image

Kaag: digitale euro alleen invoeren bij duidelijke voordelen burgers en bedrijven

maandag 9 januari 2023, 11:53 door Redactie, 35 reacties

De digitale euro moet alleen worden ingevoerd als die duidelijke voordelen voor burgers, bedrijven en de bredere economie heeft, zo stelt minister Kaag van Financiën. Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023. De Europese Commissie zal in het tweede kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel uitbrengen voor de introductie van de digitale euro.

De digitale euro houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Zo maakte de Tweede Kamer zich vorig jaar zorgen over de privacygevolgen van de munt en pleitte de BoerBurgerBeweging (BBB) voor een referendum onder de Nederlandse bevolking over de invoering van de digitale euro. De Kamer maakt zich ook zorgen over de betrokkenheid van Amazon bij de ontwikkeling van een prototype van de digitale euro. De Europese Commissie heeft lidstaten opgeroepen op om actief deel te nemen aan het voorbereidende werk voor de introductie van de digitale euro, zo meldde Security.NL vorige maand.

Critici maken zich verder grote zorgen dat de overheid straks kan bepalen waar burgers hun geld aan mogen uitgeven, het te gebruiken is voor surveillance of het onderdrukken van kritische geluiden of oppositie. "Straks bepaalt de overheid waar jij je geld aan mag uitgeven", waarschuwde SP-Kamerlid Mahir Alkaya onlangs. "Stel je voor dat de overheid kan meekijken bij wat jij met je geld doet. Dan kom je in een soort massa-surveillance-staat terecht."

Volgens minister Kaag kan een digitale euro helpen om in de toekomst de strategische autonomie in het betalingsverkeer te vergroten en kan er tevens voor zorgen dat door de overheid uitgegeven geld een centrale plek blijft houden. "Als aanvulling op contant geld", zo schrijft de bewindsvrouw in de agenda van de Eurogroep en Ecofinraad die later deze maand bijeenkomen en over de digitale euro zullen overleggen.

Kaag stelt dat de digitale euro alleen kan worden ingevoerd als er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. "De eerste voorwaarde voor Nederland bij een mogelijke invoering van de digitale euro is in ieder geval dat er duidelijke voordelen moeten zijn voor consumenten, bedrijven en de bredere economie." Een andere cruciale voorwaarde volgens de minister is dat de privacy moet zijn gewaarborgd. Vorig jaar waarschuwden de Europese privacytoezichthouders dat als er een digitale euro komt niet alle transacties moeten worden gevolgd en nagetrokken.

Kaag stelt verder dat de digitale euro niet programmeerbaar mag zijn, wat inhoudt dat er bijvoorbeeld geen geldigheidsdatum of bestemming aan kan worden gekoppeld, zoals bij een cadeaubon het geval is. De vergaderingen van de Eurogroep en Ecofinraad vinden op 16 en 17 januari plaats.

Reacties (35)
09-01-2023, 12:02 door Anoniem
De digitale euro moet alleen worden ingevoerd als die duidelijke voordelen voor burgers, bedrijven en de bredere economie heeft, zo stelt minister Kaag van Financiën. Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023.
M.a.w. dit is alleen bedoeld om de mensen zoet de houden tot najaar 2023. Dan wordt gewoon tot invoering besloten
hoe dan ook. De Brinkhorst-methode.
09-01-2023, 12:03 door Anoniem
Ohjee. Voorwaarden. Net zoals bij het EPD wat toen LSP ging heten. En net zoals bij het SoFi nummer: dat zou ook nooit gebruikt gaan worden om je hele leven aan elkaar te knopen. De gulden moest ook weg ten gunste van de euro - want er waren strenge voorwaarden voor de stabiliteit.

Kortom: die digitale euro gaat ons gewoon door de strot gedrukt worden. En inderdaad, over 10 jaar bepaalt de overheid waar jij je geld aan uit geeft. Geen spuitje gehaald? Dan kun je geen biertje afrekenen in de kroeg! Voor je eigen bestwil!

