image

Hoe verwijder je spyware

donderdag 27 april 2006, 14:01 door Redactie, 73 reacties

Spyware is voor veel gebruikers een groot probleem. PCs die trager worden, allerlei ongewenste reclames en pop-ups en nog veel meer ellende zijn voor veel slachtoffers bekende verschijnselen die laten zien dat er spyware op hun computer aanwezig is. Uit sommige onderzoeken zou zelfs blijken dat eenderde van alle internetgebruikers is besmet met spyware. Dit artikel, wat we al in 2004 zijn begonnen, beschrijft wat spyware is, hoe het werkt en hoe het verwijderd kan worden. Aangezien de ontwikkelingen omtrend spyware niet stilstaan en het nog steeds belangrijk is om gebruikers te onderwijzen hebben we deze "handleiding" uit de "oude doos" gehaald.

De makers van spyware zitten echter niet stil en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. We willen dit artikel dan ook, samen met de lezers, regelmatig van updates voorzien. We zijn dan ook erg benieuwd naar jullie ervaringen, tips en ideeen om spyware slachtoffers te helpen en besmetting te voorkomen.

Wat is Spyware
Spyware is volgens het onderzoek "spyware: de pest van de 21e eeuw" van de Safe Internet Foundation "Downloadbare software, ook vaak bij andere software ingesloten, waarvan de gebruiker het effect op zijn computer redelijkerwijs niet heeft kunnen inschatten of niet op de hoogte was of kon zijn van het feit dat die software geïnstalleerd werd. De software wordt gebruikt om ongewenste reclames te versturen, nadere software te installeren of gegevens over de gebruiker te verzamelen, zoals zijn surfgedrag, mailadres of zelfs creditcardgegevens."

Hoe werkt het
Spyware kwam "vroeger" vooral binnen via zogenaamde ActiveX plugins. ActiveX is een technologie van Microsoft waarbij je in verschillende omgevingen een programma af kan draaien. Het is vergelijkbaar met de Java-technologie van Sun. ActiveX is software die je dus ook af kunt draaien in een webpagina. Om de software binnen de webomgeving af te spelen moet er wel eerst een programmaatje geïnstalleerd worden

Helaas zijn er malafide internetondernemers die misbruik maken van de mogelijkheden die ActiveX biedt. ActiveX is platformonafhankelijk en het draait net zo makkelijk in internet Explorer als in de Windows desktopomgeving. In internet Explorer kun je zelfs aangeven dat ActiveX componenten automatisch worden gedownload. De computer houdt rekening met de verschillende zones van waaruit ActiveX-applicaties worden gedraaid. Het internet wordt door de computer beschouwd als een restricted zone waar niet zomaar alles mag draaien. Je eigen computer is een zone waar veel meer mag. Met behulp van malafide codes kunnen ActiveX-applicaties verstuurd worden van de onveilige internet zone naar de veilige computeromgeving, waar ze zonder restricties uitgevoerd worden.

Om Internet Explorer gebruikers iets meer bescherming te bieden, heeft Microsoft de manier aangepast waarop ActiveX binnen de browser wordt aangeroepen. Gebruikers moeten eerst via een gele balk boven in het scherm toestemming geven om de applicatie te starten of installeren. Spyware verspreiders speelden hier al snel op in, door gebruikers screenshots te tonen wat ze moesten doen om die mooie "screensaver" te installeren.

Update 27-04-2006
Vandaag de dag weet veel spyware zich via exploits in Internet Explorer te installeren. Spyware schrijvers maken gebruik van allerlei lekken in Microsoft's browser om dit te doen. Onlangs werd het WMF lek in Windows nog massaal misbruikt, wat laat zien hoe belangrijk het is om het besturingssysteem te patchen. Aangezien veel websurfers dit nog alijd niet doen

Hoe loop je het op

1. Via websites
Doordat internet Explorer goed overweg kan met ActiveX is dit de belangrijkste infectiebron. Bovendien zijn er exploits die in internet Explorer malware kunnen installeren zonder dat er een installatiescherm aan te pas komt.

2. Via ‘gratis’ programma’s
KaZaa, het populaire bestandsuitwisselprogramma, is een bekend gratis programma en tegelijkertijd een bron van spyware die je oploopt als je het installeert. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat KaZaa uitgebreid je akkoord verlangt voor allerlei advertentiesoftware, voordat je het programma kunt gebruiken. Programma’s (zoals Skype van de makers van KaZaa) die nu nog gratis en spywarevrij worden aangeboden kunnen in de toekomst te gelde gemaakt worden door toevoeging van adware. Een andere infectiebron zijn de zogeheten ‘cracks en serialgenerators’. Deze programma’s worden gebruikt om kopieerbeveiligingen op software te omzeilen. In de kraakprogramma’s kan malware verstopt zijn.

Hoe verwijder je het

Update 27-04-2006
Om spyware te verwijderen zijn allerlei programma's beschikbaar:

 • Spybot - Search & Destroy 1.4
 • Ad-Aware
 • HijackThis 1.99.1 (Uitleg HijackThis)
 • Hitman Pro
 • Windows Defender

  Andere browser (Update 27-04-2006)
  FireFox is een open source alternatief voor internet Explorer. Er wordt beweerd dat FireFox ook veiliger is. Het is inderdaad niet gevoelig voor ActiveX-plugins. FireFox beschermt je overigens niet tegen malware die je via ‘gratis’ programma’s zoals KaZaa binnenkrijgt. Een handige uitbreiding voor Firefox is de NoScript plugin.

  Bewust gebruik
  Er is geen betere bescherming tegen een spyware infectie dan veilig internetgedrag. Gewoon blindelings overal op akkoord of ja klikken kan je snel in de problemen brengen. Standaard nadenken, updates op software toepassen en voorwaarden lezen als gebruiker en daar je klikgedrag op aanpassen is de beste bescherming tegen spyware. Virusscanners, firewalls en updates zijn nooit zo goed in staat als de gebruiker om nieuwe gevaren te erkennen en de juiste acties daarop te ondernemen. De malware producenten kunnen heel snel hun software aanpassen, zodat ze niet worden ontdekt door detectie- en verwijder-software.

  Top 10 gevaarlijkste spyware
  Om gebruikers over de gevaren van spyware te informeren besloot anti-spyware aanbieder Webroot een Top 10 samen te stellen. De lijst is gebaseerd op hoevaak de spyware voorkomt en wat de impact ervan is. Elk van de tien programma's in de lijst werd tenminste 50.000 keer door de scanners van het bedrijf aangetroffen. Sommige spyware is bij de meeste gebruikers wel bekend, maar het zijn de onbekende programma's die voor veel ellende kunnen zorgen.

