image

Minister kan gekopieerde qr-codes coronabewijzen voortaan blokkeren

zondag 7 november 2021, 09:09 door Redactie, 74 reacties
Laatst bijgewerkt: 07-11-2021, 16:04

Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid kan gekopieerde en vervalste qr-codes waar misbruik van wordt gemaakt voortaan laten blokkeren. Dat is mogelijk door een aanpassing van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 waarin onder andere de inzet van coronatoegangsbewijzen staat beschreven. Dat schrijft De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

De aanpassing van de regeling volgt nadat op internet gekopieerde en vervalste qr-codes werden aangeboden waarmee anderen toegang tot locaties kunnen krijgen waarvoor een coronatoegangsbewijs (CTB) is vereist. Volgens De Jonge kan dit vooral worden gedaan met papieren coronabewijzen. "De qr-code van zo'n coronatoegangsbewijs is namelijk statisch, anders dan een qr-code die met de applicatie CoronaCheck wordt gegeneerd en elke minuut wordt ververst."

Door de nieuwe grondslag kan De Jonge vervalste en gekopieerde qr-codes na onderzoek laten blokkeren. Elk coronatoegangsbewijs is voorzien van een elektronische handtekening van de minister van Volksgezondheid en bevat een willekeurig getal, de zogenoemde challenge, staat in de regeling vermeld. Dit getal is niet te wijzigen omdat de elektronische handtekening dan niet meer geldig is en de CoronaCheck Scanner-app, waarmee locaties qr-codes van bezoekers kunnen controleren, dan aantoont dat het een ongeldig coronabewijs is, laat de regeling verder weten.

De challenge wordt met een SHA-256-hash versleuteld en afgekort tot 16 bytes naar een proof identifier. De proof identifier wordt opgenomen in een denylist die periodiek door de CoronaCheck Scanner-app wordt gedownload. Op het moment dat CoronaCheck Scanner een coronatoegangsbewijs leest, wordt de proof identifier van die qr-code berekend. Daarna controleert de app of deze proof identifier op de denylist staat. Is dit het geval, dan laat de CoronaCheck Scanner-app zien dat het een ongeldig coronatoegangsbewijs is. "Het herleiden van de proof identifier tot het coronatoegangsbewijs en vervolgens tot de persoon waarop het coronatoegangsbewijs betrekking heeft, is technisch niet mogelijk", stelt De Jonge.

Mensen van wie de qr-code wordt ingetrokken kunnen weer een nieuwe qr-code genereren. Het is technisch niet mogelijk om personen van wie de qr-code op de denylist staat daarover te infomeren. "Fraude en misbruik vindt voornamelijk plaats met een CTB op papier. Omdat het CTB geen contactgegevens bevat, kunnen gedupeerden niet worden geïnformeerd over de blokkering van het CTB", merkt De Jonge op. De minister voegt dat er afhankelijk van het geval er aanvullende maatregelen getroffen kunnen worden en er aangifte kan worden gedaan.

Reacties (74)
07-11-2021, 09:13 door Anoniem
Hoezee. Onze [s]gezondheid[/s] sociale sturingssysteem is gered!
07-11-2021, 11:32 door Anoniem
Ik zei het al: Kijk eens hoe snel ze dat gaan aanpassen, ondanks dat HdH nog zei dat het niet kon...

De leugens van HdJ zijn echt ongelooflijk.
07-11-2021, 12:21 door Anoniem
Als je nu een legitieme qr hebt en deze is gekopieerd en wordt dientengevolge geblokkeerd.
Kun je dan een nieuwe aanvragen of geeft dat problemen?
07-11-2021, 12:29 door Anoniem
Minister kan gekopieerde qr-codes coronabewijzen voortaan blokkeren

Dat gaat ie allemaal zelf met het handje doen. :-)
De minister verveelde zichzelf.
07-11-2021, 12:51 door johanw - Bijgewerkt: 07-11-2021, 12:52
Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.
07-11-2021, 13:00 door Anoniem
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

Of dit wordt net zo'n debacle als de toeslagenaffaire dat ten onrechte mensen buitengesloten worden ..... ICT en overheid blijkt keer op keer geen gelukkig huwelijk.....
07-11-2021, 13:20 door Anoniem
Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
07-11-2021, 13:21 door Anoniem
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor.
Bedankt voor het mede in stand houden van deze pandemie. :[
07-11-2021, 16:05 door Anoniem
Voor de techies onder ons, deze change is geïntroduceerd op 6 oktober in deze commit:

https://github.com/minvws/nl-covid19-coronacheck-mobile-core/commit/a3b9235eae213c2b7a5f562d34f2841771f9776d

Twee opmerkingen:

1. Volgens mij gaat dit niet schalen, het is een lookup op in een array? Werkt dat nog met 10.000 entries?

2. "Volgens De Jonge kan dit vooral worden gedaan met papieren coronabewijzen"

Of ik ben gek of dit kan alleen bij papieren bewijzen (want de SHA256 over QR code in de app veranderd elke X tijd) ..
07-11-2021, 16:25 door abj61 - Bijgewerkt: 07-11-2021, 17:23
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.
En zo werk je mee aan het instant houden van de controle maatschappij. Iedereen, dus gevaccineerden als ongevaccineerden zouden moeten weigeren die QRcode te gebruiken
Edit : typos
07-11-2021, 16:45 door [Account Verwijderd]
Om een kop koffie te drinken, moet je dus eerst een medische handeling ondergaan (test).
Daarna je identiteit kenbaar maken (privacy) en je QR-code tonen (medische status) aan een niet-medicus.
En de meerderheid van de mensen vindt dit normaal?

Inderdaad, gewoon weigeren hier aan mee te werken.
Omdat je het zo in stand houd.
07-11-2021, 17:20 door Anoniem
Ze zouden ook wel eens wat meer aandacht mogen besteden aan de verschillende andere creatieve "oplossingen" zoals kaartjes waarmee de houder claimt vrijgesteld te zijn van CoronaCheck. Die dingen bestaan niet officieel, dus als je ze ziet zijn ze nep, maar doordat niemand ze (her)kent en er best wat moeite gedaan is om het er officieel uit te laten zien worden ze vaak geaccepteerd.
07-11-2021, 18:05 door Anoniem
Hoe zit het eigenlijk met gevaccineerden die ziek worden of niet voldoende antistoffen blijken te hebben.
Worden deze QR codes ook ingetrokken?
07-11-2021, 18:21 door Anoniem
Door BertG.: Om een kop koffie te drinken, moet je dus eerst een medische handeling ondergaan (test).

Een test laten uitvoeren is een kleine moeite om je medemens en de samenleving te beschemen. Steeds opnieuw laten testen is niet nodig voor wie volledig is gevaccineerd of voor wie een herstelbewijs van een behandelend arts heeft gekregen (na een positieve PCR-testuitslag en een onaangenaam ziekbed). De keuze en consequenties zijn aan jou.

Door BertG. Daarna je identiteit kenbaar maken (privacy) en je QR-code tonen (medische status) aan een niet-medicus.

