image

VS looft 10 miljoen dollar uit voor criminelen achter Clop-ransomware

zondag 18 juni 2023, 11:17 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben een beloning tot 10 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie over de criminelen achter de Clop-ransomware. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed de oproep via Twitter. De Clop-groep is verantwoordelijk voor een wereldwijde aanval via een zerodaylek in MOVEit Transfer, waardoor het mogelijk was om bij tal van organisaties gevoelige gegevens te stelen. De criminelen zeggen de gegevens openbaar te maken als er geen losgeld wordt betaald.

MOVEit Transfer is een applicatie voor het uitwisselen van bestanden. Allerlei organisaties maken er gebruik van om onder andere vertrouwelijke informatie binnen de organisatie te delen. Verschillende Amerikaanse overheidsinstantie zijn slachtoffer van de aanvallen geworden, waarbij identiteitsgegevens van miljoenen Amerikanen zijn buitgemaakt.

Er wordt met name gezocht naar informatie waaruit blijkt dat de Clop-ransomwaregroep in opdracht van een buitenlandse mogendheid aanvallen op vitale Amerikaanse infrastructuur heeft uitgevoerd. Wie over de gezochte informatie beschikt kan via WhatsApp, Signal, Telegram en het Tor-netwerk contact met het ministerie opnemen.

Reacties (8)
18-06-2023, 12:22 door Anoniem
Yuan ook goed? We kunnen die dollars bijna nergens meer kwijt.
18-06-2023, 14:44 door Anoniem
De digitale samenleving vs analoge samenleving

Leuker kunnen we het niet maken,wel makkelijker.
18-06-2023, 21:16 door Anoniem
John Wayne politiek
19-06-2023, 08:34 door Anoniem
Dan zal iemand vna Clop zich wel binnenkort wel anoniem melden om alsnog de buit op te strijken...
19-06-2023, 09:21 door Anoniem
Amerikaanse overheid betaalt loofgeld eigenlijk nooit uit is mijn ervaring, enige uitzondering is p2o.
Dus 10 miljoen klinkt leuk, maar de kans dat je gechanteerd gaat worden om verplicht voor een 3 letterige afk te gaan werken en daarbij een kort leven over houdt is vele malen groter dan dat je ooit 1 dollar ziet van die bounty.
19-06-2023, 11:04 door Anoniem
Ze kunnen die 10 miljoen betere stoppen in de promotie van windowsransomware ongevoelige systemen.
19-06-2023, 12:50 door Anoniem
Er wordt met name gezocht naar informatie waaruit blijkt dat de Clop-ransomwaregroep in opdracht van een buitenlandse mogendheid aanvallen op vitale Amerikaanse infrastructuur heeft uitgevoerd.

Dit is echt het toppunt van "we hopen dat het Chinesen of Russen zijn". Zoveel roepen dat ze gesponsord worden door overheidsinstanties maar dan zelf wel vragen of dit bewezen kan worden.
19-06-2023, 13:48 door Jan Kol
Door Anoniem: Ze kunnen die 10 miljoen betere stoppen in de promotie van windowsransomware ongevoelige systemen.
Ik vrees dat $10mln daarvoor te weinig is..... Daarom ben ik al iets van 10 jaren gebruiker van Linux Mint, bespaart je een heleboel "gedoe" en risico's en Mint lijkt qua uiterlijk en bediening veel op Windows maar dan zonder de meeste risico's. Steker er is zelfs geen anti-virus software beschikbaar omdat het (mits juist gebruikt!) nagenoeg onmogelijk is te infiltreren in Linux. Ja stommiteiten voorkomt Linux niet, dat weer wel.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.