  De Top 10 spyware:
  1. PurityScan
  2. n-CASE (msbb.exe)
  3. Gator (GAIN)
  4. CoolWebSearch (CWS)
  5. Transponder (vx2)
  6. ISTbar/AUpdate
  7. KeenValue
  8. Internet Optimizer
  9. Perfect Keylogger
  10. TIBS Dialer

  Om Spyware te voorkomen worden de volgende aanbevelingen gedaan:

 • Installeer Microsoft security patches
 • Gebruik geen freeware
 • Schakel downloads via ActiveX in Internet Explorer uit
 • Gebruik een spyware verwijderprogramma

  Windows Defender (Update 27-04-2006)
  Aangezien spyware vooral een probleem is dat Windows gebruikers treft heeft Microsoft besloten om met haar eigen anti-spyware oplossing te komen. De softwaregigant heeft hiervoor geen eigen programma ontwikkeld, maar het programma van Giant AntiSpyware overgenomen. Microsoft of Windows Antispyware gaat inmiddels als Windows Defender door het leven en kan gratis via deze link gedownload worden.

  Spyware infecties (Update 27-04-2006)
  In de onderstaande filmpjes wordt getoond hoe spyware zich via Internet Explorer en Windows kan verspreiden:

 • CreateTextRange exploit
 • WMF exploit
 • Nog een WMF exploit

  Aanvulling
  Spyware infecties zijn met een portie gezond verstand en de juiste tools en programma's redelijk te voorkomen, hoewel het altijd lastig blijft om spyware websites te herkennen. Dat neemt niet weg dat het updaten van browsers, applicaties en besturingssysteem een hoop ellende voorkomt.

  Bron: Een onderzoek vanuit het handelingsperspectief van de gebruiker naar spyware: de pest van de 21e eeuw.

 • Reacties (73)
  26-08-2004, 14:04 door Anoniem
  Configuratie mijn machine's

  Router met firewall
  Norman
  Firefox (standaard browser)
  Thunderbird (standaard mail)
  IE (active X op alle nivo's uit)
  Spysweeper met shield on (protectie aan historie verwijderde
  items)
  Teatimer (spybot)
  SpywareBlaster (beide browsers protected)
  Spybot (immuniseerfunctie)

  Regelmatig scannen met:
  Spybot (wekelijks)
  Spysweeper (dagelijks)
  Norman (dagelijks)
  Registry medic (wekelijks)

  Resultaat:
  Sinds deze configuratie geen spy meer gekregen.
  Systeem draait als een zonnetje op snelheid van beginwaarden
  Geen pop-up
  26-08-2004, 14:54 door Anoniem
  ActiveX is platformonafhankelijk en het draait net zo
  makkelijk in internet Explorer als in de Windows
  desktopomgeving.


  Goh, dat activeX toch.. draait zowel onder windows als onder
  window..
  26-08-2004, 21:45 door Anoniem
  Ik zit met een probleem met mijn IE, bij bepaalde sites wanneer je doorklikt
  wordt de IE spontaan afgesloten. Tevens heb ik last van een doorlopend pop-
  up window van 680180.net Dit verzamelt zich in de start balk onderin de
  werkbalk, je kunt de window niet opstarten wel afsluiten...erg vervelend.
  26-08-2004, 22:51 door c.s
  veeg er eesn met Spybot Of Adware door heen wie weet wat ie er uit haalt he:
  26-08-2004, 23:03 door Anoniem
  wat niet in het artikel staat maar wel wil helpen in het
  verwijderen van spyware is
  gebruik google
  ga naar google, vul daar de naam van de betreffende spyware
  + how to remove. vergeet ook niet de nieuwsgroepen
  zoekfunctie van google te gebruiken.
  27-08-2004, 14:14 door Anoniem
  Ik gebruik netmon om mijn tcp-verbindingen in de gaten te
  houden. Als al mijn programma's afgesloten zijn en er zijn
  nog steeds verbindingen betekent dat dat er iets fout zit.
  die verbinding blocken en je hebt er voorlopig geen last
  meer van.

  Maar je moet natuurlijk al beginnen met het blokkeren van
  IE, en het gebruiken van firefox, mozilla of opera. Met een
  goed geconfigureerde machine heb je nooit last van spyware
  27-08-2004, 16:20 door Anoniem
  mkfs.reiserfs /dev/hdXX
  30-08-2004, 09:15 door Anoniem
  Hoe loop je het op
  Minimale Systeemvereiste om het op te lopen is Windows.
  Zonder Windows kunt u het helaas niet oplopen.
  Ter bevordering van het oplopen wordt geadviseerd MSIE te
  gebruiken, graag met MSOE en daarnaast een uitbundig p2p
  download- en uitprobeer- gedrag te bezigen zodat u optimaal
  gehinderd kunt worden.

  Wanneer u wenst in café's, bars en feestjes chronisch mee te
  kunnen klagen over uw Windows computer en u daar sociaal
  afhankelijk van bent voor de nodige aandacht en er tevens
  mee bezig gehouden wilt blijven (bijvoorbeeld om de opgedane
  vrije pensioentijd enigzins te vullen ten einde wat om
  handen te houden) wordt u eveneens aangeraden aan de
  minimale Systeemeisen te voldoen inclusief de aangegeven
  bevorderingen te bezigen maar daarbij efficiënt meer ergenis
  en irritatie te genereren zodat u dan gegarandeerd aan de
  gang kan blijven in het wild met een keur aan onbeheersbare
  toelies in de vorm van Anti-Virus, Ad- en Spyware
  scanspulletjes tot u of uw systeem uiteindelijk bezwijkt of
  u een abuse-schrijven ontvangt van uw ISP en u weer geheel
  van voor af aan opnieuw kunt beginnen.
  30-08-2004, 09:38 door Poele
  Even niet sprekende over de privé-PC: hoe zorgen jullie ervoor dat de PC's
  binnen netwerken niet besmet raken met spyware? Hebben jullie er
  Uberhaupt last van?
  30-08-2004, 10:06 door Anoniem
  Grofweg met Content-Filtering, Blacklisting, géén MSIE noch
  MSOE e.d. geen mogelijkheid tot openen van niet expliciet
  whitelisted executables, het hanteren van een strak en
  scherp beheer qua rechten m.b.t. het O.S., netwerk en
  filesystem.
  30-08-2004, 12:01 door Anoniem
  zeg dat maar eens tegen de directeur, als hij zijn pornosites en chatroomz
  niet meer kan gebruiken.