Show voor de bühne, Kaag. Je wilt het maar al te graag.
09-01-2023, 12:11 door Anoniem
duidelijke voordelen moeten zijn voor consumenten
wie zijn dat dan

de euro is ook ingevoerd, voor consumenten was de dag erna alles duurder.
het was zo handig, die ene keer per jaar geen geld te hoeven wisselen voor vakantie
kots
09-01-2023, 12:15 door Anoniem
Ja, het kwartje van kok was ook tijdelijk, BPM zou afgeschaald worden omdat het in eerste instantie een illegale belasting was.
De invoering van de Euro zou stabiliteit geven en geen inflatie, wet Mulder zou niet misbruikt worden voor massale boetedekens, het op de tafel springen was echt niet in scene gezet... Griekenland krijgt echt geen miljarden van alle noord-europeesche landen in 2011, en de Oekraine krijgt echt geen EU achterdeuren.

We weten allemaal dat wat ministers zeggen gewoon een houdbaarheid heeft van 4 minuten.

Het kwarte van kok zit er nu al sinds 1991 op, dus al 32 jaar. De BPM is nog nooit zo hoog geweest en is inmiddels een millieuheffing waardoor het ineens wel mag (!?), de Euro zorgde voor een inflatie van 120%, wet Mulder levert inmiddels meer dan 8 miljoen boetes per jaar op, dat betekent dat elke burger (inc baby's en geraniumsnuivers) elke 2 jaar 1 boete krijgt. het op de tafel springen van Kaag was dus wel in scene gezet, griekenland kreeg in geheime meetings met ministers van financien toch miljarden euro's steun en Oekraine heeft inmiddels een pro-westerse regering en een burgeroorlog alsof vietnam, korea en afghanistan nooit bestaan hebben.

Dus die digitale euro krijg je door je strot zodra ze het idee hebben dat ze kans maken met hun proefba, ehm proef-hindenburg.
09-01-2023, 12:24 door Reinder
Dat klinkt allemaal heel mooi en geruststellend, maar toch knaagt er iets. Er zijn vele scenario's te bedenken waarbij de belangen of voordelen voor "consumenten, bedrijven en de bredere economie" haaks op elkaar staan.
Ik vrees voor een rechtvaardiging hiervoor door alleen te kijken naar de voordelen voor de partij die er voordeel bij heeft, en niet naar de nadelen voor de partij die er nadeel van heeft. Misschien ben ik te achterdochtig, maar als ik kijk naar hoe de overheid in het algemeen de afgelopen tien tot twintig jaar heeft gehandeld, en de vele, vele, voorbeelden van dingen waarbij de overheid niet deed wat ze beloofde, zich niet aan haar eigen wetten hield, probeerde op slinkse wijze om wettelijke waarborgen heen te werken, probeerde bewijs te verdoezelen of achter te houden, de kamer verkeerd, te laat, en onvolledig heeft geinformeerd en hoe keer op keer blijkt dat privacy niet gezien wordt als een diepe behoefte van mensen en als een fundamenteel mensenrecht, maar als een sta-in-de-weg voor restrictief beleid en vergaande controle dan maak ik me ernstig zorgen.

Ik vrees, kortom, dat dingen die nadelig zijn voor consumenten gepresenteerd worden als zijnde voordeel voor bedrijven of de overheid of de bredere economie, terwijl dingen die nadelig zijn voor bedrijven, de staat of de bredere economie sowieso weinig kans hebben ingevoerd te worden. Daarvoor is de invloed en de lobby-kracht van bedrijven op de politiek en de belangen voor met name de staatskas te groot.
09-01-2023, 12:32 door Anoniem
Maxima zit niet voor niets ook te pleiten voor de digitale Euro.
Dit is op hoog niveau al besloten, zo lijkt het....
09-01-2023, 12:38 door waterlelie
Kaag zegt dit als minister van Financiën, en niet als D66 partijleider, denk daar maar eens goed over na...
09-01-2023, 12:56 door Anoniem
De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"
09-01-2023, 13:03 door Anoniem
We zitten al eventjes onder de EU- (eh ik bedoel globale) laars.

Wat er nu allemaal op een holletje, als de massa steeds niet oplet, doorgejast moet worden, vormt een groot gevaar voor de burger,
die nog enigzins aan zijn individuele integriteit hangt.

Big Brother zorgt niet voor zijn kleine broertjes en zusjes,
maar eist slechts en wordt steeds despotischer,
als een ware oude feodale heerser. Cbdc zeg maar nee.