De eigenaar van de sportschool en de uitbater van het eetcafé kennen mijn gezicht, naam, bankrekening en woonplaats toch allang, dus ik zie het probleem niet. Met de QR-code geef ik aan dat ik ook hun gezondheid, goede diensten en bron van inkomsten respecteer. Het geld moet tensloitte rollen om de samenleving draaiende te houden.

Door BertG. En de meerderheid van de mensen vindt dit normaal? Inderdaad, gewoon weigeren hier aan mee te werken. Omdat je het zo in stand houd.

Vanuit mijn levensovertuiging ben ik er aan gehouden om er alles aan te doen, voor zover dat binnen mijn invloed en vermogen ligt, om mijn eigen gezondheid te behoeden en de levens van anderen te respecteren. De beschikbare vaccins zijn veilig en medisch verantwoord. Het gebruik er van ligt geheel in lijn met de ethiek van mijn overtuiging.
07-11-2021, 18:31 door Nescio
En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht
07-11-2021, 18:37 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 18:31 door Nescio,

Het kan ook anders.

,,We kunnen onszelf niet meer in de spiegel aankijken als we hieraan meewerken.”
https://www.ad.nl/binnenland/populair-lunchcafe-sluit-vanwege-coronapas-willen-ons-niet-inzetten-als-middel-voor-testsamenleving~ac1ead6a/
07-11-2021, 19:27 door SexySigridKaag
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.
07-11-2021, 19:33 door [Account Verwijderd]
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

100% gaan ze natuurlijk nooit halen.
Niet zolang ik leef. En ik ben niet de enige.
De tyfus kunnen ze krijgen met hun gif prik.
07-11-2021, 20:04 door SexySigridKaag - Bijgewerkt: 07-11-2021, 20:11
Door BertG.:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

100% gaan ze natuurlijk nooit halen.
Niet zolang ik leef. En ik ben niet de enige.
De tyfus kunnen ze krijgen met hun gif prik.
Misschien is dit wel de reden waarom ze überhaupt die QR-shit gecreëerd hebben. Misschien.

En misschien is dit ook wel waarom ze nu zo'n hetze creëren tegen de zgn ongevaccineerden.

Maar het kan ook goed iets anders zijn. Ik ben ook alleen maar gokken naar de reden ervan. Ik weet het niet.
08-11-2021, 00:54 door Anoniem
Door Anoniem: Voor de techies onder ons, deze change is geïntroduceerd op 6 oktober in deze commit:

https://github.com/minvws/nl-covid19-coronacheck-mobile-core/commit/a3b9235eae213c2b7a5f562d34f2841771f9776d

Twee opmerkingen:

1. Volgens mij gaat dit niet schalen, het is een lookup op in een array? Werkt dat nog met 10.000 entries?

(url tags gezet. Kom op mensen, iedereen hier vindt zich IT expert, maar even url tags opzoeken ho maar )


Vast wel , 10K is ook weer niet _veel_ , en qua performance is de enige eis dat binnen pakweg een seconde (twee, drie) de scanner wel ok OK niet OK zegt .
Een array van 10K doorlopen lijkt me nog steeds prima haalbaar, als natte vinger gok.


2. "Volgens De Jonge kan dit vooral worden gedaan met papieren coronabewijzen"

Of ik ben gek of dit kan alleen bij papieren bewijzen (want de SHA256 over QR code in de app veranderd elke X tijd) ..

Misschien dat QR codes uit andere EU landen wel deny-baar zijn , ook al zijn ze app-gebaseerd ?
08-11-2021, 06:51 door [Account Verwijderd]
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
08-11-2021, 07:38 door Anoniem
Door Anoniem: Voor de techies onder ons, deze change is geïntroduceerd op 6 oktober in deze commit:

https://github.com/minvws/nl-covid19-coronacheck-mobile-core/commit/a3b9235eae213c2b7a5f562d34f2841771f9776d

Twee opmerkingen:

1. Volgens mij gaat dit niet schalen, het is een lookup op in een array? Werkt dat nog met 10.000 entries?=
2. "Volgens De Jonge kan dit vooral worden gedaan met papieren coronabewijzen"
Of ik ben gek of dit kan alleen bij papieren bewijzen (want de SHA256 over QR code in de app veranderd elke X tijd) ..

1. Dit is een hashmap, geen array, een datastructuur die is geoptimaliseerd voor lookups in O(1) tijdsbestek (het kan iets langer maar het middelt naar constant-time).
2. Dit kan alleen met papieren coronabewijzen.
08-11-2021, 08:04 door Bitje-scheef
Door BertG.:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

100% gaan ze natuurlijk nooit halen.
Niet zolang ik leef. En ik ben niet de enige.
De tyfus kunnen ze krijgen met hun gif prik.

Respect naar elkaar toe is inderdaad erg diep gezonken.
Vertrouwen hebben in iemand anders ook.
Karma is a bitch.
08-11-2021, 08:10 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 08:52
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

Met vooruitschrijdend inzicht (plus waarschijnlijk de delta-variant) kunnen we nu wel stellen dat dit niet haalbaar is gebleken. Je kan nu wachten op 2G-maatregelen, zoals in Oostenrijk [1] noodzakelijk is gebleken.

[1] "De bezettingsgraad op de intensive cares stijgt veel sneller dan verwacht", zei kanselier Alexander Schallenberg van de conservatieve ÖVP. "Het is onze verantwoordelijkheid om de mensen in ons land te beschermen."
https://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/buitenland/6166282/ongevaccineerden-niet-meer-welkom-in-horeca-oostenrijk-en-duitse-saksen.amp

Door SexySigridKaag:
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
Ik zou dat liever willen noemen: Een victimless crime.

De gevolgen van een vervalste QR-code zijn potentieel dodelijk dus een 'victimless crime' is het evident niet!

Door SexySigridKaag:
Door Toje Fos:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

Met vooruitschrijdend inzicht (plus waarschijnlijk de delta-variant) kunnen we nu wel stellen dat dit niet haalbaar is gebleken. Je kan nu wachten op 2G-maatregelen, zoals in Oostenrijk [1] noodzakelijk is gebleken.

[1] "De bezettingsgraad op de intensive cares stijgt veel sneller dan verwacht", zei kanselier Alexander Schallenberg van de conservatieve ÖVP. "Het is onze verantwoordelijkheid om de mensen in ons land te beschermen."
https://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/buitenland/6166282/ongevaccineerden-niet-meer-welkom-in-horeca-oostenrijk-en-duitse-saksen.amp
Tja, in de UK hebben ze alles vrijgelaten, net zoals in Denemarken en ik dacht ook Finland. In Zweden zijn ze altijd al heel erg coulant geweest. https://maurice.nl/2021/11/06/in-engeland-merk-je-in-het-algemeen-niets-meer-van-corona/

In de UK hoor je dus niets meer over Corona. Daardoor kan je de conclusie trekken dat zolang de MSM de opdracht krijgt om te rapporteren over Corona, zolang blijft dus Corona.

De feiten zijn duidelijk anders en dat zie je bv. terug in de afgelasting van 11-11 in Zuid-Limburg na een noodkreet van de ziekenhuizen daar, die de toestroom aan coronapatiënten niet meer aankunnen.