  Geen MSIE ? DE doorsnee medewerker kan hier net mee overweg , heb je
  tijd om ze een andere browser uit te leggen.
  31-08-2004, 20:24 door Anoniem
  ik heb last van spyware en heb al ad ware maar helpt niet veel wie helpt mij ?
  31-08-2004, 20:51 door Anoniem
  Door Anoniem
  zeg dat maar eens tegen de directeur, als hij zijn
  pornosites en chatroomz
  niet meer kan gebruiken.
  :) Dan sta je toch alleen
  zijn IP toe.
  Geen MSIE ? DE doorsnee medewerker kan hier net mee
  overweg , heb je tijd om ze een andere browser uit te
  leggen.
  Wat valt er uit te leggen? Moeilijk hè zo'n
  adresbalk :)
  02-09-2004, 08:15 door capricornus
  Geen MSIE ? DE doorsnee medewerker kan hier net mee
  overweg , heb je tijd om ze een andere browser uit te
  leggen.
  Wat zegt u tegen een medewerker die zich ziek meldt met de
  uitspraak: ik kan het niet want ik kan het niet. ?
  Ik heb Firefox aan mijn familie aangeboden met de
  vriendelijke uitdaging er slechts één week mee te werken en
  daarna te overleggen; overleg was na een week al niet meer
  nodig, het ging immers na één dag al vanzelf.
  Positief denken straal je uit, hoor.
  02-09-2004, 08:40 door Anoniem
  Wie weet hoe je portals uit je pc verwijdert?
  03-09-2004, 09:19 door capricornus
  http://www.anti-spyware-review.toptenreviews.com/
  en wat blijkt:
  SpySweeper is inderdaad als beste gekozen
  en ik raad het iedereen aan
  sinds ik het gebruik loopt er niks meer vast.
  04-09-2004, 15:20 door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  05-09-2004, 19:50 door Anoniem
  In mijn omgeving zijn er veel problemen met spyware, popup's en browser
  aanpassingen (Hotbar, my websearch enz.)

  Ik heb mijn computer behoorlijk dichtgespijkerd zonder dat ik bepaalde
  website's niet kan laden.

  Ik gebruik:

  Hardware firewall in de router

  Norton Antivirus 2004 (antivirus)
  Zonealarm Pro (firewall)
  Firetrust Benine 1.41 (registerwijzigingen worden afgevangen)
  Firetrust Mailwasher 3.4.00 (anti-spam)
  Lavasoft Ad-watch Pro (spyware en adware blocker)
  FreeSurfer MK II (Popup killer)

  Regelmatig controleren met Lavasoft Ad-Aware en Norton geeft prima
  resultaten.

  Degees
  05-09-2004, 19:56 door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???

  Schrijf de locatie op waar de bestanden staan die Norton en Ad-Aware niet
  kunnen verwijderen.
  Start vervolgens de computer op in veilige modus (F8 tijdens het starten
  indrukken) en verwijder de bestanden vervolgens handmatig (verkenner)
  Daarna kun de computer weer normaal starten. Als het goed is zijn de
  adware en spyware niet geladen tijdens het opstarten. Norton en Ad-Aware
  kun dan weer draaien als extra controle.
  Succes...
  06-09-2004, 13:34 door Anoniem
  Door Anoniem
  ik heb last van spyware en heb al ad ware maar helpt niet veel wie helpt mij ?
  Dan heb je vast de niuwste versie van AdAware niet!
  06-09-2004, 18:24 door Anoniem
  AdAware en SpyBot zijn geen oplossing bij mensen die al
  Spyware en andere ongein op de pc hebben. 92% wordt
  verwijderd. 6% kan niet verwijderd worden omdat de
  programma's geladen in geheugen door Windhoos beschermt
  worden. Door zoals bovengenoemde oplossing in veilige
  modus op te starten kun je ze wel verwijderen. Dan blijft er
  nog 2% over. Deze 2% zijn nieuwe varianten of hebben zicht
  genesteld in mappen van Windhoos die een copy maken van
  huidige gebruikte systeembestanden (normale windows start).
  Bij het verwijderen en opnieuw start van je PC worden de 2%
  bestanden teruggezet en gaan ze hun gang weer. Er zijn
  varianten die precies weten welke geheugen geladen
  "virusscanner-deamons" en "adaware-deamons" kennen en deze
  vervangen of aanpassen zodat ze de bestanden niet meer
  detecteren.

  Oplossing voor dit soort problemen is niet voor iedereen
  geschikt. Start Windhoos in veilige modus en bekijk de
  volgende mappen naar aparte namen of uitvoerbare bestanden.
  Bij uitvoerbare bestanden kun je informatie opvragen
  (rechtermuisknop drukken). Staat er niks bij Fabrikant of
  versienummer etc. dan duid dit op een virus/spyware.

  Mappen voor tijdelijk- en uitvoerbaar gebied in windhoos:
  X:WINDOWSTEMP
  X:DOCUMENTS AND SETTINGSALL USERSAPPLICATION DATA (kijk
  naar aparte map namen en haar inhoud)
  X:DOCUMENTS AND SETTINGS(lokale gebruiker)LOCAL
  SETTINGSTEMP
  X:DOCUMENTS AND SETTINGS(lokale gebruiker)LOCAL
  SETTINGSTIJDELIJKE INTERNET BESTANDEN
  X:DOCUMENTS AND SETTINGS(loake gebruiker)LOCAL
  SETTINGSAPPLICATION DATA(kijk naar aparte map namen (vb:
  size does matters) en haar inhoud
  X:DOCUMENTS AND SETTINGS(lokale gebruikerLOCAL
  SETTINGSTemporary Internet Files

  Mappen met de namen "temp" (tijdelijk) kunnen altijd leeg
  worden gemaakt. Dit scheelt ruimte en verminderd kans op
  virussen en spyware.

  Internet Explorer en Verkenner (Explorer) zijn precies
  hetzelfde. Zijn beide ingeworteld in Windhoos. Het
  verwijderen via Configuratie scherm is maar schijn! Klik dan
  eens op de banner / reclame van MSN naar het verwijderen van
  Interent Explorer. En pats daar is ie weer. Default settings
  op Mozilla of andere browsers heeft geen nut!

  Het laden van Explorer in ander recht dan IUSR_SYSTEM is
  niet mogelijk. Hierdoor ontstaan grote problemen met
  Windhoos dat kan leiden tot een ingestorte windows.

  Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.
  http://www.trackzapper.com heeft de beste SpyWare remover en werkt
  het beste in VEILIGE MODUS!!! Andere SpyWare removers hebben
  enorm veel last van bestands manipulatie in het geheugen en
  kunnen daardoor sommige virussen en trojans niet meer
  herkennen of verwijderen. Dus leeg die TEMP (tijdelijke)
  mappen regelmatig.

  My 6 cents,
  XaNcE
  12-09-2004, 09:37 door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  16-09-2004, 15:20 door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan
  verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina
  heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups
  voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat
  vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al
  gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???