#webproxy
09-01-2023, 13:32 door Anoniem
Zorg er dan eerst maar eens voor dat contant geld, het enige wettige betaalmiddel, verplicht moet worden geaccepteerd.
09-01-2023, 13:35 door Anoniem
Ik heb niets te verbergen, maar wel alles te beschermen.
09-01-2023, 14:17 door Anoniem
sinds wanneer is Kaag en de EU bezorgd om burgers ?
09-01-2023, 14:18 door Anoniem
Ze weet zelf dat ze hun plannen al lang klaar hebben, en het een kwestie van tijd is.
Stro-pop noem ik dat.
09-01-2023, 14:19 door Anoniem
Door Anoniem: De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"

Hou eens op man met je Social Credit systeem....ongefundeerd.... de overheid kan niks laats staan zon systeem uitrollen...
09-01-2023, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"

Hou eens op man met je Social Credit systeem....ongefundeerd.... de overheid kan niks laats staan zon systeem uitrollen...
jij leest duidelijk niet wat yuval noah harari bijvoorbeeld verkondigt. Dit soort dingen komen niet uit zomaar uit de lucht vallen.
09-01-2023, 15:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"

Hou eens op man met je Social Credit systeem....ongefundeerd.... de overheid kan niks laats staan zon systeem uitrollen...

Ze kan niet eens een EPD door onze strut duwen, maar dit is de EU... die heeft ons al subsidiesponzen/corrupte shit (spanje/italie/griekenland), allemaal landen waar corruptie van PM tot vuilnisman leeft. waar onduiking van belastingen nationale sport is (varierend van je bovenste verdieping niet afbouwen zodat je nooit WOZ belasting betaalt, tot subsidies van miljarden voor scholen en wegen die je eigenlijkj als land zelf had moeten bouwen. Of subsidies voor tomaten zodat je ze naar elkaar kunt gooien op kosten van noord-europeesche landen zoals Engela, oh, nee, die niet meer...
De subsidies en lidmaatschapskosten worden o.a. bepaald door de CBS van elk land... En in Nederland is die aardig correct maar vooral de CBS-en van de zuidelijke landen zijn creatieve boekhouders zodat daar jaarlijks vele miljarden euro's van de gezamelijk pot van bijna 200 miljard naar toe gaat, voor wegen waar geen hond woont (omdat het kan), voor bruggen waar geen wegen zijn, voor behoud van primitieve vormen van landbouw, visserij en veeteelt zodat moderne uitvindingen die bijvoorbeeld in Nederland gedaan worden te duur blijven,en als ze al doorgaan, vervolgens afgefakkeld worden door de domme landen die te dom zijn om zelf te poepen.


Anyway, het lidmaatschap kost ons zo'n 10 miljard euro netto per jaar.... En de EU heeft nog nooit een accountantsveklaring afgegeven over de boekhouding van geen enkel lidstaat. Ik vraag me sterk af of die 10 miljard per jaar het waard is.. zeker omdat er nooit een goedgekeurde accountantsverklaring is geweest in de geschiedenis van de EU.

Wellicht is een nieuwere samenwerking met de noordelijke europeesche landen veel zinvoller en goedkoper... laat die corrupte bende in het zuiden van europa hun eigen dopjes doppen.. Iets van een North Atlantic Financial Organisation.. NAFO... en meteen militaire samenwerking ofzo. Kun je mooi dingen afstemmen met landen waar je toch al mee werkte die gelijkwaardig zijn..
09-01-2023, 15:59 door mdgs
Heel veel anonieme reacties die inhoudelijk niets toevoegen.

Waar zijn we bang voor?

Ze leggen m.i. het verschil niet goed genoeg uit.
Met Digitaal geld bedoelen ze gewoon een cryptocurrency en de centrale bank zal dan als broker optreden.

Mijn grootste zorg is hoe ze de waarde van deze cryptomunten gaan borgen.

Daarnaast vraag ik me af hoe ze het minen hiervan kunnen verantwoorden in de huidige milieu problematiek?
09-01-2023, 16:38 door Anoniem
Door mdgs: Mijn grootste zorg is hoe ze de waarde van deze cryptomunten gaan borgen.

Middels een collectief van belastingbetalende loonslaven en 'zelfstandigen' die voor de bankgarantie borg staan.

Daarnaast vraag ik me af hoe ze het minen hiervan kunnen verantwoorden in de huidige milieu problematiek?