Door Bitje-scheef:
Door SexySigridKaag:
Door BertG.:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

100% gaan ze natuurlijk nooit halen.
Niet zolang ik leef. En ik ben niet de enige.
De tyfus kunnen ze krijgen met hun gif prik.
Misschien is dit wel de reden waarom ze überhaupt die QR-shit gecreëerd hebben. Misschien.

En misschien is dit ook wel waarom ze nu zo'n hetze creëren tegen de zgn ongevaccineerden.

Maar het kan ook goed iets anders zijn. Ik ben ook alleen maar gokken naar de reden ervan. Ik weet het niet.

Keuze vrijheid is een groot goed. Helaas blijkt dat het grootste deel van de "gifprik"-onthouders zich totaal niet aan maatregelen houden. Omdat alles niet klopt en alles aan elkaar linkt, kortom een wereldwijd complotje.

...

En daarmee houden ze de pandemie mede in stand en faciliteren ze de opmaat naar steeds strengere maatregelen en steeds uitgesprokener vaccinatiedruk.

Door BertG.: @ Vandaag, 08:04 door Bitje-scheef,

Ik denk dat jij het niet helemaal begrijpt.
Ik zit de reageerder SexySigridKaag niet uit te schelden of te beledigen.
Ik gebruik tyfus als hoe ik over die gedwongen poppenkast denk.
Ik had ook kunnen schrijven, ze kunnen de pot op met die vaccinatie.

En daarmee demonstreer je een onthutsend gebrek aan verantwoordelijksgevoel voor je medemens.

Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
In een land hier niet zo ver vandaan was er ooit een tijd dat hele boze meneren waren binnengevallen en allemaal regels bedachten waar de mensen van dat land zich aan moesten houden. ...

En wat heeft dit te maken met deze pandemie en overal ter wereld dezelfde maatregelen ertegen? Juist ja, helemaal niets!

-- Timewarp™
08-11-2021, 08:13 door Anoniem
Ik zei het al: Kijk eens hoe snel ze dat gaan aanpassen, ondanks dat HdH nog zei dat het niet kon...

Want je moet kunnen frauderen. Het moest aangepast worden, om deze fraude bestrijding mogelijk te maken.

Wat erg zeg. Not.
08-11-2021, 08:15 door SexySigridKaag
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
Ik zou dat liever willen noemen: Een victimless crime.
08-11-2021, 08:19 door SexySigridKaag
Door Toje Fos:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

Met vooruitschrijdend inzicht (plus waarschijnlijk de delta-variant) kunnen we nu wel stellen dat dit niet haalbaar is gebleken. Je kan nu wachten op 2G-maatregelen, zoals in Oostenrijk [1] noodzakelijk is gebleken.

[1] "De bezettingsgraad op de intensive cares stijgt veel sneller dan verwacht", zei kanselier Alexander Schallenberg van de conservatieve ÖVP. "Het is onze verantwoordelijkheid om de mensen in ons land te beschermen."
https://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/buitenland/6166282/ongevaccineerden-niet-meer-welkom-in-horeca-oostenrijk-en-duitse-saksen.amp
Tja, in de UK hebben ze alles vrijgelaten, net zoals in Denemarken en ik dacht ook Finland. In Zweden zijn ze altijd al heel erg coulant geweest. https://maurice.nl/2021/11/06/in-engeland-merk-je-in-het-algemeen-niets-meer-van-corona/

In de UK hoor je dus niets meer over Corona. Daardoor kan je de conclusie trekken dat zolang de MSM de opdracht krijgt om te rapporteren over Corona, zolang blijft dus Corona.
08-11-2021, 08:24 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 08:04 door Bitje-scheef,

Ik denk dat jij het niet helemaal begrijpt.
Ik zit de reageerder SexySigridKaag niet uit te schelden of te beledigen.
Ik gebruik tyfus als hoe ik over die gedwongen poppenkast denk.
Ik had ook kunnen schrijven, ze kunnen de pot op met die vaccinatie.
08-11-2021, 08:26 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
In een land hier niet zo ver vandaan was er ooit een tijd dat hele boze meneren waren binnengevallen en allemaal regels bedachten waar de mensen van dat land zich aan moesten houden. De meeste mensen waren erg bang voor deze boze meneren maar een klein groepje mensen bedachten zich geen moment en besloten zich niet aan de regels te houden en maakten persoonskaarten en voedselbonnen na. Helaas vonden de boze meneren dit niet leuk en besloten om deze mensen dood te maken, overigens met bijval en goedkeuring van veel bange mensen uit het bezette land.
Later, toen de boze meneren waren verdreven, kwam men erachter dat de vervalsers in feite de helden waren die zich tenminste durfden te verzetten tegen een stel boze meneren. Heden ten dage worden deze helden nog steeds herdacht voor de daden en het lef dat ze hebben getoond om tegen de tirannie van de boze meneren in te gaan. Zelfs de Koning van het land sprak uit dat de mensen niet normaal moesten maken wat niet normaal was.
08-11-2021, 08:28 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 08-11-2021, 08:30
Door SexySigridKaag:
Door BertG.:
Door SexySigridKaag:
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.
Ik dacht toch echt dat HdJ zei dat met 70% alle maatregelen voorbij zouden zijn.

100% gaan ze natuurlijk nooit halen.
Niet zolang ik leef. En ik ben niet de enige.
De tyfus kunnen ze krijgen met hun gif prik.
Misschien is dit wel de reden waarom ze überhaupt die QR-shit gecreëerd hebben. Misschien.

En misschien is dit ook wel waarom ze nu zo'n hetze creëren tegen de zgn ongevaccineerden.

Maar het kan ook goed iets anders zijn. Ik ben ook alleen maar gokken naar de reden ervan. Ik weet het niet.

Keuze vrijheid is een groot goed. Helaas blijkt dat het grootste deel van de "gifprik"-onthouders zich totaal niet aan maatregelen houden. Omdat alles niet klopt en alles aan elkaar linkt, kortom een wereldwijd complotje.

Dan zijn er nog wat dierenarts-virologen en een dansleraar die boute uitspraken doen en ook tante Tienie van de speelvereniging had na een versnapering advocaat met slagroom een gevatte uitspraak. Die gevatte uitspraak geldt wel als 10 top-virologen bij elkaar. Dus moeten we die mening even delen op facebook, onder het genot van een 3 euro broodje kebab, want wat op facebook staat is waarheid. Zeker als het van tante Tienie komt. Dat zal die schapen leren !

Tante Tienie kan het weten want die deed 5 dagen in de week de paracetamol bijvullen in de supermarkt.

De persconferentie van Snip en Snap. "We hebben goed geluisterd naar het OMT", "Alle branchevertegenwoordigers hebben alles onder controle". We gooien alles open. Wat blijkt ? OMT heeft helemaal niet geadviseerd om alles los te laten.
De zogenaamde controle in de branches is alles behalve solide. Snip en Snap staan beteuterd nieuwe maatregelen aan te kondigen. Uncle Fester is ook al boos.

