Poll
image

Waar vind jij interessante vacatures?

maandag 18 augustus 2014, 12:35 door Redactie, 12 reacties
Security.NL Nieuwsbrief
5.34%
ICTerGezocht.nl
7.41%
Monsterboard.nl
8.79%
NationaleVacaturebank.nl
5.34%
Jobbird.com
1.03%
Werk.nl
3.1%
Recruiter
5.34%
LinkedIn
18.62%
Uitzendbureau
3.79%
Anders
41.21%
Reacties (12)
18-08-2014, 12:56 door Preddie - Bijgewerkt: 18-08-2014, 16:56
Kom op gasten van de redactie....

"Waar vind jij interessante vacatures?"

Vervolgens krijg je een keuzelijstje waar je alleen kunt kiezen uit vacatures sites maar niet uit vacatures... ???

<--- hier lag ik volgens mij ergens te slapen ! :P
18-08-2014, 14:00 door Briolet
Ik mis http://www.intermediair.nl/ in dit lijstje. In mijn tijd was hun magazine toch een belangrijke bron voor vacatures, en bevatte goede artikelen voor hen die niet zochten.
18-08-2014, 14:23 door Anoniem
Door Briolet: Ik mis http://www.intermediair.nl/ in dit lijstje. In mijn tijd was hun magazine toch een belangrijke bron voor vacatures, en bevatte goede artikelen voor hen die niet zochten.
Ik "mis" een heleboel sites in het lijstje.

Behalve dan dat er een optie "anders" en een comment sectie is.


Door Predjuh: Kom op gasten van de redactie....

"Waar vind jij interessante vacatures?"

Vervolgens krijg je een keuzelijstje waar je alleen kunt kiezen uit vacatures sites maar niet uit vacatures... ???

Vacatures als pentester, IT-security manager en security officer zijn voor mij interessant. Hoe deze vacatures worden aangeboden zal me eerlijk gezegd een zorg zijn.

Vacatures die ik graag voorbij laat gaan zijn vacatures waar geen salaris indicatie wordt gegeven. Uit ervaring ga je nog wel eens een heel traject in en aan het einde van het traject denken ze je te kunnen aannemen voor een Appel en een Ei terwijl als ik van te voren had geweten dat de vacature de vaste laten niet dekt, had ik niet gereageerd. Dit scheelt zowel mij alsmede de werkgever een berg onnodige tijd.

Ook vacatures die via werving en selecties bureaus worden aangeboden krijgen van mijn geen interesse. Vaak wordt er een behoorlijk bedrag over jou rug gevraagd en daarnaast is het vaak ook zo dat goed personeel zich zelf vaak wel kan verkopen en terwijl personen die dat niet onder de knie hebben laten zich graag plaatsen door dergelijke bureaus. In mijn ogen zijn het vaak boefjes ;)
De vraag is toch echt "Waar vind jij interessante vacatures?" en niet "In wat voor vacatures ben jij geinteresseerd?"
18-08-2014, 15:39 door Anoniem
Dat werkpuntenel is te brak om te gebruiken (en dat weten ze al jaren want het is ze herhaaldelijk verteld) wat best wel min is voor een belastinggeldslurpend ding. Recruiters zijn clueless spammers, allemaal. Vooral de prutsers die claimen zich op I(C)T te hebben toegelegd. Van uitzendbureaux verwacht ik ondertussen vergelijkbaar weinig. Linkedin is wat mij betreft vooral het speeltje van recruiters, net als een aantal (Engelse) aggregators waar je vaak doublures via verschillende voorliegagenturen te zien krijgt. Uit dit lijstje is monsterboard de enige die redelijk internationaal is maar is ook vergeven van de recruiters, en hun interface is langzaamaan steeds minder bruikbaar geworden, tot op het punt dat ik de url direct maar manipuleer want anders blijf ik bezig. De "boolean" zoekphrases werken vooralsnog (*klopt op hout*) en zolang dat het blijft doen is er nog net wat bruikbaars uit te slepen.

Door Briolet: Ik mis http://www.intermediair.nl/ in dit lijstje. In mijn tijd was hun magazine toch een belangrijke bron voor vacatures, en bevatte goede artikelen voor hen die niet zochten.
Dat is net als nationalevacaturebankpuntenel een VNU vehikel en die staan er al tussen. Van VNU is ook itbanenpuntenel, die dan weer tweakers branding heeft. Is mischien een beetje overvloedig om meerdere sites van dezelfde uitgever neer te zetten. Daarnaast was intermediar altijd sterk academisch en niet zozeer ICTgericht.

Op webwereld linken ze naar stepstonepuntenel. Dat had er wellicht nog bij gepast, maar persoonlijk wordt ik zo ziek van die pop-ins dat ik er gillend wegloop en mezelf een standje geef dat ik toch weer mezelf tot bij die irritante prutswebsite heb geklikt heb.

De enige website waar ik regelmatig naar kijk, naast schoorvoetend en noodgedwongen monster, is stackoverflow, ook al zijn die wat windowscentrisch en zouden nog wat beter op de graceful degradation (eg. ook werken als geen javascript aanwezig) kunnen inzetten. Ze zijn een stukje beter dan de rest. Dat was het dan wel van de websites.

Het grootste gemis is een grote (internationale) poel aan vacatures met een goede zoekinterface die je niet voortdurend lastigvalt of je nodeloos inperkt waar of geen recruiters te vinden zijn of dan toch tenminste een vinkje zodat ik ze negeren kan. Aangezien ik alleen maar slechte ervaringen met recruiters heb ga ik mij nooit meer tot hen richten en dan is zo'n vinkje een grote tijdsbespaarder en dus een pluspunt.
18-08-2014, 16:54 door Preddie
De vraag is toch echt "Waar vind jij interessante vacatures?" en niet "In wat voor vacatures ben jij geinteresseerd?"

Zou ik dan zo hebben zitten slapen dat ik "wat" in plaats van "waar" gelezen heb ? He heeft er in elk geval alles weg van!

Ik zal wel niet de enige zijn aangezien jij pas de eerste bent die er op reageert, haha !
18-08-2014, 17:36 door Xip Pie
Via Tweakers http://www.itbanen.nl/
18-08-2014, 18:45 door Anoniem
Ik mis de optie "ze willen me nergens hebben..."
19-08-2014, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem: Ik mis de optie "ze willen me nergens hebben..."
Dat is pas de volgende stap. Er wordt van je verwacht noooooit op te geven.
19-08-2014, 12:09 door Anoniem
Ik mis de optie, "via m'n sociale leven (familie / vrienden / kennissen / collega's / ex-werkgevers / etc.)

Ik heb nog nooit een baan gehad waar ik niet voor "gevraagd" ben, met uitzondering van de baantjes tijdens m'n school- / studieperiode natuurlijk.


NB: Ik ken eigenlijk helemaal niemand die een goede baan heeft overgehouden aan uitzendwerk. Tenminste, niet voor zover ik weet dan.
19-08-2014, 17:23 door Skizmo
Ik heb de luxe dat de interessante banen mij vragen ;)
20-08-2014, 14:09 door Anoniem
Ik schrijf gewoon een willekeurig bedrijf aan. En voila.
22-08-2014, 12:28 door Anoniem
http://www.culturele-vacatures.nl

Interessante banen zien is overigens wat anders dan ze 'veroveren'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.