  Blijven quoten
  16-09-2004, 15:34 door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan
  verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina
  heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups
  voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat
  vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al
  gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???

  Blijven quoten
  25-09-2004, 08:44 door capricornus
  Mag ik de moderator vriendelijk, nederig doch met enige
  aandrang verzoeken rechts een derde vakje te maken met
  AntiSpyWare-links. Dan blijven al de goede tips bewaard.
  Om u al op weg te helpen:
  http://home.tiscali.be/cools/cursus/Security/SecurityPageSpyWare.htm
  Capricornus
  29-09-2004, 22:15 door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  Waarschijnlijk ben je besmet met "coolwebsearch"
  Mocht dit een van de nieuwste varianten zijn,dan denk ik dat je het beste je
  harde schijf kunt formateren.
  03-10-2004, 02:04 door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  Waarschijnlijk ben je besmet met "coolwebsearch"
  Mocht dit een van de nieuwste varianten zijn,dan denk ik dat je het beste je
  harde schijf kunt formateren.
  ik heb CW shredder geinstalleerd en alle spyware gedelete - sindsdien
  geen last meer - zone alarm is goed als preventie tegen spyware
  04-10-2004, 21:32 door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  Waarschijnlijk ben je besmet met "coolwebsearch"
  Mocht dit een van de nieuwste varianten zijn,dan denk ik dat je het beste je
  harde schijf kunt formateren.
  ik heb CW shredder geinstalleerd en alle spyware gedelete - sindsdien
  geen last meer - zone alarm is goed als preventie tegen spyware

  Met hijackthis kijken welke spyware zich op je pc bevind. Daarna alle
  verwante registersleutels verwijderen en tot slot in de veilige modus
  (prompt!) alle verwante mappen en files deleten.
  09-10-2004, 12:12 door Anoniem

  ...ik heb CW shredder geinstalleerd en alle spyware gedelete - sindsdien
  geen last meer - zone alarm is goed als preventie tegen spyware
  huh
  zonealarm is een leuk proggie
  maar doet niets tegen spyware
  als je iets gedownload hebt en je installeert dat, en het installeert spyware
  dan ben je al voorbij je zonealarm

  voorts klikken de meeste gebruikers toch wel op ja bij meldingen van
  zonealarm. deden ze dat nu maar wat minder vaak, ook op internet, dan was
  het probleem niet zo groot.
  17-10-2004, 13:04 door Anoniem
  ik heb spyware quard en apyware blaster draaien.
  na het installeren van deze programma's blijft ik vrijwel geheel vrij van
  spamware. ik zoek regelmatig naar spywrae met Spybot - Search &
  Destroy and Ad-aware. Wel regelmatig updaten. Verder gebruik ik
  Command Antivirus. Ik vind XP Service pack 2 een goede uitbreiding tegen
  de bestrijding van spyware.
  23-10-2004, 12:55 door Anoniem
  Zie ook:
  http://www.antispywareoffensief.nl/ne/index.html
  Het staat nog een beetje in de kinderschoenen maar ze hebben aardige
  tutorials over het gebruik van Ad-Aware, Spybot etc. (stap voor stap met
  screenshots)
  24-10-2004, 15:32 door Anoniem
  ik heb 4 firewalls en nog komen er virussen op mijn computer hoe kan dat
  26-10-2004, 08:37 door Anoniem
  eeeyhz nog niemand op het idee gekomen van hit man pro.....

  http://www.hitmanpro.nl .... alles in 1 keer verwijderen!

  grtz Predjuh
  26-10-2004, 22:53 door Anoniem
  Ik heb ook het CWS virus. Is er misschien iemand die weet hoe ik er vanaf
  kom? Ik heb alles al geprobeerd: spysweeper, norton, ad-aware, pest-
  patrol, cwschredder, spysubstract, maar niets helpt.Ook heb ik "hijack this"
  nog geprobeerd, maar ik zou niet weten wat ik da allemaal moet
  verwijderen. Ben ik er vanaf als ik die nieuwe Survice Pack van XP
  download? Of helpt er niets tegen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Bij
  voorbaat heel erg bedankt.

  Groetjes Manuel
  14-11-2004, 08:27 door Capricorn
  "Ik heb alles al geprobeerd: spysweeper, norton, ad-aware, pest-
  patrol, cwschredder, spysubstract, maar niets helpt.".

  Eerst je System Restore afzetten.
  Dan herstarten in safe mode F8.
  Probeer dan eens alles.
  Indien je Win2000/XP draait is hitmanpro echt wel indrukwekkend.
  Daarna ga je eens kijken in je Start Up (ik gebruik daar
  System Mechanics voor), en je gaat voor elke startup na of
  die echt wel nodig is.
  Indien je een Logitech of hp-apparaat hebt zou het kunnen
  dat er BackWeb op staat. Ook die mag er af.
  Nu kan je herstarten in gewone mode.
  Je mag System Restore terug aanzetten.
  En vanaf nu ga je surfen met FireFox, dan kan je niet
  gekaapt worden door een CWS en andere shit.
  mvg
  Capricornus
  16-11-2004, 20:53 door Anoniem
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  18-11-2004, 16:22 door H_ns
  Door Capricornus
  http://www.anti-spyware-review.toptenreviews.com/
  en wat blijkt:
  SpySweeper is inderdaad als beste gekozen
  en ik raad het iedereen aan
  sinds ik het gebruik loopt er niks meer vast.

  Vertrouw NIET op die site. Deze site is 100% FAKE.

  7 van de 10 programma's die op bovenstaande site in de "top 10" staan
  staan op deze (zeer betrouwbare) lijst met onbetrouwbare/verkeerde anti-
  spyware programma's:

  http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

  NOGMAALS, VERTROUW DIE SITE NIET!
  18-11-2004, 16:26 door H_ns
  Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.
  http://www.trackzapper.com heeft de beste SpyWare remover en werkt
  het beste in VEILIGE MODUS!!! Andere SpyWare removers hebben
  enorm veel last van bestands manipulatie in het geheugen en
  kunnen daardoor sommige virussen en trojans niet meer
  herkennen of verwijderen. Dus leeg die TEMP (tijdelijke)
  mappen regelmatig.

  FOUT! TZ Ad Spyware Remover is een verkeerd programma die tevens op
  de pagina in mijn vorige antwoord hier staat.

  Niet gebruiken dus!

  Met vriendelijke groet,

  Hans Polder,

  Webmaster http://www.antispywareoffensief.nl
  18-11-2004, 16:28 door H_ns
  Door Anoniem
  Zie ook:
  http://www.antispywareoffensief.nl/ne/index.html
  Het staat nog een beetje in de kinderschoenen maar ze hebben aardige
  tutorials over het gebruik van Ad-Aware, Spybot etc. (stap voor stap met
  screenshots)

  Dank u! Ik heb deze tutorials namelijk gemaakt, bedankt voor het
  compliment :)

  We hebben enkele dingen gewijzigd, en de link die u hierboven aangaf,
  werkt niet meer.