Het toppunt van de week is dat de Amerikaanse Pino van Sesamstraat praat over een vaccinatie en zegt dat het goed is.
Dit is vragen om moeilijkheden. Kinderen aanzetten om een gifprik te nemen. Dit ruikt naar communisme.
Biden had het er ook al over, dus die heeft vast aandelen. Ik kan niet geloven dat die demente vent, dit doet om mensen te redden. Het is immers iedereen voor zichzelf toch ?
08-11-2021, 08:41 door Anoniem
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.
Dus jij bent een voorstander van het plegen van valsheid in geschrifte? Doe je dat ook bij andere zaken, zoals toegangskaartje voor concerten en zo?
08-11-2021, 09:15 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 08-11-2021, 09:16
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
In een land hier niet zo ver vandaan was er ooit een tijd dat hele boze meneren waren binnengevallen en allemaal regels bedachten waar de mensen van dat land zich aan moesten houden. De meeste mensen waren erg bang voor deze boze meneren maar een klein groepje mensen bedachten zich geen moment en besloten zich niet aan de regels te houden en maakten persoonskaarten en voedselbonnen na. Helaas vonden de boze meneren dit niet leuk en besloten om deze mensen dood te maken, overigens met bijval en goedkeuring van veel bange mensen uit het bezette land.
Later, toen de boze meneren waren verdreven, kwam men erachter dat de vervalsers in feite de helden waren die zich tenminste durfden te verzetten tegen een stel boze meneren. Heden ten dage worden deze helden nog steeds herdacht voor de daden en het lef dat ze hebben getoond om tegen de tirannie van de boze meneren in te gaan. Zelfs de Koning van het land sprak uit dat de mensen niet normaal moesten maken wat niet normaal was.

Ok... dus niet luisteren naar goede argumenten is jezelf een geuzenrol aanmeten ?
08-11-2021, 10:27 door Anoniem
Door Nescio: En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht

QR niet controleren met ID-kaart is gewoon niet controleren
08-11-2021, 10:46 door Anoniem
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.

Via de teletijdmachine van professor Barabas kreeg ik voortijdig inzage in het volgende krantenbericht:

Verspreider valse QR-codes opnieuw voor vier jaar cel veroordeeld

DE SPELD -- Uitspraak in de QR-zaak. De verdachte, Johan W. (52), woonachtig in De Speld, ontkende opnieuw zijn betrokkenheid bij de massale verspreiding van valse QR-codes. Het gerechtshof ging niet mee in het verweer van zijn raadsvrouw, dat de CoronaCheck-app op de mobiele telefoon van de verdachte zou zijn gehackt door anonieme lezers van een Security.NL forum. Twee digitaal forensisch experts van het NFI, die door het hof van waren opgeroepen als getuigen-deskundigen, vonden daarvoor geen bewijs. Het hof acht op basis van het technisch bewijs en getuigen-verklaringen W.'s betrokkenheid bij de QR-zaak bewezen. Een bekentenis gedaan door W., aangetroffen op het Security.NL forum, werd de verdachte in het vonnis zwaar aangerekend, omdat daar, volgens het hof, "een voor een IT beveiliger onverantwoord en laakbaar gedrag" uit bleek. Het hof veroordeelde de verdachte opnieuw conform de maximum straf die het OM in eerste aanleg had geëist: vier jaar celstraf wegens fraude, ernstige nalatigheid en het in het gevaar brengen van de gezondheid en levens van anderen. In een commentaar stelt een woordvoerder namens de VWS "de gang van zaken te betreuren", maar dat er "niet kan worden getornd aan de betrouwbaarheid van de CoronaCheck en de bescherming volksgezondheid". Minister Grapperhaus van J&V wilde geen nader commentaar geven, anders dan "het recht heeft gezegevierd". De raadsvrouw van de veroordeelde liet weten nog "in het midden te laten" of haar cliënt overweegt om tegen het vonnis in cassatie te gaan.
08-11-2021, 11:17 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 11:18
Door Anoniem:
Door Nescio: En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht

QR niet controleren met ID-kaart is gewoon niet controleren

Jawel hoor... De meeste mensen kijken wel uit met die vervalste QR-codes.
08-11-2021, 11:27 door majortom
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Nescio: En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht

QR niet controleren met ID-kaart is gewoon niet controleren

Jawel hoor... De meeste mensen kijken wel uit met die vervalste QR-codes.
Ik zou me totaal niet schuldig voelen als ik met een gekopieerde QR code ergens binnen zou komen. Wanneer de overheid mij de toegang ontzegd, ondanks vaccinatie, alleen omdat ik me niet kan verenigen met de privacyverklaringen van GGD en RIVM, dan lijkt me die uitsluiting niet proportioneel, zeker wanneer a.s. vrijdag het gebruik van de QR code weer verder uitgebreid gaat worden.
08-11-2021, 11:37 door Anoniem
Ik vind het vooral schokkend om te lezen dat ze de SHA256 hash waarde verkorten tot de helft aka 16bytes i.p.v. de 32bytes die het anders zou hebben. Hierdoor vergroten ze de kans dat de waarde bij meerdere personen voorkomen, dus ook bij onschuldige codes waarvan de enige overeenkomst was dat je door de afkap dezelfde code hebt.
Hierdoor zullen er dus best een redelijk aantal QR codes worden geblokkeerd die helemaal niets te maken hebben met de fraude.
Weer eens een staaltje kennisgebrek. had dan gewoon MD5 hash gebruikt, dan had je tenminste unieke waarden gehad.
08-11-2021, 11:58 door Bitje-scheef
Door majortom:
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Nescio: En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht

QR niet controleren met ID-kaart is gewoon niet controleren

Jawel hoor... De meeste mensen kijken wel uit met die vervalste QR-codes.
Ik zou me totaal niet schuldig voelen als ik met een gekopieerde QR code ergens binnen zou komen. Wanneer de overheid mij de toegang ontzegd, ondanks vaccinatie, alleen omdat ik me niet kan verenigen met de privacyverklaringen van GGD en RIVM, dan lijkt me die uitsluiting niet proportioneel, zeker wanneer a.s. vrijdag het gebruik van de QR code weer verder uitgebreid gaat worden.

Wat is nu het doel Majortom uitsluiten of een virus afremmen/stoppen ?
Ego ? Komt niet uit ? Ongemakkelijk ? Beren op de weg ?
Je kon gewoon opgeven dat RIVM je info niet verder mocht gebruiken toch ?
08-11-2021, 12:12 door Anoniem
En maar polarisatie verder in de hand werken en tweedeling bevorderen.

Bovenstaand werd gezegd/beweerd, dat bij voldoende vaccinatiegraad de QR-code surveillance zal verdwijnen.

Zou kunnen, maar gebeurt natuurlijk niet. Men zal echt alles over een driekwart jaar in de juiste proporties moeten kunnen zien, om hier uit te kunnen komen. Als dat dan tenminste nog lukt met de huidige zombie-achtige-volgschapen van onze Judasgeiten.

Als ik de reacties van de ware belevers van de corona-A-type-pandemie hierboven moet geloven, gaat dat voor mensen, die hier niet in mee willen gaan, nog een zeer moeilijke tijd worden. De deugdmens is een de-ander-uitsluiten-mens geworden en je ziet hoe makkelijk dit kan worden bewerkstelligd door alle krachten op de achtergrond.