De eerste mogendheid die kernfusie rendabel zal weten te maken, zal de hele cryptobubble doen uiteenspatten.
09-01-2023, 16:59 door Anoniem
Door mdgs: Heel veel anonieme reacties die inhoudelijk niets toevoegen.

Waar zijn we bang voor?

Ze leggen m.i. het verschil niet goed genoeg uit.
Met Digitaal geld bedoelen ze gewoon een cryptocurrency en de centrale bank zal dan als broker optreden.

Nou nee dan heb je het niet begrepen! De digitale euro dat is "geoormerkt geld". Dat wil zeggen dat degene die jou
geld geeft er bij mag vertellen waar je het aan mag uitgeven. Dat kan in sommige gevallen zeker nuttig zijn, maar
veel mensen denken dat dit toch niet goed is om zo algemeen in te voeren voor iedereen.
09-01-2023, 17:12 door Anoniem
In het stuk hierboven lees ik randvoorwaarden die er moeten zijn
1. Meerwaarde
2. privacy.
Die zijn natuurlijk allebei belangrijk. Daar doe ik niets aan af.

Nog veel belangrijker is de randvoorwaarde 'vrijheid' (voorkomen van dwang).
Als burger ben ik alleen voor de digitale munt (en voor de Europese digitale identiteit, de digitale wallet, etc) als ik in de praktijk de vrijheid blijf houden om het NIET te gebruiken. Alleen dan kan ik afscheid nemen van de digitale munt als anderen (waaronder de overheid) misbruik gaat maken van die digitale munt (ID, Wallet, etc).

Om die vrijheid te behouden moet minimaal ook in de aanpak/de wet staan dat alle aanbieders ook een alternatief moeten aanbieden. En al vanaf het begin.

Ten aanzien van nut en noodzaak.
Voor de een zal digitaal essentieel zijn om bepaalde taken gemakkelijk te kunnen uitvoeren.
Tegelijkertijd zal het voor een ander een doodsteek voor de eigen vrijheid.
Daarom is het van belang de mogelijkheid te creëren voor digitaal waarbij de vrijheid voor de ander wordt gewaarborgd.
09-01-2023, 17:36 door Anoniem
"..strategische autonomie in het betalingsverkeer te vergroten.." <= wat betekent dit eigenlijk?
09-01-2023, 19:37 door Anoniem
Mijn grootste zorg is hoe ze de waarde van deze cryptomunten gaan borgen.
Net zo als bij de euro: gewoon niet.
Maakt niet uit, het zijn toch maar burgers.
09-01-2023, 19:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"

Hou eens op man met je Social Credit systeem....ongefundeerd.... de overheid kan niks laats staan zon systeem uitrollen...
[Andere Anoniem] De overheid kan niks, maar de ECB kan alles en die gaat over de digitale euro.
En de ECB is ook verplicht om andere EU-doelen na te streven, zoals bijvoorbeeld: het halen van bepaalde klimaatdoelen en het bevorderen van de Europese volksgezondheid. Dus het ligt voor de hand dat het oormerken van de digitale euro zal verlopen langs lijnen van gezond gedrag, klimaatvriendelijk gedrag en financieel verantwoord gedrag - alles uiteraard volgens EU-perceptie.
Dat wordt dan natuurlijk geen Social Credit systeem genoemd want die term is al teveel besmet door wat China ervan gemaakt heeft. De EU is niet achterlijk! Alle Europese burgers worden vriendelijk, doch onontkoombaar aan het handje genomen en ingepeperd hoe aso's (= asocialen) op het gebied van gezondheid, klimaat en financiën eruitzien.
Zoals altijd zal dit gepaard gaan met financieel aanmoedigende prikkels want (niet) belonen is de nieuwe vorm van straffen.
Waarschijnlijk zijn in Brussel al hele afdelingen bezig met het uitdokteren van gedragsprogramma's die aan de diverse wetten gehangen kunnen worden.
Wie macht over de digitale euro heeft heeft de toekomst!
09-01-2023, 19:54 door Anoniem
Moeten we die digitale euro's minen of krijgen we ze van Kaag?
09-01-2023, 23:42 door Reinder
Door mdgs: Heel veel anonieme reacties die inhoudelijk niets toevoegen.

Waar zijn we bang voor?

Ze leggen m.i. het verschil niet goed genoeg uit.
Met Digitaal geld bedoelen ze gewoon een cryptocurrency en de centrale bank zal dan als broker optreden.