  Hier een werkende link:

  http://www.antispywareoffensief.nl

  Nogmaals bedankt,

  Hans Polder.
  18-11-2004, 16:31 door H_ns
  Door Anoniem
  eeeyhz nog niemand op het idee gekomen van hit man pro.....

  http://www.hitmanpro.nl .... alles in 1 keer verwijderen!

  grtz Predjuh

  Zie deze thread:

  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?
  s=&threadid=187771&highlight=Hitman+Pro

  Lees de post van Buffy daar eens door.
  19-11-2004, 10:05 door Anoniem
  Ik vind buffy's argumentatie maar zwak en een beetje
  kneuterig, control-freakerig.
  Ik ben hier zowat de pc-dokter in huis, en sta telkens
  met verstomming stil bij de onmacht van vele gewone pc-
  gebruikers, die niet zitten te wachten om 5 progs op een
  zondagochtend te draaien, nee, het zijn die gewone mensen
  die zonder dat ze het weten een zombie-pc krijgen en er
  niets kunnen aan doen. En dat is nu echt een security-
  probleem.
  Marc Loman heeft gezorgd voor een gebruiksvriendelijk
  hard-werkend probleemloos product, dat ik al
  verschillende keren aandachtig geevalueerd en gebruikt
  heb, eerlijkheidshalve samen met bijv. SpywareGuard.
  Wanneer Stinger bijv. niet belangrijk is, stop je het
  gewoon en dan gaat het programma gewoon verder met het
  volgende onderdeel. Elk onderdeel kan je stoppen.
  En och ja, er staat wel degelijk een gekraakte versie van
  SpySweeper op internet, en die werkt...prima.
  Capricornus
  19-11-2004, 13:52 door H_ns
  Moet je horen wie het zegt...

  En dan durft ie zichzelf PC Dokter te noemen... Een degelijke PC Dokter
  begrijpt dat buffy wel degelijk gelijk heeft...

  Toevallig weet ik wel zeker dat bovengenoemde buffy veel meer weet op dit
  gebied dan jij ooit zal kunnen dromen :)

  Met groet,

  Hans.
  20-11-2004, 11:13 door Anoniem
  Maar Hans toch, you make my point, dank u, dat bedoel ik nu
  juist: jij en buffy zijn veeeeel slimmer en tussen al die
  heeeele slimme mensen heeft hij heeeeelemaal gelijk, maar in
  security , beste stoere Ollandse jongen, is de zwakste
  schakel de gevaarlijkste, en op internet is Jan-met-de-pet
  de zwakste, die moeten dus geholpen worden. Jouw gebrek aan
  solidariteit die uit je arrogante reactie blijkt is
  ontegensprekelijk van boven de rivieren. Maar onder de
  rivieren leven ook internetgebruikers.
  Ik noem mij, by the way, geen pc dokter, ik zeg dat ik in de
  relativiteit van mijn huiselijke omgeving ik hier als een
  doktertje van de ene naar de andere pc geroepen wordt. Eerst
  leren lezen wat er staat, beste Hans.
  En tegen Jan-met-de-pet kan ik enkel zeggen: ik heb net de
  volledig vastgelopen pc-van-Aldi van een collega van mij aan
  de praat gekregen, dan zal ie blij zijn met een linkje op
  Systeemherstel, met wat AntiVirXP en HitmanPro en
  SPywareGuard, en een veilige browser zoals Firefox, allemaal
  zoals het artikel hierboven zo netjes beschrijft. Alleen F8,
  dat zullen ze zelf moeten leren indrukken op de juiste moment...
  Capricornus.
  20-11-2004, 14:20 door H_ns
  Ik ga hier verder niet op in, wil hier mijn tijd niet aan verzieken.

  Anderen afkraken en zeggen het zelf beter te weten. Tja...
  20-11-2004, 15:50 door Anoniem
  Hans:
  Begrijpend lezen : gezakt.
  Begrijpend schrijven : gezakt.

  Ben jij zo'n freak die alleen met een pc kan communiceren?
  3400 zombies kunnen meer dan de samengetelde intelligentie
  van H@ns+Buffy.
  24-11-2004, 08:02 door Anoniem
  Op advies van VirusAleart heb ik Giant Anti Spyware geinstalleerd. De
  installatie ging voorspoedig en tijdens de SCAN is het mij opgevallen dat
  de Computer erg traag werd. Er werd ook ging voortgang Scan display
  zichtbaar. Alles leek wel vast te zitten, maar dat is niet zo. Na zo'n 10
  minuten heb ik Giant Scan maar weer gedeinstalleerd en met Regclean de
  laatste resten verwijderd. Daarna ben ik maar weer gaan lezen op Internet
  wat er zoal aan te doen is om Spyware van je PC af te houden. Spybot & Ad
  Ware heb ik ook lopen op de PC maar krijg toch de Indruk dat ik de
  besmetting nog niet kan verwijderen. Mijn E-mail Outlook Express 6.0 is
  gecrashd en ik gebruik nu Increadable Mail om te mailen. Daarna heb ik
  ook nog Mozilla Firefox lopen. Als het echt niet anders wil besluit ik over te
  stappen naar Linux Mandrake. Die heb ik al lopen maar gebruik nog niet
  actief.

  Groeten @ward !!
  24-11-2004, 15:45 door Anoniem
  @ward, heb je eerst SystemRestore afgezet, in safe mode die
  virusscan uitgevoerd en dan herstart?
  Zo niet, download AntivirXP, verwijder die Giant, doe het
  voorgaande, scan met AntiVirXP en Spybot, herstart, en kijk,
  gaat het dan niet beter?
  25-11-2004, 16:21 door Anoniem
  Ad-Aware en SpyBot hebben al een jaar geen Spyware meer
  gevonden.
  Ook heb ik al een jaar geen last meer van popups, gewijzigde
  startpagina's en toolbars waar ik niet om gevraagd heb.
  Daarnaast surf ik sneller...
  Hoe dat komt?

  Ik gebruik Firefox. Inmiddels is de nieuwste versie (1.0)
  binnen twee weken al 6,5 miljoen keer gedownload.
  Meer info? Download de folder en lees waarom en hoe u kan
  overstappen:
  http://www.il.fontys.nl/~boomerang/mirror/firefox_gids.zip
  27-11-2004, 13:17 door Anoniem
  Door Anoniem
  Ik vind buffy's argumentatie maar zwak en een beetje
  kneuterig, control-freakerig.