#hoestalarm
08-11-2021, 12:21 door Anoniem
Demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid,

Ga je ook even haast maken om mijn herstelbewijs te verlengen naar een jaar?
Nu is de mijne verlopen en kom ik nergens meer in.
Moet ik weken wachten met terugwerkende kracht...
08-11-2021, 12:22 door majortom
Door Bitje-scheef:
Door majortom:
Door Toje Fos:
Door Anoniem:
Door Nescio: En de horeca straks maar gaan klagen bij een nieuwe sluiting dan had je dus ook maar het legitimatiebewijs moeten controleren want dan komen onvolmaaktheden aangaande de qr -codes wel aan het licht

QR niet controleren met ID-kaart is gewoon niet controleren

Jawel hoor... De meeste mensen kijken wel uit met die vervalste QR-codes.
Ik zou me totaal niet schuldig voelen als ik met een gekopieerde QR code ergens binnen zou komen. Wanneer de overheid mij de toegang ontzegd, ondanks vaccinatie, alleen omdat ik me niet kan verenigen met de privacyverklaringen van GGD en RIVM, dan lijkt me die uitsluiting niet proportioneel, zeker wanneer a.s. vrijdag het gebruik van de QR code weer verder uitgebreid gaat worden.

Wat is nu het doel Majortom uitsluiten of een virus afremmen/stoppen ?
Ego ? Komt niet uit ? Ongemakkelijk ? Beren op de weg ?
Je kon gewoon opgeven dat RIVM je info niet verder mocht gebruiken toch ?
Daar heeft het niets mee te maken. Het is gewoon een vorm van chantage die wordt toegepast. Je moet verplicht teveel van je gegevens in aangetoond onveilige systemen laten opslaan teneinde toegang te krijgen tot bepaalde activiteiten. En aangezien dat 100% zeker uitgebreid gaat worden heeft dit dus steeds meer impact en staat de proportionaliteit ervan zwaar onder druk, temeer omdat er gemakkelijk andere wegen zouden kunnen zijn bewandeld die dit hadden kunnen voorkomen. De implementatie van het systeem deugt gewoon niet, is niet volgens de AVG en wordt onder het mom van pandemie niet op gehandhaafd.

Dat het gros van Nederland niets geeft om hun persoonlijke data is niet een reden om degenen die er wel zorgvuldig mee omgaan ervoor te straffen. Aan de ene kant meldt de overheid dat je bijvoorbeeld je BSN icm persoonlijke gegevens niet zomaar ergens moet achterlaten en aan de andere kant eisen ze zelf dat je diezelfde gegevens in systemen laat vastleggen, die deze gegevens voor hun doel niet nodig hebben (immers BSN is voldoende; de rest kun je op basis hiervan uit de BRP halen).

Er zijn talloze mogelijkheden om dit beter te doen. Ten eerste die systemen zorgvuldig designen, met privacy en security als design principes. Ten tweede, zou je ipv het waardeloze vodje dat je na vaccinatie van de GGD krijgt ook meteen de QR code mee kunnen geven, Waarom kan dat wel dmv het HKVI systeem (voor de gevallen dat je via de huisarts bent gevaccineerd maar niet hebt laten registreren bij het RIVM) en niet wanneer je door de GGD bent gevaccineerd?
08-11-2021, 12:47 door Anoniem
Door Bitje-scheef:
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
In een land hier niet zo ver vandaan was er ooit een tijd dat hele boze meneren waren binnengevallen en allemaal regels bedachten waar de mensen van dat land zich aan moesten houden. De meeste mensen waren erg bang voor deze boze meneren maar een klein groepje mensen bedachten zich geen moment en besloten zich niet aan de regels te houden en maakten persoonskaarten en voedselbonnen na. Helaas vonden de boze meneren dit niet leuk en besloten om deze mensen dood te maken, overigens met bijval en goedkeuring van veel bange mensen uit het bezette land.
Later, toen de boze meneren waren verdreven, kwam men erachter dat de vervalsers in feite de helden waren die zich tenminste durfden te verzetten tegen een stel boze meneren. Heden ten dage worden deze helden nog steeds herdacht voor de daden en het lef dat ze hebben getoond om tegen de tirannie van de boze meneren in te gaan. Zelfs de Koning van het land sprak uit dat de mensen niet normaal moesten maken wat niet normaal was.

Ok... dus niet luisteren naar goede argumenten is jezelf een geuzenrol aanmeten ?
Ik vat de term geus als iets positiefs op en die term reflecteer ik dan ook graag op mezelf. Iedereen heeft een bepaald moreel kompas meegekregen, althans de meeste mensen wel, en op basis van dat morele kompas nemen mensen een besluit of zie iets wel of niet accepteren. Veel mensen laten zich helaas overtuigen om dingen te doen die haaks op hun morele kompas staan maar vaak door bepaalde beloften of giften passen ze hun moreel vaak aan zoals bijvoorbeeld bij 70% vaccinatiegraad vervallen de maatregelen of .... (vul de leugens van Hugo de prikker maar in)
Als er nu een wet komt in Europa die iedere asielzoeker verplicht om een duidelijk zichtbaar teken op de kleding te dragen waarbij het onderscheidt tussen mensen gemaakt kan worden, ben je dat daar dan mee eens of gaat dat je te ver en ga je in verzet? Ik probeer even jouw morele kompas te bepalen, want velen zijn nogal selectief tegenwoordig.
08-11-2021, 13:11 door [Account Verwijderd]
Ook bij een test straat kan je voor een paar 100 euro een bewijs kopen.
Dus niet alleen bij dokter assistenten.

https://www.geenstijl.nl/5161953/video-teststraten-verkopen-qr-codes/
08-11-2021, 13:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd door moderator]
08-11-2021, 13:39 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 13:43
[Verwijderd door moderator]
08-11-2021, 14:17 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 14:24
@Redactie Misschien een code of zoiets bij verwijderen? (toelichting moderatie) want ik weet echt niet meer wat ik hier schreef dat blijkbaar over de schreef was.
08-11-2021, 14:28 door Anoniem
Nu nog iemand die zo slim is om een nep scan app te maken die een QR scode scant en altijd een groen vinkje teruggeeft. Dan helpt niets meer.

De Corona check app is het zoveelste bewijs dat de overheid app-myopisch is. Alle problemen wordne tegenwoordig opgelost met een app. Dat klinkt hip en modern maar in de praktijk zo lek als een mandje.
08-11-2021, 14:32 door Bitje-scheef
Door Anoniem:
Door Bitje-scheef:
Door Anoniem:
Door Toje Fos:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor. Maar zolang die codes niet massaal gedeeld gaan worden zal het met dat blokkeren wel meevallen.