Mijn grootste zorg is hoe ze de waarde van deze cryptomunten gaan borgen.

Daarnaast vraag ik me af hoe ze het minen hiervan kunnen verantwoorden in de huidige milieu problematiek?

Het is inderdaad jammer dat veel reacties Anoniem zijn; dat maakt het soms lastig om te zien wie nu op wie reageert. Maar goed. Waar ik bang (of althans, bang is een groot woord. Ik maak me zorgen) voor ben is dat dit een stap is in een overkoepelend plan (ik bedoel plan hier in de ruime zin des woords, ik geloof niet in een samenzwering van schimmige types. Noem het een idee, een stroming) om op termijn contant geld af te schaffen, en daar ben ik zeer op tegen om verschillende redenen.
10-01-2023, 01:58 door Anoniem
Zo zie je maar. Nederland wordt van binnenuit aangevallen.
10-01-2023, 07:49 door Anoniem
Er is geen enkel voordeel voor de burger dan hetgeen er nu al is aan betaal methoden want alles is reeds digitaal. Wat heeft een digitale Euro daar nog aan toe te voegen? Het enige verschil is dat de centrale bank en de overheid veel meer macht over ons geld krijgt.
Maar goed, dat programeerbare tegoed bonnetje met deugpunten gaat er gewoon komen want het stopt pas als wij willen dat het stopt. Helaas is er nog veel te veel dom volk dat er maar niet genoeg van kan krijgen dat ze bestolen, belogen of afgeperst worden dus gaan de criminelen net zolang door totdat het vaasje een keer echt barst en het bloedvergieten wordt. Maar dat zal in dit land waarschijnlijk niet gebeuren want hier worden bezetters tenslotte met bloemen en gejuich binnen gehaald.
10-01-2023, 10:23 door Anoniem
SP-Kamerlid Mahir Alkaya:
"Stel je voor dat de overheid kan meekijken bij wat jij met je geld doet. Dan kom je in een soort massa-surveillance-staat terecht."
Daar is vrijwel al sprake van nu dat Kaag heeft besloten dat banken alle transacties boven de 100 euro als verdacht te bestempelen en nader moet worden onderzocht.
[vrijdag 21 oktober 2022]https://www.security.nl/posting/771991/Minister+stuurt+wetsvoorstel+plan+van+aanpak+witwassen+naar+Tweede+Kamer

Banken zijn wel blij met deze extra macht plus dat ze wel zullen worden gecompenseerd voor deze extra taak:
[dinsdag 13 december 2022]https://www.security.nl/posting/777812/Banken+positief+over+gezamenlijk+monitoren+van+transacties+boven+de+100+euro

Echter lijkt het dat ze dit met de komst van de digitale euro weer terug gaat draaien, dat is als ze privacy ook daadwerkelijk belangrijk(er) vindt:
Een andere cruciale voorwaarde volgens de minister is dat de privacy moet zijn gewaarborgd. Vorig jaar waarschuwden de Europese privacytoezichthouders dat als er een digitale euro komt niet alle transacties moeten worden gevolgd en nagetrokken.
Je kan namelijk niet zeggen dat je privcay belangrijk vindt, maar vanwege fraudebestrijding/witwassen elke transactie zal worden gemonitort. da's een beetje 'contradictio in terminis'

Privacy first en Raad van state waren tegen de 100€ monitoring en gaven aan dat het grondrechtelijk eigenlijk niet zou mogen:
https://www.security.nl/posting/771176/Privacy+First+waarschuwt+voor+%22bancair+sleepnet%22+dat+kabinet+wil+invoeren
https://www.security.nl/posting/757415/Raad+van+State+adviseert+tegen+gezamenlijke+transactiemonitoring+banken
maar dat advies wordt blijkbar niet gehoord door Kaag en het bijbehorende kabinet en banken vinden de reacties teleurstellend:https://www.security.nl/posting/772069/Banken+noemen+waarschuwing+Autoriteit+Persoonsgegevens+teleurstellend
De banken hadden dit monitoringssysteem echter al twee jaar geleden opgezet:
Twee jaar geleden hebben ABN Amro, ING, Rabobank, Triodos en de Volksbank Transactie Monitoring Nederland (TMNL) opgericht. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen kan TMNL straks alle transactiegegevens monitoren.
Zat dít dus al 2 jaar geleden in de planning!?