  Ze proberen iig duidelijkheid te geven ..... en ze helpen
  nog anderen ook
  Je argumenten zijn m.i. zeer ongepast en denegrerend.


  Ik ben hier zowat de pc-dokter in huis, en sta telkens
  met verstomming stil bij de onmacht van vele gewone pc-
  gebruikers, die niet zitten te wachten om 5 progs op een
  zondagochtend te draaien, nee, het zijn die gewone mensen
  die zonder dat ze het weten een zombie-pc krijgen en er
  niets kunnen aan doen. En dat is nu echt een security-
  probleem.

  Voorkomen is altijd beter dan genezen.
  In plaats van heel de tijd hun problemen oplossen, kun je ze
  beter uitleggen, wat ze zelf kunnen doen om hun pc meukvrij
  te houden ....
  Als ze dan nog steeds niet zitten te wachten op een
  wekelijkse scan (met misschien wel 6 progjes (plm 2 uurtjes
  werk)) van hun pc, zie ik liever dat ze ook niet op internet
  komen ....


  Marc Loman heeft gezorgd voor een gebruiksvriendelijk
  hard-werkend probleemloos product, dat ik al verschillende
  keren aandachtig geevalueerd en gebruikt
  heb, eerlijkheidshalve samen met bijv. SpywareGuard.

  Helaas niet .....
  Het initiatief vind ik heel mooi en ik hoop absoluut dat hij
  ermee doorgaat.
  Veel mensen werken probleemloos met Hitman. Maar da's
  hetzelfde als met Windows XP SP2 ...... er zijn ook een
  aantal mensen waarbij het compleet fout gaat!
  Windows 98 gebruikers vallen al helemaal buiten de boot .....

  Probleemloos is het progje dus iig niet ....
  Dat moet je toch zelf, door een beetje op internet rond te
  kijken, ook wel kunnen ontdekken .....


  Wanneer Stinger bijv. niet belangrijk is, stop je het
  gewoon en dan gaat het programma gewoon verder met het
  volgende onderdeel. Elk onderdeel kan je stoppen.

  Dus Stinger (de gebruikte virusscanner) is niet belangrijk??
  Da's een goed idee ...... laat gewoon de virussen zitten en
  ga verder met het volgende onderdeel .....
  Dat trouwens vaak ook een probleem is, want als je bv.
  AdAware middenin een scan stopt, staat je computer vast en
  moet je herstarten (1 van de argumenten in m'n eigen tests!)


  En och ja, er staat wel degelijk een gekraakte versie van
  SpySweeper op internet, en die werkt...prima.
  Capricornus

  Gekraakte versie gebruiken? Hou nou toch op, zeg!
  Waarom een dief zijn, als er prima gratis scanners te
  krijgen zijn?

  gr. Jawwi :-)
  31-12-2004, 15:44 door Anoniem
  Door Anoniem
  wat niet in het artikel staat maar wel wil helpen in het
  verwijderen van spyware is
  gebruik google
  ga naar google, vul daar de naam van de betreffende spyware
  + how to remove. vergeet ook niet de nieuwsgroepen
  zoekfunctie van google te gebruiken.
  Heel goede tip ..... hartstikke bedankt
  03-01-2005, 22:51 door Anoniem
  Makkelijkste is een anitvirus programma die tevens spyware tegengaat
  zoals Kaspersky AV. Kaspersky heeft een extended database voor deze
  programma's die niet aan de definitie virus voldoen maar wel onder de
  noemer spyware, pornware of andere malware.
  18-01-2005, 10:34 door Anoniem
  >Om Spyware te voorkomen worden de volgende aanbevelingen gedaan:
  >
  >Installeer Microsoft security patches
  >Gebruik geen freeware
  >Schakel downloads via ActiveX in Internet Explorer uit
  >Gebruik een spyware verwijderprogramma

  Ik vind dit een beetje karig. Mijn aanbevelingen zijn:

  (1) Gebruik een popup blokker (bijvoorbeeld die uit SP2 of de google
  toolbar)
  (2) Doe het niet als je twijfelt, bijvoorbeeld het installeren van software, het
  klikken op links, etc. Als je het toch wilt doen: doe eerst wat research via
  google of vraag iemand die er verstand van heeft of het te vertrouwen is.
  (3) Houd je systeem up-to-date
  (4) Schakel downloads via ActiveX in Internet Explorer uit.
  (5) Maak regelmatig een image van je schijf (bv met Ghost), maar alleen
  als je echt zeker weet dat ie vrij is van spyware/virussen/etc. OK, hiermee
  voorkom je niks, maar het is wel een zeer goede manier om spyware snel
  weer weg te krijgen.

  Weet er nog iemand wat leuks?
  18-01-2005, 12:04 door Anoniem
  jahewi schreef:
  Als ze dan nog steeds niet zitten te wachten op een
  wekelijkse scan (met misschien wel 6 progjes (plm 2 uurtjes
  werk)) van hun pc, zie ik liever dat ze ook niet op internet
  komen ....

  helaas is het zo dat we tegenwoordig met zijn allen min of meer
  gedwongen worden internet te gebruiken. Een aantal voorbeelden:
  - studenten die webquests moeten doen voor hun punt, hun roosters en
  punten alleen online kunnen bekijken, en huiswerk per e-mail moeten
  inleveren
  -bedrijven en overheden die geen folders meer uitgeven, dat is te duur, er
  is immers al internet, dus je wordt verwezen naar hun site

  Dit zijn nu al bestaande, (uit eigen ervaring geput, er zijner vast meer)

  Vroeg of laat zal het voor iedereen onmogelijk zijn aan internet te
  ontkomen, denk aan:
  -banken die weigeren acceptgiro's en overschrijvingsformulieren te
  behandelen, tenzij tegen zeer hoge kosten (daar hebben we onze site toch
  voor meneertje/mevrouwtje)
  -winkels die uit het straatbeeld verdwijnen omdat aanbieden op internet nu
  eenmaal goedkoper is
  -belastingaangifte (een computer de aangifte automatisch laten
  verwerkenisnu eenmaal goedkoper)
  -telefoongids en goudengids zijn te duur in zo'n kleine oplage, 90% weet
  immers de site te vinden
  -etc etc, je kan er vast nog wel 100 bedenken
  27-01-2005, 10:45 door Anoniem
  Ik kan niet anders dan voorstellen dat postbus 51 de Nederlanders een
  beetje voorlicht: 6 stappenplan voor veiliger internet, of zo.
  1/ gratis goede firewall zoals ZoneAlarm
  2/ gratis goede AV zoals AntiVirXP
  3/ gratis goede spyware-killer zoals HitmanPro
  4/ gratis goede browser zoals FireFox
  5/ gratis goede email zoals Thunderbird
  6/ gratis goede spam-killer zoals Spamihilator

  maar zolang de VVD open source bekampt en beschimpt zie ik Nederland
  niet verlicht, ingelicht en voorgelicht worden; zolang de administraties
  (zoals UWV) haar mensen niet leert dat er alternatieven zijn die werken,
  blijven al die brave schermwerkers de hun gekende producten gebruiken,
  en elke dag dat het duurt roesten ze verder vast, koesteren ze een vals
  veilig gevoel dat ICT-ers hun bieden; eens thuis loopt hun Aldi-pc lekker
  vast, en een hoop gehaaide jongetjes bieden graag hun diensten aan,
  dus vanuit die kant is er evenmin verandering te verwachten.