En daar staat dus jaren celstraf op:
https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/valsheid-in-geschrifte-advocaat/. Met bijkomend het in gevaar brengen van de gezondheid van anderen. Sterkte daarmee.
In een land hier niet zo ver vandaan was er ooit een tijd dat hele boze meneren waren binnengevallen en allemaal regels bedachten waar de mensen van dat land zich aan moesten houden. De meeste mensen waren erg bang voor deze boze meneren maar een klein groepje mensen bedachten zich geen moment en besloten zich niet aan de regels te houden en maakten persoonskaarten en voedselbonnen na. Helaas vonden de boze meneren dit niet leuk en besloten om deze mensen dood te maken, overigens met bijval en goedkeuring van veel bange mensen uit het bezette land.
Later, toen de boze meneren waren verdreven, kwam men erachter dat de vervalsers in feite de helden waren die zich tenminste durfden te verzetten tegen een stel boze meneren. Heden ten dage worden deze helden nog steeds herdacht voor de daden en het lef dat ze hebben getoond om tegen de tirannie van de boze meneren in te gaan. Zelfs de Koning van het land sprak uit dat de mensen niet normaal moesten maken wat niet normaal was.

Ok... dus niet luisteren naar goede argumenten is jezelf een geuzenrol aanmeten ?
Ik vat de term geus als iets positiefs op en die term reflecteer ik dan ook graag op mezelf. Iedereen heeft een bepaald moreel kompas meegekregen, althans de meeste mensen wel, en op basis van dat morele kompas nemen mensen een besluit of zie iets wel of niet accepteren. Veel mensen laten zich helaas overtuigen om dingen te doen die haaks op hun morele kompas staan maar vaak door bepaalde beloften of giften passen ze hun moreel vaak aan zoals bijvoorbeeld bij 70% vaccinatiegraad vervallen de maatregelen of .... (vul de leugens van Hugo de prikker maar in)
Als er nu een wet komt in Europa die iedere asielzoeker verplicht om een duidelijk zichtbaar teken op de kleding te dragen waarbij het onderscheidt tussen mensen gemaakt kan worden, ben je dat daar dan mee eens of gaat dat je te ver en ga je in verzet? Ik probeer even jouw morele kompas te bepalen, want velen zijn nogal selectief tegenwoordig.

Correct, dit is inderdaad beloofd, echter de situatie is toch anders op dit moment. Toen ging men er van uit dat die 70% genoeg was om het aantal Covid19 patiënten voldoende onder de Covid19 ziekenhuiscapaciteit te krijgen. Dat lukt bij nader inzien niet (diverse redenen).

Maar goed, het is kennelijk net autorijden. Uitwijken doen we niet want ik heb voorrang op de overstekende voetganger.
(geeft gas bij).
08-11-2021, 14:41 door majortom - Bijgewerkt: 08-11-2021, 14:43
Door Anoniem: Nu nog iemand die zo slim is om een nep scan app te maken die een QR scode scant en altijd een groen vinkje teruggeeft. Dan helpt niets meer.

De Corona check app is het zoveelste bewijs dat de overheid app-myopisch is. Alle problemen wordne tegenwoordig opgelost met een app. Dat klinkt hip en modern maar in de praktijk zo lek als een mandje.
Pak de source code van de scan app van github, zorg ervoor dat deze altijd ok terug geeft (minimale aanpassing), compileer en installeer deze en je hebt je nep scan app. Niet te onderscheiden van echt, tenzij je binaries gaat vergelijken.

Ik weet niet waarom je dit als ondernemer zou doen (tenzij je de schijn van controle wilt ophouden), maar technisch gezien een fluitje van een cent, net zoals je even gemakkelijk een nep coronacheck app kunt bouwen (identieke manier).
08-11-2021, 14:55 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 14:55
@ Vandaag, 14:17 door Toje Fos,

Hier nog iemand.
Je mag geen bruikbare tips achterlaten voor de mensen hier.
Zo als vrijwaring pasjes die zelfs door het ministerie op de site zijn gezet.
Waarschijnlijk is de redactie een fanatiek vaccin voorstander, en dan wil je geen tips lezen.
08-11-2021, 15:02 door Bitje-scheef
Door BertG.: @ Vandaag, 14:17 door Toje Fos,

Hier nog iemand.
Je mag geen bruikbare tips achterlaten voor de mensen hier.
Zo als vrijwaring pasjes die zelfs door het ministerie op de site zijn gezet.
Waarschijnlijk is de redactie een fanatiek vaccin voorstander, en dan wil je geen tips lezen.

Het leven is ook zo oneerlijk...
08-11-2021, 15:03 door Anoniem
Door Toje Fos: @Redactie Misschien een code of zoiets bij verwijderen? (toelichting moderatie) want ik weet echt niet meer wat ik hier schreef dat blijkbaar over de schreef was.

De moderatoren van Security.NL doen al decennia niet meer aan het geven van een toelichting op de reden van het achteraf verwijderen of het niet plaatsen van bijdragen. De redactie doet daarover ook nooit mededelingen. De regels zijn duidelijk. Als frequente lezer van dit forum kan ik wel een tipje van de sluier oplichten: wat je deed was ongefundeerd een psychiatrisch label plakken op iemand wiens mening jij niet respecteert. Een persoonlijke aanval. Laag bij de grond.

Wees respectvol richting andere bezoekers en de moderators. Blijf bij het onderwerp. Reageer alleen inhoudelijk.

https://www.security.nl/rules


Ik weet het, soms is het moeilijk om met ingehouden afkeer en kromme tenen niet meteen op de knop 'Reageren' te klikken, maar als je jezelf daarvan weet te weerhouden, dan zal dat de kwaliteit van je bijdragen zeker goed doen.
08-11-2021, 15:04 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 15:07
@ Vandaag, 15:02 door Bitje-scheef, soms wel.
Want zij zijn groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk.

Maar feest vieren is nog niet verboden.
Niet dat ik iets heb met carnaval of sinterklaas, maar toch leuk voor de mensen.
https://www.ad.nl/politiek/kabinet-wil-nu-geen-landelijk-verbod-carnavalsfeesten-en-sinterklaasintochten-zijn-aan-gemeenten~a03857df/
08-11-2021, 15:19 door Anoniem
Door BertG.: Want zij zijn groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk.

De echte wereld is inderdaad niet altijd even mooi, veilig en rechtvaardig. Calimero (1963) is uiteindelijk ook uit zijn eierdop gekropen, groter gegroeid en volwassen geworden. In de latere tekenfilm serie kreeg 'ie een leuk vriendinnetje :-)
08-11-2021, 15:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 15:46
@ Vandaag, 15:19 door Anoniem,

We hebben hier een echte Calimero kenner op de site.
Volgens mij had ie al een vriendinnetje toen ie nog klein was.
Een klein geel vogeltje met ook een eierdop op haar kop.
Oh nee, dat was een soort van hoofddoekje zie ik net bij youtube.
Die was er vroeg bij hoor die Calimero.
08-11-2021, 16:26 door Leen_T
Door Anoniem:
Minister kan gekopieerde qr-codes coronabewijzen voortaan blokkeren

Dat gaat ie allemaal zelf met het handje doen. :-)
De minister verveelde zichzelf.

Wat deze minister met zijn handje doet wil ik liever niet aan denken alsjeblieft.
08-11-2021, 16:27 door Leen_T
Door Anoniem: Veel moeite voor een systeem dat z.s.m. uitgefaseerd wordt, in elk geval zodra 100% vaccinatie is bereikt.