De digitale euro moet alleen worden ingevoerd als die duidelijke voordelen voor burgers, bedrijven en de bredere economie heeft, zo stelt minister Kaag van Financiën.
Net als (de toen niet aanwezige dwang/drang) bij de coronavaccinaties hadden alleen mensen met een prik voordelen;
ofwel als je met de digitale euro betaalt krijg je de voordelen, maar als je met het huidige betaalsysteem wilt betalen krijg je die voordelen Niet!

"Als aanvulling op contant geld", zo schrijft de bewindsvrouw.
Maak dit dan hard door contant geld verplicht moet worden geaccepteerd..., " Overal ", dus ook in gemeentehuizen en bv parkeren aan de straat met je auto!

Maar nee, zodra je afwijkt van het geplande , wordt je al als verdacht bestempeld, je moet wel in hun geplande lijn blijven wandelen:
https://www.security.nl/posting/774808/Kifid+adviseert+banken+om+aanschaf+bitcoins+als+fraudesignaal+te+gebruiken

Zomaar effe een greep uit het verleden en dan mag je nu zelf de toekomstverwachting invullen!
10-01-2023, 11:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: De digitale euro komt eraan dit is al besloten net als een EU social credit systeem.

90 % zal hier geen issue mee hebben "omdat ze toch niks te verbergen hebben"

Hou eens op man met je Social Credit systeem....ongefundeerd.... de overheid kan niks laats staan zon systeem uitrollen...
[Andere Anoniem] De overheid kan niks, maar de ECB kan alles en die gaat over de digitale euro.
En de ECB is ook verplicht om andere EU-doelen na te streven, zoals bijvoorbeeld: het halen van bepaalde klimaatdoelen en het bevorderen van de Europese volksgezondheid. Dus het ligt voor de hand dat het oormerken van de digitale euro zal verlopen langs lijnen van gezond gedrag, klimaatvriendelijk gedrag en financieel verantwoord gedrag - alles uiteraard volgens EU-perceptie.
Dat wordt dan natuurlijk geen Social Credit systeem genoemd want die term is al teveel besmet door wat China ervan gemaakt heeft. De EU is niet achterlijk! Alle Europese burgers worden vriendelijk, doch onontkoombaar aan het handje genomen en ingepeperd hoe aso's (= asocialen) op het gebied van gezondheid, klimaat en financiën eruitzien.
Zoals altijd zal dit gepaard gaan met financieel aanmoedigende prikkels want (niet) belonen is de nieuwe vorm van straffen.
Waarschijnlijk zijn in Brussel al hele afdelingen bezig met het uitdokteren van gedragsprogramma's die aan de diverse wetten gehangen kunnen worden.
Wie macht over de digitale euro heeft heeft de toekomst!
Je was deze nog vergeten. Alternatieven voor de digitale euro zullen of uitgefaseerd worden of zo moeilijk mogelijk gemaakt worden.
10-01-2023, 12:23 door Anoniem
Door Anoniem: "..strategische autonomie in het betalingsverkeer te vergroten.." <= wat betekent dit eigenlijk?

Strategische autonomie wordt gedefinieerd als het vermogen van een staat om zijn nationale belangen na te streven en een eigen buitenlands beleid te voeren zonder sterk afhankelijk te zijn van andere buitenlandse staten. In de Europese context is strategische autonomie het vermogen van de Europese Unie om Europa te verdedigen en militair op te treden in haar omgeving zonder sterk afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten.

https://en.wikipedia.org/wiki/Strategic_autonomy
10-01-2023, 16:00 door Pieter Stoffelen
In China wordt nu gexperimenteerd met digitaal geld dat beperkt houdbaar is. Door invoering hiervan worden burgers gedwongen geld uit te geven en kunnen ze niet sparen voor bijvoorbeeld een huis of een auto. Dit is een schitterende gelegenheid voor miljardairs in het WEF om lease autos en huurhuizen aan de man te krijgen. You'll own nothing, but will be happy is de slogan van het WEF.