  Iedereen verlangt naar verandering en verbetering, en als dat op een
  gouden dienblad aangeboden wordt, wendt iedereen het hoofd af, bange
  Jantjes; maar als het geld kost moet het goed zijn...ongelooflijk, toch...

  capricornus
  06-02-2005, 18:10 door Anoniem
  Door Anoniem
  Configuratie mijn machine's

  Router met firewall
  Norman
  Firefox (standaard browser)
  Thunderbird (standaard mail)
  IE (active X op alle nivo's uit)
  Spysweeper met shield on (protectie aan historie verwijderde
  items)
  Teatimer (spybot)
  SpywareBlaster (beide browsers protected)
  Spybot (immuniseerfunctie)

  Regelmatig scannen met:
  Spybot (wekelijks)
  Spysweeper (dagelijks)
  Norman (dagelijks)
  Registry medic (wekelijks)

  Resultaat:
  Sinds deze configuratie geen spy meer gekregen.
  Systeem draait als een zonnetje op snelheid van beginwaarden
  Geen pop-up
  ik heb probleem met mijn computer en zit spyware en ik krijg er niet uit
  12-02-2005, 11:43 door Reinder de Vries
  Ik had last van een worm die zich bij het opstarten in het ram laadde, en bij
  het afsluiten in explorer.exe ging zitten. Elke keer dat die gescand werd liep
  alles vast. Oplossing: Windows opnieuw installeren... ;( Iemand anders
  nog een idee?
  12-02-2005, 11:45 door Reinder de Vries
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  ik heb last van spyware en heb al ad ware maar helpt niet veel wie helpt
  mij ?
  Dan heb je vast de niuwste versie van AdAware niet!
  Hmm, ik heb bovenstaande met adaware geprobeert, en met S&D, en dat
  hielp niet. hij kreeg het van ze lang zal ze leven niet weg. Zelfs nog
  geprobeerd met regedit en een explorer.exe-transplantatie, maar het hielp
  geen zier.
  11-04-2005, 16:23 door Anoniem
  halle
  balle
  04-05-2005, 14:32 door Anoniem
  Tipsssssss

  Het beste je computer beveiligen neem:

  Norton internet security 2005 bestaat uit:
  -norton antivirus 2005
  -norton antispam
  -norton personal firewal
  dus een hele boel goeie stuff bij elkaar vind deze fijner dan
  norton system works premier 2005.

  En tot slot voor de spyware, trojans enzo hitman pro 2.0.12 bestaat uit:
  -lavasoft ad-aware se
  -intermute cwshredder
  -webroot spy sweeper
  -spybot search & destroy
  deze kun je gewoon gratis downloaden en is een fijn programma alleen
  webroot spy sweeper kun je maar 30 dagen gebruiken is een trail versie.
  04-05-2005, 21:02 door Anoniem
  geen freeware??? spybot is dat!!!
  27-04-2006, 14:35 door G-Force
  Ik vind dat een thuisgebruiker zeker een deel van zijn computertijd aan
  security moet besteden.

  1. Controleer elke dag of er voor applicaties (players, Adobe, e.d.) patches
  zijn uitgegeven
  2. Controleer elke dag of het besturingsysteem nieuwe updates nodig
  heeft (meestal drivers en dergelijke)
  3. Controleer elke dag of er updates zijn voor de virusscanner, spyware
  scanner en eventueel Trojan scanner.
  4. Controleer regelmatig of IE goed geconfigureerd is. Gebruik actief de
  beveiliging.
  5. Controleer of de privacy van de browser niet te laag staat. (wegens
  tracking cookies)
  6. Houd regelmatig (liefst elke dag) de berichten bij van goede
  internetsites op het gebied van computer en internet beveiliging (zoals
  Security.nl en Webwereld)
  7. Houd ook elke dag de virusontwikkeling bij en kijk of er sprake is van
  een ernstig lek of een uitbraak van virussen etc.
  8. Installleer ogenblikkelijk patches als die zijn uitgegeven wegens een ernstig lek in Windows of een andere applicatie. Houd er rekening mee dat 0day-exploits meer regel dan uitzondering zijn geworden. Daarom is het advies om direct en zo snel mogelijk patches te installeren.

  Installeer SiteAdvisor in de browser. Via Google kan de gebruiker worden gewaarschuwd doordat SiteAdvisor de onbetrouwbare websites op voorhand toont. Zo voorkomt men dat er een besmetting door spyware, adware, trojans, highjackers e.d. plaatsvindt.
  27-04-2006, 14:43 door G-Force
  Door Reinder de Vries
  Ik had last van een worm die zich bij het opstarten in het ram laadde, en bij
  het afsluiten in explorer.exe ging zitten. Elke keer dat die gescand werd liep
  alles vast. Oplossing: Windows opnieuw installeren... ;( Iemand anders
  nog een idee?

  Zodra een virus in het geheugen van een computer wordt vastgesteld, dien
  je ALTIJD DIRECT je computer uit te zetten. Doe je dat niet, dan infecteert
  het virus de rest van de computer met alle gevolgen van dien.
  Kennelijk heb je dat niet gedaan en ik kan me voorstellen dat ook nu
  andere delen van je systeem zijn besmet geweest.
  27-04-2006, 14:57 door Anoniem
  Door Anoniem
  Ik vind buffy's argumentatie maar zwak en een beetje
  kneuterig, control-freakerig.
  Ik ben hier zowat de pc-dokter in huis, en sta telkens
  met verstomming stil bij de onmacht van vele gewone pc-
  gebruikers, die niet zitten te wachten om 5 progs op een
  zondagochtend te draaien, nee, het zijn die gewone mensen
  die zonder dat ze het weten een zombie-pc krijgen en er
  niets kunnen aan doen. En dat is nu echt een security-
  probleem.
  Marc Loman heeft gezorgd voor een gebruiksvriendelijk
  hard-werkend probleemloos product, dat ik al
  verschillende keren aandachtig geevalueerd en gebruikt
  heb, eerlijkheidshalve samen met bijv. SpywareGuard.
  Wanneer Stinger bijv. niet belangrijk is, stop je het
  gewoon en dan gaat het programma gewoon verder met het
  volgende onderdeel. Elk onderdeel kan je stoppen.
  En och ja, er staat wel degelijk een gekraakte versie van
  SpySweeper op internet, en die werkt...prima.
  Capricornus

  http://www.antispywareoffensief.nl/forum/showthread.php?t=10276
  27-04-2006, 15:50 door Anoniem
  Door Anoniem
  Ik vind XP Service pack 2 een goede uitbreiding tegen
  de bestrijding van spyware.