Ik help het je hopen. Mijn vermoeden is dat dit systeem nooit meer uitgefaseerd wordt. De CO2 quota staan al op de rol.
08-11-2021, 16:28 door Leen_T
Door Anoniem:
Door johanw: Och, mocht dat gebeuren dan print ik voor m'n ongevaccineerde kenissen wel weer een nieuwe QR code uit. Geen probleem hoor.
Bedankt voor het mede in stand houden van deze pandemie. :[

Bedankt voor het mede in het zadel houden van dit fascistische regime.
08-11-2021, 18:40 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het vooral schokkend om te lezen dat ze de SHA256 hash waarde verkorten tot de helft aka 16bytes i.p.v. de 32bytes die het anders zou hebben. Hierdoor vergroten ze de kans dat de waarde bij meerdere personen voorkomen, dus ook bij onschuldige codes waarvan de enige overeenkomst was dat je door de afkap dezelfde code hebt.
Hierdoor zullen er dus best een redelijk aantal QR codes worden geblokkeerd die helemaal niets te maken hebben met de fraude.
Weer eens een staaltje kennisgebrek. had dan gewoon MD5 hash gebruikt, dan had je tenminste unieke waarden gehad.

Misschien moet je dan mijn hash kennis ook wat opwaarderen, want ik zie je punt niet.

Leg eens uit waarom je in een truncated SHA-256 hash tot 16 bytes (128 bits) meer collisions verwacht dan in een 128-bit hash die MD-5 van nature is ?

Je mag wiskunde en moeilijke woorden gebruiken.

Je mag ook voorrekening hoeveel collisions je verwacht in een 128 bit hash bij dit gebruik - je zegt tenslotte "best een redelijk aantal".

Je mag daarnaast ook vertellen wat jouw kennisniveau van de materie is, aangezien je meteen een "kennisgebrek" meende te constateren bij de ontwikkelaars die deze keuze maakten.
08-11-2021, 18:42 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 18:48
Door BertG.: @ Vandaag, 15:19 door Anoniem,

We hebben hier een echte Calimero kenner op de site.
Volgens mij had ie al een vriendinnetje toen ie nog klein was.
Een klein geel vogeltje met ook een eierdop op haar kop.
Oh nee, dat was een soort van hoofddoekje zie ik net bij youtube.
Die was er vroeg bij hoor die Calimero.

Niet écht want het is volgens mij "Zij zijn groot en ik is klein, ..." Calimero-speak... Update: beide geloof ik (misschien dat hij toen hij ouder werd meer grammaticaal correct taalgebruik ging gebruiken).
08-11-2021, 18:52 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Toje Fos: @Redactie Misschien een code of zoiets bij verwijderen? (toelichting moderatie) want ik weet echt niet meer wat ik hier schreef dat blijkbaar over de schreef was.

De moderatoren van Security.NL doen al decennia niet meer aan het geven van een toelichting op de reden van het achteraf verwijderen of het niet plaatsen van bijdragen. De redactie doet daarover ook nooit mededelingen. De regels zijn duidelijk. Als frequente lezer van dit forum kan ik wel een tipje van de sluier oplichten: wat je deed was ongefundeerd een psychiatrisch label plakken op iemand wiens mening jij niet respecteert. Een persoonlijke aanval. Laag bij de grond.

...

Oh. was het die reactie. Daar stond toch ook een vraagteken achter? Enne: persoonlijk bedoeld richting een pseudoniem? Maar ik vat 'm hoor, dat was dus over de schreef. Thanks voor de hint.
08-11-2021, 18:53 door [Account Verwijderd]
Ik val van de ene verbazing in de andere hier soms.
Hoe een discussie over een gekopieerde QR code zomaar kan omslaan in een gesprek over Calimero.
Maar wel grappig verder.
08-11-2021, 19:36 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: Ik val van de ene verbazing in de andere hier soms.
Hoe een discussie over een gekopieerde QR code zomaar kan omslaan in een gesprek over Calimero.
Maar wel grappig verder.
Maar je bent er zelf over begonnen met een Calimero quote!
08-11-2021, 21:49 door [Account Verwijderd]
@ Vandaag, 19:36 door Toje Fos,

Zonder het over Calimero te hebben.
08-11-2021, 22:05 door [Account Verwijderd]
Door BertG.: @ Vandaag, 19:36 door Toje Fos,

Zonder het over Calimero te hebben.

Als ik schrijf "Ich bin ein Berliner" dan hoef ik toch geen John F. Kennedy bij te zetten? Idem voor jouw Calimero-quote.
08-11-2021, 22:16 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 22:19
Ich bin ein Amsterdammer.
Welke naam wil je er bij hebben?
Is BertG. goed. Of moet ik je dat nog uitleggen dan.

Ik geef het nog een paar uur of een dag.
Dan wordt alles weer verwijderd. Nou weet ik het wel hoe het hier werkt.
08-11-2021, 22:51 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ - Bijgewerkt: 08-11-2021, 23:18
Door Toje Fos: @Redactie Misschien een code of zoiets bij verwijderen? (toelichting moderatie) want ik weet echt niet meer wat ik hier schreef dat blijkbaar over de schreef was.
Door Anoniem: (...) De regels zijn duidelijk. Als frequente lezer van dit forum kan ik wel een tipje van de sluier oplichten: wat je deed was ongefundeerd een psychiatrisch label plakken op iemand wiens mening jij niet respecteert.

Door Toje Fos:
Door BertG.: Ik val van de ene verbazing in de andere hier soms.
Hoe een discussie over een gekopieerde QR code zomaar kan omslaan in een gesprek over Calimero.
Maar wel grappig verder.
Maar je bent er zelf over begonnen met een Calimero quote!

Door Toje Fos:
Door BertG.: @ Vandaag, 19:36 door Toje Fos,
Zonder het over Calimero te hebben.
Als ik schrijf "Ich bin ein Berliner" dan hoef ik toch geen John F. Kennedy bij te zetten? Idem voor jouw Calimero-quote.

Door BertG: Ich bin ein Amsterdammer.
Welke naam wil je er bij hebben?
Is BertG. goed. Of moet ik je dat nog uitleggen dan.

Ik geef het nog een paar uur of een dag.
Dan wordt alles weer verwijderd. Nou weet ik het wel hoe het hier werkt.

Het is inderdaad veel prettiger en gezelliger om het hier over Calimero te hebben dan over Hugo de Jonge. Toch zie ik wel een mogelijke link tussen die twee, maar die zal ik niet uitspreken, want zoals iemand hiervoor heeft uitgelegd, is het niet de bedoeling dat we op deze site psychiatrische labels plakken. Kennelijk is de redactie van De Volkskrant echter minder streng dan de moderator van Security, want in die keurige krant schreef columnist Sander Schimmelpenninck op 31 oktober jl. het volgende:

Narcisme verklaart waarom vaccinweigeraars zichzelf bovengemiddeld vaak als content maker zien, verstrikt in een web van zelfbevestiging en instantbevrediging. Het is geen toeval dat de groep van niet-religieuze vaccinweigeraars wordt gedomineerd door mensen die sowieso al erg bezig waren met zelfontwikkeling, zelfhulp, eigenliefde en andere narcistische hobby’s. Corona is voor de dolende narcist een manier om als individualist toch nog eens de sensatie van een groepsidentiteit te voelen.

