Servers van de internationale atletiekbond IAAF zijn door een groep hackers genaamd Fancy Bear gehackt, zo heeft de organisatie via de eigen website bekendgemaakt. Bij de aanval, die in februari aan het licht kwam, zijn gegevens van een niet nader genoemd aantal atleten gecompromitteerd.

Volgens de atletiekfederatie hebben de aanvallers toegang tot de "Therapeutic Use Exemption" (TUE) aanvragen van atleten gekregen. Atleten kunnen een verzoek indienen om een verboden middel voor medische redenen toch te mogen gebruiken. De aanvallers zouden metadata van de aanvraagformulieren in een nieuw aangemaakt bestand hebben verzameld, wat uiteindelijke tot de ontdekking van de aanval leidde. De IAAF weet niet of deze informatie vervolgens is gestolen, maar gaat er wel vanuit dat de gegevens gecompromitteerd zijn. Alle atleten die sinds 2012 een aanvraag hebben ingediend zijn door de bond ingelicht.

Fancy Bear staat ook bekend als APT28, Pawn Storm, Sofacy en, Strontium. Volgens verschillende beveiligingsbedrijven gaat het om een groep hackers die vanuit Rusland opereren en mogelijk steun van de Russische overheid krijgen. De groep wordt voor een groot aantal aanvallen verantwoordelijk gehouden. Eerder werden de onderzoeksraad van MH17, verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, de Duitse politieke partij CDU, Sanoma, de presidentscampagne van Hillary Clinton, de Franse televisiezender TV5, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA), MH17-onderzoekers van het onderzoekscollectief Bellingcat en de democratische topman John Podesta door de groep aangevallen.

Reacties (8)
03-04-2017, 13:51 door Anoniem
Wat is het motief?

Wat is het motief om een sport-organisatie aan te vallen?
03-04-2017, 14:19 door Anoniem
@Vandaag, 13:51 door Anoniem

Heb jij onder een steen geleefd of kijk je alleen naar de Russische staatstelevisie? Rusland is uit competities gezet wegens het vervalsen van dopingcontroles. Verhaal inclusief de de verdachte dood van de voormalige chef van de anti-dopingsdienst in Rusland.
03-04-2017, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is het motief?

Wat is het motief om een sport-organisatie aan te vallen?
Hetzelfde als het motief van mensen om te gaan sporten.

Geld
03-04-2017, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is het motief?

Wat is het motief om een sport-organisatie aan te vallen?

Als het inderdaad Russen zijn, dan is het waarschijnlijk wraak voor het uitsluiten van Russische atleten vanwege de dopingaffaire.
03-04-2017, 20:08 door Anoniem
als het al russen zijn is het om bewijs te verzamelen dat VS sporters met medische vrijbrieven toch doping gebruiken.. je weet wel, amerikanen die russen beschuldigen van verkiezingen foppen terwijl ze zelf gedocumenteerd minstens 40 regimes hebben veranderdin de afgelopen 10 jaar.
03-04-2017, 22:42 door Anoniem
https://wikileaks.com/vault7/#Marble%20Framework

Marble does this by hiding ("obfuscating") text fragments used in CIA malware from visual inspection. This is the digital equivallent of a specalized CIA tool to place covers over the english language text on U.S. produced weapons systems before giving them to insurgents secretly backed by the CIA.
04-04-2017, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is het motief?

Wat is het motief om een sport-organisatie aan te vallen?

Dat ITers wat minder de sport volgen is een vooroordeel met enige waarheid, maar _zo_ veel missen ...

De laatste paar jaar zijn russische atleten vrij massaal betrapt op dopinggebruik - met de sterke suggestie dat dat van staatswege gestimuleerd werd.
De westerse concurrentie en overheden waren erg boos en wil rusland uitgesloten hebben van sportevenementen - want zij zouden wel 'schoon' sporten .

En dan blijkt opeens uit gehackte sport-organisaties opeens dat allerlei westerse atleten óók verboden middelen gebruiken, alleen met een briefje van de dokter erbij.

Dan klinkt die verontwaardiging over valsspelende russen wel heel erg hypocriet .
04-04-2017, 23:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat is het motief?

Wat is het motief om een sport-organisatie aan te vallen?

Als het inderdaad Russen zijn, dan is het waarschijnlijk wraak voor het uitsluiten van Russische atleten vanwege de dopingaffaire.
Nee, echt niet. Het lijkt er eerder op om te weten hoe je als land juist niet kan worden uitgesloten als je bepaalde verboden middelen wilt gebruiken. Dus hoe je door de mazen van het controle-net kunt glippen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.