  Ja, bij mij lukt de spywarebestrijding ook niet meer na de
  SP2-update. :-)
  27-04-2006, 17:02 door Anoniem
  Door Anoniem
  Door Anoniem
  Ik vind XP Service pack 2 een goede uitbreiding tegen
  de bestrijding van spyware.

  Ja, bij mij lukt de spywarebestrijding ook niet meer na de
  SP2-update. :-)

  Lukte het jou daarvoor wel dan?
  28-04-2006, 16:43 door Anoniem
  Door Anoniem
  zeg dat maar eens tegen de directeur, als hij zijn pornosites en chatroomz
  niet meer kan gebruiken.

  Geen MSIE ? DE doorsnee medewerker kan hier net mee overweg , heb je
  tijd om ze een andere browser uit te leggen.


  Je kunt beter ontslagen worden a.g.v. je eigen goede gedrag, dan a.g.v
  andermans slechte gedrag. Waarom werk je uberhaupt voor zo'n baas,
  wegwezen, zonde van elke minuut die je daar nog spendeert.

  BTW. Firefox is kippiesimpel en op veel aspecten zelfs gemakkelijker en
  gebruikersvriendelijker dan IE, maar hou dat nog maar even bij je voor je
  nieuwe baas ;-)
  29-04-2006, 13:54 door Anoniem
  Door Peter V.
  Door Reinder de Vries
  Ik had last van een worm die zich bij het opstarten in het
  ram laadde, en bij
  het afsluiten in explorer.exe ging zitten. Elke keer dat die
  gescand werd liep
  alles vast. Oplossing: Windows opnieuw installeren... ;(
  Iemand anders
  nog een idee?

  Zodra een virus in het geheugen van een computer wordt
  vastgesteld, dien
  je ALTIJD DIRECT je computer uit te zetten. Doe je dat niet,
  dan infecteert
  het virus de rest van de computer met alle gevolgen van dien.
  Kennelijk heb je dat niet gedaan en ik kan me voorstellen
  dat ook nu
  andere delen van je systeem zijn besmet geweest.


  ??? Volgens mij vraagt je avprog dan wat je ermee wilt doen.
  Vervolgens zet je dat virus in quarantaine, zodat het geen
  kwaad meer kan.
  Pc uitzetten is geen optie, tenzij je hem nooit meer aanzet.
  Dat wil niemand, daar hebben ze geen pc voor gekocht.
  Pc uitzetten is een tijdelijke oplossing, als je hem aanzet
  gaat het virus alsnog zijn gang.
  Regel gewoon goede beveiliging, er zijn genoeg websites die
  je daar mee willen helpen, bv http://www.helpmij.nl of
  het al eerder genoemde
  http://www.antispywareoffensief.nl. Op deze laatste kun
  je tevens hijackthis logs kwijt, zodat men kan zien wat voor
  troep op de pc staat en waar men je helpt bij het
  verwijderen hiervan.

  Groeten Jodokus
  04-05-2006, 21:37 door spatieman
  format C: /u
  en dan je verse GHOST terug zetten.
  5 minuten werk
  05-05-2006, 12:16 door jkfjkhfdkjhdfkhjdfkjhfdg
  Het is *ZEER* af te raden om zelf met HijackThis aan de slag
  te gaan.

  Doe dit alleen als je echt weet wat je doet, of post je
  logje op een gespecialiseerd forum zoals
  http://www.nucia.nl/forum/, http://www.bluemedicine.be,
  http://www.hijackthis.nl/
  19-05-2006, 00:50 door Anoniem
  Mensen , voorkomen is beter dan genezen dus neem je maatregels
  Met name bedrijven hebben hun handen vol aan het verwijderen van
  Spyware. Wij hebben een SecPoint Protector gekocht en die staat achter
  de router en de spyware is enorm afgenomen (100% is niet mogelijk denk
  ik) http://www.secpoint.com
  Die doos pakt ook je SPAM en virus problemen aan
  Kost wel wat centjes maar ja lost ook iets op
  31-07-2006, 13:58 door heero
  Door Anoniem
  mijn startpagina wordt verdrongen door een andere nl,HOME
  SEARCH.Iedere keer als ik mijn computer opstart dan verschijnt in het
  adresssenbalkje van internet :about: blank en de pagina heet home
  search.Verder wordt ik bedolven onder de pop-ups voornamelijk van
  anti spy-ware.Als ik norton en ad-aware er op los laat vermelden ze
  een hele hoop spy-ware alleen blijft het erin zitten ook al gooi het het
  steeds weg.
  Wat kan ik doen???
  gebruik hitman pro!
  08-08-2006, 00:44 door Anoniem
  Wat ook een goede tip ter voorkoming van al die rommel is
  het hosts bestand van windows aan te passen.

  Hoe werkt het ?
  Windows gebruikt het hosts file als een soort "interne DNS"
  die http://www.haha.com naar 195.xxx.xxx.xxx omzet voor dat windows
  werkelijk naar de DNS (domain name server) gaat om te vragen
  welk ip adres bij welke http://www.haha.com hoort
  wat die aanpassing van het host file doet is
  http://www.ikbenspyware.com omzetten naar 127.0.0.1 (loop back
  adress komt nergens uit )
  gevolg is dat zo'n nare site niet eens in beeld komt en dus
  ook niet op je pc.

  Men kan die hosts file kant en klaar downloaden van het
  internet waar 1000'den reclame servers wereldwijd in staan,
  erg handig dit scheelt weer een hoop werk en verminderd de
  kans op infectie aanzienelijk heb ik gemerkt.

  mijn server 2003 loopt als een zonnetje terwijl ik deze
  dagelijks abuse als een workstation.
  Als ik ga scannen met bijvoorbeeld add adware na maanden van
  gebruik kom ik hooguit 1 of 2 minors tegen, maar bewust
  browsen (geen ie maar firefox of opera) geen outlook express
  maar webmail met secure logon en een goede hardware matige
  firewall op je router houd je de zaak goed schoon, virus
  scannen is amper nog nodig alleen af en toe een on-demand
  scan met de nieuwste defenities is meer dan afdoende.
  16-08-2010, 15:15 door Anoniem
  shredder is gewoon kut!!!!!!!!
  Reageren

  Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.