Wellicht is het voor de heer Schimmelpenninck tijd om in de spiegel te kijken en daar zijn eigen, innerlijke narcist te ontwaren, die we allemaal met ons meedragen? Maar dat wil hij natuurlijk niet, want in de spiegel kijken is een vorm van "zelfontwikkeling", en dat is volgens hem juist hetzelfde als narcisme. Zo wil hij niet zijn! Wie zei ook alweer: "Gnothi seauton" - "Ken uzelf"? O ja, dat was die narcist Socrates. Of was het alleen een tempelspreuk?

Het lijkt of de heer Schimmelpenninck elke twijfel aan de heilzame werking van Covid-vaccins in welke situatie dan ook met verbale middelen wil blokkeren zoals je een QR-code kunt blokkeren, zoals je een virus met behulp van een vaccin kunt blokkeren of zoals je iemand met behulp van een QR-code kunt proberen te blokkeren als diegene in een café naar binnen wil. Halt! Raus!

We zijn nu aangeland in een blokkeer-samenleving met een demissionaire blokkeer-regering, die we trouwens ook wel kortweg kunnen aanduiden als een blokkering.

Of ik een café binnen wil waarin ook de heer Schimmelpenninck zich bevindt, betwijfel ik sterk. Ik zou hem met een QR-code uit mijn gezichtsveld willen blokkeren. Overigens zou ik mezelf geen Schimmelpenninck-weigeraar willen noemen maar eerder een Schimmelpenninck-twijfelaar. Bij twijfel niet doen.

Maar wel solidair zijn met elkaar: "Ich bin ein Immundefekt." Dit is een moeilijke tijd voor diegenen die hun zingeving zoeken in massaal wild dansen met een pilletje erin om de angst en leegte niet te voelen. Blokkeer die angst! Blokkeer die leegte! Schiet hem neer, sneller dan je schaduw, met een QR-code!

M.J.
08-11-2021, 23:45 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-11-2021, 23:45
[Verwijderd door moderator]
09-11-2021, 08:27 door EersteEnigeEchte M.J. - EEEMJ - Bijgewerkt: 09-11-2021, 08:29
[Verwijderd door moderator]
09-11-2021, 10:25 door Anoniem
Jammer dat de QR-code geen relatie heeft met je werkelijke gezondheid.
Als je de code toont kun je namelijk gezond of ongezond zijn.

Het is dus slechts een gehoorzaamheidscode. Je bent een gehoorzaam, volgzaam burger
en daarvoor krijg je sommige privileges weer terug, die je bij aanvang onverkort bezat.
Je hebt je namelijk bij de geldende beperkende regelingen neergelegd.

Deze veranderen naar gelang het inzicht vordert trouwens vrijwel constant.
maar het zegt nog steeds niets over je ware gezond zijn op het moment dat de QR-code getoond wordt.

Men gaat er alleen maar van uit dat QR-code bezitters gezonder moeten zijn dan niet-QR-code bezitters.
Of het gaat in principe helemaal niet over gezondheid? Kan dat ook zo zijn?

Wat de perceptie dient te zijn, dat schreeuwt men overal van de daken, op TV, in de reguliere media,
bij de overheid en instituties en last but not least bij de vaccin-industrie.

En dat wordt overal publiekelijk gedeeld en er mag geen twijfel over bestaan.

Wie kunnen dat bewijzen, behalve dat het een aanname is, waaraan niet kan worden getwijfeld?
Vele ongevaccineerden hebben een beter immuunsysteem dan vele gevaccineerden.

Degenen, die dit systeem overeind houden, kunnen er nooit meer vanaf.
Wanneer komt men uiteindelijk tot de conclusie dat het allemaal maar een aanname is?
09-11-2021, 12:19 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-11-2021, 12:23
@ Vandaag, 10:25 door Anoniem,

Het is hier al zo vaak geschreven.
Maar je verwacht toch niet van al die gif klanten dat ze gaan toegeven dat ze er allemaal ingetuind zijn.
Je zou dan toegeven dat je blijkbaar toch niet zo slim was om er door heen te prikken.
Dus blijven ze het herhalen. Je zou het voor een ander doen.
Het zijn juist deze mensen die helemaal niets voor een ander over hebben.
Anders doe je niet mee aan een wereld waar een tweedeling gezaaid wordt en in stand gehouden door angst.
Zelfs kinderen worden misbruikt in alle reclame.
Pino uit de VS zou de prik gehad hebben. Net zo als sinterklaas wordt ze verteld.
Wat verwacht je dan van die kinderen.
Met een gehoorzaam training moet je natuurlijk wel vroeg mee beginnen.
Als ze iets ouder kan je ze door een hoepel laten springen als je dat wilt.
Zelfstandig ergens over nadenken wordt er zo uitgefilterd.
Schiet mij maar lek als iets over hebben voor een ander inhoud dat je andere uitsluit.
09-11-2021, 14:03 door SexySigridKaag - Bijgewerkt: 09-11-2021, 14:05
@ Vandaag, 10:25 door Anoniem,

(over de QR-onzin)

Wie kunnen dat bewijzen, behalve dat het een aanname is, waaraan niet kan worden getwijfeld?
Vele ongevaccineerden hebben een beter immuunsysteem dan vele gevaccineerden.
Wat maakt het uit als je het kan bewijzen? Zolang de MSM hun mond dichthouden dan wordt jouw bewijs niet op de NOS / RTL / Telegraaf geplaatst en dat is het dan. Dat is al zoveel maal gebeurd.

Het enige is hetgeen wat nu gebeurd en dat is dat mensen echt wakker worden. De informatie komt echt wel naar boven maar de officiële kanalen die houden het onder de pet. Dus krijg je allerlei alternatieve media.
10-11-2021, 05:59 door Anoniem
Pfizer-baas noemt mensen die "misinformatie" over vaccins verspreiden misdadigers.
Dat gedrag kan leiden tot vaccinatietwijfel. En we kunnen pas weer terug naar normaal, zegt hij,
als alle ongevaccineerden gevacineerd zijn.

De mensen, die vraagtekens zetten bij de vaccins, worden dus niet langer gezien als "complotdenkers" en/of wappies,
ze worden nu gelijkgesteld aan criminelen en dus feitelijk gezien als terroristen,
want ze kunnen mensen afhouden van het nemen van de vaccinaties en tweejaarlijkse boosterprikjes.

Dus iedereen, die niet denkt als de grootcommercie en de overheid (overheden) en meegaande media,
is in de ogen van de leiders van de vaccin-industrie een crimineel, met heel veel doden op het geweten.

Je zou bijna denken dat je in een feitelijke "omkeringswereld" bent beland.
10-11-2021, 12:38 door [Account Verwijderd]
Hier een reclame filmpje van Pfizer om kleine kinderen te indoctrineren dat ze iets goed doen.
Ik vind het schandalig.

https://www.youtube.com/watch?v=Xm_gLd7MjP0&t=6s
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.