Kaag bereid de infrastructuur en de programmeerbaarheid van het digitale geld voor. Straks kan dit met één druk op de knop omgezet worden tot een digitale slavernijtool. Protesteren hiertegen leidt automatisch tot een digitale straf van geld dat je niet meer uit kunt geven om te reizen. Is in China nu al realiteit, straks door Kaag bij ons ook.
10-01-2023, 16:11 door Anoniem
Door Pieter Stoffelen: In China wordt nu gexperimenteerd met digitaal geld dat beperkt houdbaar is. Door invoering hiervan worden burgers gedwongen geld uit te geven en kunnen ze niet sparen voor bijvoorbeeld een huis of een auto. Dit is een schitterende gelegenheid voor miljardairs in het WEF om lease autos en huurhuizen aan de man te krijgen. You'll own nothing, but will be happy is de slogan van het WEF.

Kaag bereid de infrastructuur en de programmeerbaarheid van het digitale geld voor. Straks kan dit met één druk op de knop omgezet worden tot een digitale slavernijtool. Protesteren hiertegen leidt automatisch tot een digitale straf van geld dat je niet meer uit kunt geven om te reizen. Is in China nu al realiteit, straks door Kaag bij ons ook.

Hoe denk je dat Europeanen gaan reageren op invoering van ‘beperkt houdbaar geld’ ?
Lijkt mij dat jouw bewering over de Chinese invoering van digitaal geld een beetje niet kan kloppen.
10-01-2023, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Pieter Stoffelen: In China wordt nu gexperimenteerd met digitaal geld dat beperkt houdbaar is. Door invoering hiervan worden burgers gedwongen geld uit te geven en kunnen ze niet sparen voor bijvoorbeeld een huis of een auto. Dit is een schitterende gelegenheid voor miljardairs in het WEF om lease autos en huurhuizen aan de man te krijgen. You'll own nothing, but will be happy is de slogan van het WEF.

Kaag bereid de infrastructuur en de programmeerbaarheid van het digitale geld voor. Straks kan dit met één druk op de knop omgezet worden tot een digitale slavernijtool. Protesteren hiertegen leidt automatisch tot een digitale straf van geld dat je niet meer uit kunt geven om te reizen. Is in China nu al realiteit, straks door Kaag bij ons ook.

Hoe denk je dat Europeanen gaan reageren op invoering van ‘beperkt houdbaar geld’ ?
Lijkt mij dat jouw bewering over de Chinese invoering van digitaal geld een beetje niet kan kloppen.
90 % zal erin meegaan mits het op de juiste manier gebracht wordt.
10-01-2023, 17:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Pieter Stoffelen: In China wordt nu gexperimenteerd met digitaal geld dat beperkt houdbaar is. Door invoering hiervan worden burgers gedwongen geld uit te geven en kunnen ze niet sparen voor bijvoorbeeld een huis of een auto. Dit is een schitterende gelegenheid voor miljardairs in het WEF om lease autos en huurhuizen aan de man te krijgen. You'll own nothing, but will be happy is de slogan van het WEF.

Kaag bereid de infrastructuur en de programmeerbaarheid van het digitale geld voor. Straks kan dit met één druk op de knop omgezet worden tot een digitale slavernijtool. Protesteren hiertegen leidt automatisch tot een digitale straf van geld dat je niet meer uit kunt geven om te reizen. Is in China nu al realiteit, straks door Kaag bij ons ook.

Hoe denk je dat Europeanen gaan reageren op invoering van ‘beperkt houdbaar geld’ ?
Lijkt mij dat jouw bewering over de Chinese invoering van digitaal geld een beetje niet kan kloppen.
90 % zal erin meegaan mits het op de juiste manier gebracht wordt.
Ik deel die inschatting.
En reken maar dat de ECB de allerbeste gedragspsychologen en de meest overtuigende economen zal inzetten om het verschijnsel sparen uit de wereld te helpen.
17-01-2023, 12:34 door Anoniem
Door mdgs: Heel veel anonieme reacties die inhoudelijk niets toevoegen.

Waar zijn we bang voor?

Ze leggen m.i. het verschil niet goed genoeg uit.
Met Digitaal geld bedoelen ze gewoon een cryptocurrency en de centrale bank zal dan als broker optreden.

Mijn grootste zorg is hoe ze de waarde van deze cryptomunten gaan borgen.

Daarnaast vraag ik me af hoe ze het minen hiervan kunnen verantwoorden in de huidige milieu problematiek?


Borgen ja.... zodat we niet hetzelfde krijgen als, ik noem waar wat, wat er met de energieprijzen is gebeurd.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.